Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Θα φορολογείται ως εισόδημα το φθηνό ρεύμα των εργαζομένων της ΔΕΗ Διατηρείται το προνόμιο του μειωμένου τιμολογίου


Θα φορολογείται ως εισόδημα το φθηνό ρεύμα των εργαζομένων της ΔΕΗ
Διατηρείται το προνόμιο του μειωμένου τιμολογίου
Θα φορολογείται ως εισόδημα το φθηνό ρεύμα των εργαζομένων της ΔΕΗ
2
εκτύπωση  

Στη διατήρηση του προνομίου του μειωμένου τιμολογίου που απολαμβάνουν οι εν ενεργεία υπάλληλοι της ΔΕΗ και οι συνταξιούχοι αλλά φορολογημένο ως μπόνους προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης κοινοποίησε την 140/2012 ομόφωνη Γνωμοδότηση της Α' Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον ίδιο.
Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση αυτή, το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν κόβεται το προνόμιο που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ αλλά φορολογείται ως εισόδημα άρα μπορεί να μειωθεί έως και 40% ή και 45% ανάλογα την κλίμακα φορολογίας που θα υπαχθούν τα εισοδήματα του φορολογούμενου. Για παράδειγμα αν κάποιος «κερδίζει» 3.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη παροχή και φορολογηθεί με 40% (1.200 ευρώ) το συνολικό του κέρδος θα είναι 3.000 - 1.200 = 1.800 ευρώ. Πάλι κερδισμένος θα είναι αλλά με «ψαλιδισμένο» όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: