Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συνέχιση της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την 5.10.2012. Τροποποίηση οδηγιών


Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ00/77/11.10.2012
Συνέχιση της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την 5.10.2012. Τροποποίηση οδηγιών
Αθήνα, 11.10.2012
Αριθ. Πρωτ. Σ00/77

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ-
ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ  ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: Μ. Κουτσοπούλου-
Ε. Τσαντίλη
Αριθ. Τηλεφώνου:  2105215-185, -198
e-mail : diefpar@ika.gr

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Θ Ε Μ Α : «Συνέχιση της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την 5.10.2012. Τροποποίηση οδηγιών.»
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. Σ00/76/10.10.2012 Γενικό Έγγραφο.

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, σας ενημερώσαμε ότι η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνεχιστεί από τα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις 22 Οκτωβρίου 2012 και μετά, ημερομηνία κατά την οποία θα επαναλειτουργούσε το σύστημα καταγραφής των συνταξιούχων μέσω ΟΠΣ και παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας φυσικής καταγραφής, θα γινόταν και η καταβολή του ποσού της σύνταξής τους από το Ταμείο του ίδιου Υποκαταστήματος αυθημερόν, μετά την έκδοση ειδικής εντολής πληρωμής.

Επειδή όμως παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να καταγραφούν, αποφασίστηκε τελικά να συνεχιστεί η διαδικασία καταγραφής από τις 11 Οκτωβρίου 2012 και μετά μόνο από τα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπου ανήκουν οι συνταξιούχοι βάσει του τόπου κατοικίας τους, ημερομηνία κατά την οποία επαναλειτουργεί το σύστημα καταγραφής των συνταξιούχων μέσω ΟΠΣ, στο οποίο έχει ενσωματωθεί ηλεκτρονικά το αρχείο όλων των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων.

Επισημαίνεται, όμως, ότι οι συνταξιούχοι που καταγράφονται μετά τις 5 Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής της σύνταξής τους μόνο από τις 22 Οκτωβρίου και μετά, από το Ταμείο του ίδιου Υποκαταστήματος, μετά την έκδοση ειδικής εντολής πληρωμής. Ειδικά για τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ η πληρωμή θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις 26 Οκτωβρίου 2012 και μετά.

Τέλος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και οι Υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επισημαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την πληρωμή τους στις 22 Οκτωβρίου (οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ στις 26 Οκτωβρίου), αλλά και προκειμένου να πιστωθεί στις 22 Νοεμβρίου σε πιστωτικό ίδρυμα ή στα ΕΛ.ΤΑ. το ποσό της σύνταξης μηνός Δεκεμβρίου, θα πρέπει η διαδικασία καταγραφής στο Υποκατάστημα να έχει γίνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα, εφ’ όσον η καταγραφή των προσωρινών ή οριστικών συνταξιούχων γίνει κατά τις επίσημες ημερομηνίες πληρωμής των επόμενων μηνών, θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της σύνταξης τρέχοντος μηνός και των αναδρομικών από το Ταμείο του αρμόδιου Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Διονύσης Πατσούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: