Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ


Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Πώς θα γίνει η ενημέρωση των δικαιούχωνΠώς θα γίνει η ενημέρωση των δικαιούχων
Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή τα ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.
Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ). Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από τον Σεπτέμβριο 2012. Η καταγραφή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).
Κατ' εξαίρεση θα καταγραφούν στον τόπο κατοικίας τους:
- Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν για φυσική καταγραφή στα πιστωτικά ιδρύματα.
- Οι συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού.
- Τα ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: