Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Θ. Θεοχάρης: Μπορεί να υπάρξει παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Θ. Θεοχάρης: Μπορεί να υπάρξει παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ανοιχτό, άφησε το ενδεχόμενο, να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας.Ανοιχτό, άφησε το ενδεχόμενο, να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας.
Ανοιχτό, άφησε το ενδεχόμενο, να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Θ. Θεοχάρης. Η παράταση θα είναι λίγων ημερών και δεν αναμένεται η σχετική ημερομηνία να φτάσει μέχρι τον Αύγουστο, αλλά θα εξαντληθεί τον Ιούλιο.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 ο κ. Θεοχάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι: «Μπορεί να υπάρξει κάποια παράταση. Δύσκολα θα περάσουμε μετά τον Ιούλιο και για λόγους εσόδων».
Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης είναι η 16η Ιουλίου.
Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις τους τις επόμενες μέρες για να μην πέσει το taxis σε περίπτωση που σπεύσουν όλοι μαζικά τις τελευταίες μέρες.
Στο ερώτημα αν το σύστημα θα αντέξει ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι. Εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου». Όπως είπε μέχρι σήμερα υπάρχουν 300.000 δηλώσεις αποθηκευμένες στο σύστημα που δεν έχουν κατατεθεί, ενώ το τελευταίο διήμερο κατατίθενται 85.000 δηλώσεις ημερησίως. Μέχρι την 16η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ακόμη 3 εκατ. δηλώσεις.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας δεν έχουν αν κερδίσουν κάτι όσοι καθυστερούν, αλλά αντίθετα να χάσουν. Και αυτό γιατί αν η εκκαθάριση της δήλωσης γίνει τον Ιούλιο, τότε θα πληρώσουν σε τρεις δόσεις, τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Αν η εκκαθάριση γίνει τον Αύγουστο, τότε το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις, μία τον Σεπτέμβριο και μία τον Νοέμβριο.
Τέλος επεσήμανε ότι υπάρχει σκέψη όλες οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων να μπουν σε ένα πακέτο και να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση.
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: