Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες
Τηλέφωνα εφόρων σε οφειλέτες
7/6/2012
Νέους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους οφειλέτες καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα δίνει εντολή να υιοθετηθούν προσωποποιημένες πρακτικές (πχ. αποστολή φιλικών εξατομικευμένων ειδοποιήσεων προς τακτοποίηση της οφειλής, χρήση e-mail, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ). Επίσης ζητά:
- Να παρακολουθείται αδιαλείπτως η συμμόρφωση των οφειλετών με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από ρυθμίσεις «διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής». Ζητείται συγκεκριμένα από τους αρμόδιους εφοριακούς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οφειλέτες που πρόκειται να χάσουν τη ρύθμιση.
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως ιδιαιτέρου ρίσκου είτε λόγω του ιδιαίτερου ύψους της οφειλής είτε λόγω της αδικαιολογήτως επιδειχθείσας απροθυμίας τους να συμμορφωθούν. Επισημαίνεται δε ότι υπάρχει και η δυνατότητα λήψης μέτρων σε βάρος οφειλετών και πριν τα χρέη τους καταστούν ληξιπρόθεσμα, όπως για παράδειγμα συμψηφισμοί των μη ληξιπρόθεσμων χρεών με απαιτήσεις των οφειλετών κατά του Δημοσίου.
- Κάθε προϊστάμενος ή υποδιευθυντής φορολογίας Δ.Ο.Υ. να λάβει άμεσα, από τη ΓΓΠΣ, ηλεκτρονικό κωδικό πρόσβασης στο «περιουσιολόγιο» που έχει δημιουργηθεί για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του έτους 2009, προκειμένου για κάθε οφειλέτη να εξασφαλίζεται η εικόνα της δηλωθείσας ακίνητης περιουσίας ανά την Ελλάδα.

Μαρία Βουργάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: