Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΒΕΕ ΠΡΟΣ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ Στα χαρτιά το επίδομα ανεργίας για επαγγελματίες


ΓΣΕΒΕΕ ΠΡΟΣ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

Στα χαρτιά το επίδομα ανεργίας για επαγγελματίες

Στα χαρτιά το επίδομα ανεργίας για επαγγελματίες
Την άμεση ενεργοποίηση μέτρων για την οικονομική στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών που, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, διακόπτουν τη δραστηριότητά τους και μένουν χωρίς εισόδημα ή έχουν αδυναμία καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ διεκδικεί η ΓΣΕΒΕΕ. Με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά τη λήψη 3 μέτρων:
1. Την άμεση ενεργοποίηση του Λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για τους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολουμένους. Ήδη στον αντίστοιχο κωδικό του ΟΑΕΕ υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 80 εκατ. τα οποία «λιμνάζουν» ή χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται ανάγκες για πληρωμές συντάξεων (η ΓΣΕΒΕΕ επιφυλάχτηκε να αναζητήσει και δικαστικά ευθύνες, αν συμβαίνει το δεύτερο).
2. Την αξιοποίηση πάνω από 20 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και
3. Την ασφαλιστική «κάλυψη» των εν ενεργεία ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές τις οποίες, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν, προς το παρόν, να αποπληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: