Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μη σύννομη η διάκριση στον τρόπο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος


Μη σύννομη η διάκριση στον τρόπο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην προωθούμενη από το υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση.Οι δικηγόροι αντιδρούν στην προωθούμενη από το υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση.
Στη Δικαιοσύνη προσανατολίζονται να προσφύγουν δικηγόροι σε περίπτωση που ισχύσει η διάκριση στον τρόπο αποπληρωμής των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς.
Οι δικηγόροι αντιδρούν στην προωθούμενη από το υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση η οποία αναμένεται πως θα προβλέπει ότι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα  να πληρώσουν το φόρο σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε επτά ισόποσες δόσεις και για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούνται την αρχή της ίσης μεταχείρισης και τονίζουν πως το Σύνταγμα μπορεί να κάνει διάκριση στην κατανομή των φορολογικών βαρών με βάση τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου, ωστόσο ο τρόπος αποπληρωμής των φόρων πρέπει να είναι ενιαίος.
Οι δικηγόροι προειδοποιούν πως η διάκριση στους τρόπους πληρωμής είναι παράνομη και αναφέρουν πως θα διεκδικήσουν μέσω της Δικαιοσύνης να υπαχθούν στην πλέον ευνοϊκή ρύθμιση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: