Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σε πλειστηριασμό ακίνητα για χρέη στο Δημόσιο


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σε πλειστηριασμό ακίνητα για χρέη στο Δημόσιο

Σε πλειστηριασμό ακίνητα για χρέη στο Δημόσιο
Της Μαρίας Βουργάνα
Οι εφορίες μόνο στην Αττική , σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να «βγάλουν στο σφυρί» περίπου 250 ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί και οι οφειλέτες - ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Στην πρώτη λίστα περιλαμβάνονται δώδεκα πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, δεκαοκτώ στη Κηφισιά, είκοσι ακίνητα στο Μαρούσι, δέκα στο Χαλάνδρι και άλλα περίπου 200 ακίνητα στην Αθήνα.
Ήδη, μεγάλη εφορία της Αττικής έχει προγραμματίσει για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου τον πλειστηριασμό διαμερισμάτων, αποθηκών και οικοπέδων δύο οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη την περίοδο 2002- 2011 ύψους 31.610 ευρώ ο ένας και 663.985 ευρώ ο άλλος.
Πρόκειται για μισθωτό που χρωστάει φόρο εισοδήματος, ΕΤΑΚ για το ακίνητο, πρόστιμα της πολεοδομίας για αυθαίρετη δόμηση ακόμα και κλήσεις της τροχαίας. Ο δεύτερος οφειλέτης είναι διαχειριστής εμπορικής εταιρείας και χρωστά από το 2012 φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις στα βιβλία του, φόρους από περαίωση εκκρεμών υποθέσεων καθώς και το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: