Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οδηγία για την απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου


ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

Οδηγία για την απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου

Οδηγία για την απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του ΓΛΚ και στην Υπηρεσία Συντάξεων δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012, αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.
Αυτό προβλέπεται σε οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τους 15.781 συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί.
Σύμφωνα με την οδηγία, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Από την ίδια ημερομηνία θα αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές. Σημειώνεται επίσης ότι από το 2013 για όσους λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο θα αρχίσουν οι τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα αρχίσει ανά πενταετία τακτική απογραφή.



Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.
Δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους για απογραφή.
Σε όσους δεν απεγράφησαν γνωστοποιείται η οδηγία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σύμφωνα με την οποία:
1.    Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.
2.    Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.
3.    Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.
Επιπροσθέτως από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο:
1.    Αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
2.    Αρχίζει από το 2015 και θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: