Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αλλάζει το άρθρο 99

Αλλάζει το άρθρο 99

Αλλάζει το άρθρο 99
Αλλαγές στη «διαδικασία εξυγίανσης» του Πτωχευτικού Κώδικα (άρθρα 99-106 ν. 3588/2007) επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Με τις νέες διατάξεις περιορίζεται η δυνατότητα επικύρωσης νεότερης συμφωνίας εξυγίανσης, αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον πενταετία από την επικύρωση της πρώτης.
 
Ακόμη, καθίσταται δυνατή η παρουσία εκπροσώπου των εργαζομένων και κατά τη συζήτηση της αίτησης για έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης, αλλά και συντέμνεται ο διαθέσιμος χρόνος για τη σύναψη συμφωνίας του οφειλέτη με τους πιστωτές του.
 
Ενώ δηλαδή η προθεσμία για τη σύναψη συμφωνίας (και την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης) είναι κατά την ισχύουσα διάταξη 4 μήνες, μπορεί δε να παραταθεί ακόμη για έναν ή και για 3 ακόμη μήνες, προτείνεται η συντόμευση των προθεσμιών σε 2 μήνες με δυνατότητα εφάπαξ μηνιαίας παράτασης.
 
Επίσης, προτείνεται να προβλέπεται ότι, αν δεν υπάρχει μεσολαβητής ή ο μεσολαβητής παραλείπει να ενημερώσει το δικαστήριο, οποιασδήποτε πιστωτής μπορεί να προβεί σε υποβολή σχετικής αίτησης για ανάκληση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: