Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

«Μέχρι τέλος Αυγούστου να έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις»


«Μέχρι τέλος Αυγούστου να έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις»

Ο υφυπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί ως το τέλος Αυγούστου η εκκαθάριση των δηλώσεων Ο υφυπουργός ζήτησε να ολοκληρωθεί ως το τέλος Αυγούστου η εκκαθάριση των δηλώσεων
Την αποστολή από αύριο στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης από τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων Εφοριών.

Ο υφυπουργός ζήτησε να υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και δεσμεύθηκε πως οι εφορίες θα επικουρηθούν με προσωπικό που έχει νομικές γνώσεις.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους εφοριακούς ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως στόχος είναι να εκκαθαριστούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις έως τα τέλη Αυγούστου και να βεβαιωθεί άμεσα ο φόρος εισοδήματος. Στην συγκεκριμένη συνάντηση σημειώθηκε πως ο φόρος εισοδήματος που θα βεβαιωθεί εφέτος θα είναι 4 δισ. ευρώ μεγαλύτερος σε σχέση με το 2011.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μήνα ορόσημο το Δεκέμβριο, λέγοντας πως αν αποτύχει η φορολογική διοίκηση και το υπουργείο το πλήγμα για τη χώρα θα είναι μεγάλο.
Θανάσης Κουκάκης
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: