Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Εμμένουν στη διατήρηση 13ου, 14ου και κατώτατου μισθού οι κοινωνικοί εταίροι.

Εμμένουν στη διατήρηση 13ου, 14ου και κατώτατου μισθού οι κοινωνικοί εταίροι.

Με τρεις συγκλίνουσες προτάσεις για τον 13ο, 14ο και τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις και μία διαφωνία στο πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι κοινωνικοί εταίροι έρχονται ενώπιον της κυβέρνησης.
Επιστολή θα αποστείλουν, αύριο, στην κυβέρνηση οι εργοδοτικοί φορείς και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), διατυπώνοντας τις θέσεις αναφορικά με τα κατώτατα ότια των μισθών του 2012 και προκειμένου να ζητήσουν την υιοθέτηση των προτάσεών τους. Ωστόσο η διαφωνία για το «πάγωμα», ενδέχεται να οδηγήσει σε νομοθέτηση των μέτρων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που βέβαια βρίσκει αντίθετους τους κοινωνικούς εταίρους.

Ειδικότερα, οι κοινές προτάσεις των εταίρων είναι οι εξής:
•Να διατηρηθεί στο σημερινό ύψος ο κατώτατος μισθός.
•Να μην υπάρξεικαμία παρέμβαση σε 13ο και 14ο μισθό.
•Να μην καταργηθεί η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή η ισχύ τους για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της σύμβασης.

Πού διαφώνησαν

Οι εργοδοτικοί φορείς ζήτησαν να «παγώσουν» οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να μην ισχύσει η αύξηση 2,6% από 1.7.2012 που περιλαμβάνεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ισχύσουν οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι αυξήσεις τριετιών και πολυετιών.

Στο σημείο αυτό διαφώνησε η ΓΣΕΕ, η οποία ζήτησε να τηρηθούν όλα όσα περιέχονται στην σύμβαση.

Ταυτοχρόνως, απορρίφθηκε η «συμβιβαστική πρόταση» των εμπόρων (ΕΣΕΕ) να διατηρηθεί έως το τέλος του έτους η σύμβαση και ακολούθως να «παγώσουν» οι αμοιβές για το 2013 και 2014.

Η ΓΣΕΕ δεν ήθελε να δεσμευτεί από τώρα για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο ΣΕΒ επέμενε να μην δοθεί η αύξηση 2,6% του επομένου Ιουλίου.

Ως εκ τούτου στην επιστολή των κοινωνικών εταίρων προς την κυβέρνηση, θα καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις για το σημείο αυτό.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Δ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε πως οι κοινωνικοί εταίροι κλήθηκαν να συγκλίνουν σε μία συμφωνία που θα αντιμετώπιζε το θέμα του μέσου κόστους εργασίας. «Για να αποτρέψουμε μία νομοθεσία για εμάς, χωρίς εμάς».

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε ως «άγονη και αποπροσανατολιστική» την κριτική που εκφράζεται κατά της τρόικας για τις σκληρές θέσεις της. «Μας παρέχουν τα δανεικά, που χρειαζόμαστε για να μην καταστραφούμε και φροντίζουν τα συμφέροντά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο κατήγγειλε το «πολιτικό σύστημα», το οποίο «δεν έκανε καλά τη δουλειά του» με αποτέλεσμα «να αντιμετωπίζουμε σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα: λουκέτα και απολύσεις, ή μειώσεις μισθών».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος σημείωσε οι κοινωνικοί εταίροι διατύπωσαν ένα «κοινό συμπέρασμα με τις θέσεις τους» και προειδοποίησε «το πολιτικό σύστημα να μην υποχωρήσει ατάκτως στις απαιτήσεις της τρόικας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσμονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δ. Ασημακόπουλος τόνισε προς τη κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν «τους ίδιους να αποφασίζουν στην ιδιωτική οικονομία», να σεβαστούν τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων και «να μην τα κάνουν θάλασσα όπως τα έκαναν στο δημόσιο τομέα».

Τέλος ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΕΣΕΕ), κ. Β. Κορκίδης υπογράμμισε ότι «με τις θέσεις που διατυπώνονται στην επιστολή, δίνονται τα όπλα στην κυβέρνηση και τα κόμματα προκειμένου να διαπραγματευθούν με την τρόικα».

Πηγή Κέρδος

Ποτέ μην πειράζεις κάτι που δουλεύει…

λογιστική prosvasis τεύχος 310 - editorial

Ποτέ μην πειράζεις κάτι που δουλεύει…

Κάθε φορά που ξεκινάω να γράψω αυτό το άρθρο, αναρωτιέμαι ποιος πραγματικά θα το διαβάσει. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διαβάζουμε όλοι τόσα πολλά και τόσο ετερόκλιτα αυτές τις μέρες, ειδικά για τα οικονομικά, που έχουμε αρχίσει να έχουμε μια έμφυτη αντιπάθεια προς ό,τι καινούργιο γράφεται. Έχουμε αρχίσει να αποκτάμε την ψυχολογία του ανθρώπου που πιστεύει ότι κάθε είδηση είναι μια νέα δυσάρεστη είδηση και θα προτιμούσε να μην την ακούσει καθόλου.
Σήμερα φαντάζομαι ότι αυτό που συζητιέται περισσότερο είναι η επιστολή της Τρόικας για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Παρόλο που είδε τώρα το φως της δημοσιότητας, η επιστολή αυτή παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση κάποια στιγμή τον Οκτώβριο του 2011. Κάποια μάλιστα από αυτά τα μέτρα που ζητούνται (ελάχιστα είναι η αλήθεια) έχουν ήδη υιοθετηθεί στον νόμο που ψηφίστηκε χθες (1.2.2012) από τη Βουλή και αποτελούν νόμο του κράτους. Ένα από αυτά, το οποίο έχει τύχει έντονης συζήτησης γιατί έχει ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, είναι και η «τυφλή» αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 25%. Βέβαια σε άλλο σημείο προτείνεται το σύστημα αντικειμενικών αξιών ακινήτων να αντικατασταθεί από ένα σύστημα στατιστικών αξιών που θα τηρείται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Καθώς ο Θεός δεν με ευλόγησε με τόσο πολύ μυαλό, δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτές οι δύο προτάσεις θα λειτουργήσουν παράλληλα, συμπληρωματικά ή διαζευκτικά μεταξύ τους. Φαντάζομαι όμως ότι εκείνοι που θα τις εφαρμόσουν θα ρωτήσουν και τους εμπνευστές τους πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η εφαρμογή.
Εδώ απλά θα ήθελα να σχολιάσω «για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι» ότι το σύστημα αντικειμενικών αξιών ακινήτων δημιουργήθηκε γιατί ακριβώς το σύστημα στατιστικών αξιών, που την εποχή εκείνη (μέσα της δεκαετίας του ’80) ετηρείτο από τις ΔΟΥ, παρουσίαζε πάρα πολλά προβλήματα, πέραν του γεγονότος ότι θεωρούνταν ότι είχε γίνει πηγή διαφθοράς και συναλλαγής μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων. Τα προβλήματα αυτά ήταν κυρίως ότι δεν λάμβανε υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που διαμόρφωναν την αξία του κάθε ακινήτου, αλλά είχε την τάση να εξισώνει τις τιμές όλων των ακινήτων προς την τιμή του ακινήτου που επωλείτο στη μεγαλύτερη τιμή στη συγκεκριμένη περιοχή. Το αντικειμενικό σύστημα αξιών όχι απλώς εισήγαγε κριτήρια που διαμόρφωναν καθοριστικά την τιμή του ακινήτου (παλαιότητα, όροφος, σημείο) με έναν τρόπο αντικειμενικό, σταματώντας και τα φαινόμενα συναλλαγής, αλλά και έτυχε γενικής αναγνώρισης τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς. Βεβαίως μαζί με τη δημιουργία του φτιάχτηκε και ένα σύστημα παρακολούθησης και προσαρμογής των αξιών στα μέτρα που διαμορφώνονταν κάθε φορά στην αγορά ακινήτων και το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Το σύστημα αυτό, όπως κάθε σύστημα που προσπαθεί να προσεγγίσει τον μέσο όρο μιας αγοράς, στηριζόταν στα στατιστικά στοιχεία. Το γεγονός ότι οι αντικειμενικά προσδιοριζόμενες αξίες ήταν κατώτερες από τις πραγματικές εμπορικές αξίες ήταν στην πραγματικότητα μια πολιτική απόφαση η οποία ελάμβανε υπόψη της πρώτον ότι έπρεπε να αποφευχθεί το φαινόμενο της προσαρμογής στην υψηλότερη τιμή και δεύτερον ότι ο φόρος μεταβίβασης στην Ελλάδα ήταν ήδη ιδιαίτερα ψηλός. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που φορολογεί και μάλιστα άγρια τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού και ιδιαίτερα από τους γονείς προς τα παιδιά, μια φορολόγηση που δεν υπάρχει σε κανένα πολιτισμένο μέρος του κόσμου, μια που πάντα λαμβάνεται υπόψη ότι με έμμεσο τρόπο τα παιδιά λαμβάνουν μέρος, ως μέλη της οικογένειας, στην απόκτηση της ακίνητης περιουσίας των γονιών τους. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που στην Ελλάδα ισχύει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο εξωτερικό, αλλά που ο ελληνικός νόμος πεισματικά αγνοεί εκτός από μία μικρή χρονική περίοδο, κατά την οποία Υπουργός των Οικονομικών ήταν ο κ. Αλογοσκούφης.
Το ότι κατά την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις αντικειμενικά προσδιοριζόμενες αξίες ακινήτων και στις εμπορικές τους αξίες, οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν εφάρμοσαν ποτέ πραγματικά τους αλγόριθμους αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά προτίμησαν να τις χρησιμοποιήσουν σαν ένα ακόμη πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης. Έτσι, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σταμάτησαν να ακολουθούν τους κανόνες της αγοράς και ακολούθησαν τους ανέμους που έπνεαν στην πολιτική και στα συμφέροντα κάποιων ομάδων πίεσης.
Θα ήταν ιδιαίτερα αστείο (αν δεν ήταν απλά παράλογο) το γεγονός ότι προτείνεται αύξηση και μάλιστα τόσο μεγάλη των αντικειμενικών αξιών, ακριβώς τη χρονική περίοδο που αυτές έχουν πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε τις τιμές της αγοράς. Εάν πρέπει τα ακίνητα να γίνουν αντικείμενο ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης, τουλάχιστον ας γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην διαστραφεί η αγορά ακινήτων σ’ αυτή τη χώρα για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Ας συγκεντρωθούν οι φόροι, τέλη και επιβαρύνσεις των ακινήτων σε δύο βασικά τέλη, ένα για το Δημόσιο και ένα για τους Δήμους και ας προσδιοριστεί το ύψος τους σύμφωνα με τις ανάγκες του Δημοσίου (αφού αυτό πια είναι το κριτήριο για την επιβολή φορολογίας) και ας διαμορφωθεί ένα σύστημα αντικειμενικών αξιών που να βασίζεται στο ήδη υπάρχον, υιοθετώντας απλώς τη μεθοδολογία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών που ήδη υπάρχει στα συρτάρια του Υπουργείου Οικονομικών εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι ένα σύστημα που απέτυχε παλιά (τα περίφημα συγκριτικά στοιχεία) θα πετύχει τώρα, απλά και μόνο γιατί θεματοφύλακάς του θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, εκτός εάν σκοπός μας είναι να κάνουμε κάτι απόλυτα ντροπιαστικό για το Δημόσιο και τους λειτουργούς του.
Θα είναι και παράδοξο, εντέλει, να καταργήσουμε το μοναδικό σύστημα που δημιούργησε το ελληνικό κράτος και κουτσά - στραβά δούλεψε. Ας θυμηθούν όσοι προβληματίζονται πάνω στο όλο θέμα την κλασική αρχή που ακολουθείται στη μηχανογράφηση: «Ποτέ μην πειράζεις κάτι που δουλεύει, πιθανότατα θα το κάνεις χειρότερο».
Χ. Τσοχαντάρης

"Γιαλαντζί" λογιστές εντόπισε το Οικονομικό Επιμελητήριο. (σ.σ. Η ο κόσμος το είχε τουμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι)

"Γιαλαντζί" λογιστές εντόπισε το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Φοροτεχνικούς και λογιστές με πλαστά πτυχία οικονομικών επιστημών έχει εντοπίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
Από τις διασταυρώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις γραμματείες των τμημάτων οικονομικής επιστήμης των ελληνικών πανεπιστημίων έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον 40 φοροτεχνικούς που πήραν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος υποβάλλοντας πλαστό τίτλο οικονομικών σπουδών. Οι έρευνες του επιμελητηρίου συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη «φάμπρικας» παραγωγής πλαστών πτυχίων οικονομικής επιστήμης που αγοράστηκαν από όσους είχαν στόχο την άσκηση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού και λογιστή χωρίς να έχουν τα σχετικά ακαδημαϊκά προσόντα.

Πριν από περίπου δυο χρόνια η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ξεκίνησε στο πλαίσιο της πιστοποίησης των φοροτεχνικών λογιστών τη διαδικασία επαλήθευσης των τίτλων σπουδών σε συνεργασία με τις γραμματείες των οικονομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, άρχισε να στέλνει στις σχολές τα στοιχεία των πτυχίων που είχαν υποβάλει στο επιμελητήριο οι οικονομολόγοι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν άδεια φοροτέχνη λογιστή. Από τις πρώτες απαντήσεις που άρχισαν να καταφθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου έγινε κατανοητό ότι το ελληνικό «δαιμόνιο» δεν είχε αφήσει ούτε αυτόν τον κλάδο ανέγγιχτο. Στις απαντητικές επιστολές των πανεπιστημίων σημειωνόταν ότι συγκεκριμένα ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα των πτυχιούχων των σχολών. Επίσης εντοπίσθηκαν περιπτώσεις πτυχίων που είχαν υποβληθεί στο επιμελητήριο και τα οποία έφεραν έγκυρο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά στη συγκεκριμένη εγγραφή του μητρώου πτυχιούχων της σχολής εμφανιζόταν άλλο όνομα, συνήθως κάποιου αλλοδαπού πτυχιούχου.

«Η προσπάθεια προκειμένου να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρανόμησαν και απέσπασαν άδειες άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος χωρίς να τις δικαιούνται θα συνεχιστούν έως ότου διασταυρωθούν όλα τα πτυχία που μας έχουν υποβληθεί», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κος Πελοπίδας Καλλίρης. «Οσοι έχουν παρανομήσει, εκτός από την αυτονόητη αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος που τους έχει χορηγηθεί παραπέμπονται από το επιμελητήριο και στον εισαγγελέα».

Στελέχη του επιμελητηρίου σημειώνουν ότι υπάρχουν γραμματείες οικονομικών σχολών οι οποίες κωλυσιεργούν στη διασταύρωση των πτυχίων παρά τα συνεχή αιτήματα από τις υπηρεσίες του. Η στάση αυτή προκαλεί εύλογες υπόνοιες για την ύπαρξη κυκλωμάτων εντός των πανεπιστημίων που πλούτιζαν από την πώληση πλαστών πτυχίων σε «ενδιαφερόμενους» που επιθυμούσαν να ασκήσουν το λογιστικό επάγγελμα.

Όσοι εντοπίζονται να έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία χάνουν, μετά από έγγραφο που αποστέλλει το Οικονομικό Επιμελητήριο προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και την πιστοποίηση και πρόσβασή τους στο taxisnet. Έτσι αδυνατούν ουσιαστικά να εργαστούν αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τους πελάτες τους.

Να σημειωθεί, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι το πρώτο που προχωρά σε ταυτοποίηση των πτυχίων των μελών του. Μάλιστα, τα τελευταία δυο χρόνια ο έλεγχος της γνησιότητας των πτυχίων που υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους γίνεται άμεσα κατά τη διαδικασία της πιστοποίησής τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Πηγή:www.capital.gr
εμεις το διαβάσαμε

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9331

Τροπολογία-ανάσα για το χαράτσι στα ακίνητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία-ανάσα για το χαράτσι στα ακίνητα
Τροπολογία-ανάσα για το χαράτσι στα ακίνητα
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεχίζει το "αντάρτικο" κατά του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων.
2/2/2012 11:06:26 μμ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Τροπολογία - "ανάσα" για το χαράτσι στα ακίνητα που θα αυξάνει την προθεσμία πληρωμής στις 120 από 80 μέρες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό επειδή για 500.000 καταναλωτές οι λογαριασμοί τους έληξαν και είναι αντιμέτωποι με την ποινή της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Πηγές αναφέρουν ό,τι περισσότεροι από 500.000 έχουν περάσει και το όριο των 80 ημερών για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να πρέπει να αποκοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης τους.
Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πως από τις 10 Οκτωβρίου πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου έως και τον Ιανουάριο έχουν αποσταλλεί 11.300.000 λογαριασμοί εκ των οποίων πληρώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια. Για 1.680.000 έχει περάσει η προθεσμία των 25 ημερών - ισχύει μόνο για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο υπουργός έδωσε αμέσως εντολή για την προετοιμασία τροπολογίας σύμφωνα με την οποία θα δίνεται για τρίτη φορά παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο στις 120 μέρες.
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεχίζει το "αντάρτικο" κατά του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και καλεί τους τεχνικούς της επιχείρησης να μην ενδώσουν σε πιέσεις για την εκτέλεση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς κι ανέργους.
Επιπλέον, εξέδωσε κι... οδηγίες προς όσους έλθουν αντιμέτωποι με την αποκοπή της παροχής τους.
Πιο συγκεκριμένα καλεί όσους ειδοποιηθούν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήμων και οργανώσεων. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ συστείνει και τρόπους περιφρούρησης των πολιτών στους οποίους πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση: "Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού κι ανέργου". Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο που παρά την προαναφερόμενη προσπάθεια τελικά κοπεί το ρεύμα: "Ειδοποιήστε - ενημέρωστε τα στελέχη μας στην πόλη μας, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους κοινωνικούς φορείς".
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μιλούν κι αυτοί επίσης για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να επιμηκύνει την προθεσμία πληρωμής του ειδικού τέλους μιλώντας για "νίκη". Τονίζουν δε, πως θα συνεχίσουν τον "αγώνα" μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος.


Βροχή τα φοροπρόστιμα με εντολή της τρόικα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βροχή τα φοροπρόστιμα με εντολή της τρόικα
Βροχή τα φοροπρόστιμα με εντολή της τρόικα
Το μοντέλο των προστίμων για τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνει αυστηρότερο ώστε τα κίνητρα συμμόρφωσης να γίνουν πιο ισχυρά.
3/2/2012
Ρεπορτάζ Μαρία Βουργάνα.
Έρχεται βροχή φορο – προστίμων με συνταγή ΔΝΤ.
Έτσι πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε κάθε φορολογούμενο που καθυστερεί να υποβάλλει φορολογική δήλωση και επιπλέον πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής του φόρου εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών το τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων του Ταμείου που περιλαμβάνονται στο πόρισμά του για το φορολογικό σύστημα, το μοντέλο των προστίμων για τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να γίνει αυστηρότερο ώστε τα κίνητρα συμμόρφωσης να γίνουν πιο ισχυρά. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται να επιβάλλονται τα ακόλουθα πρόστιμα:
1. Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να είναι ξεχωριστό από το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή. Ο διαχωρισμός μεταξύ των δυο προστίμων παρέχει κίνητρο στο φορολογούμενο να πληρώσει εντός της προθεσμίας ακόμα και αν η δήλωση δεν είναι έτοιμη προς υποβολή. Το πρόστιμο θα πρέπει να επιβάλλεται αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και να προσαυξάνεται στο χρονικό διάστημα που η δήλωση εξακολουθεί να μην υποβάλλεται. Για παράδειγμα αν ένας φορολογούμενος δεν έχει υποβάλει εμπρόθεσμη δήλωση, θα του γνωστοποιείται άμεσα το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής με ειδοποίηση και απαίτηση πληρωμής. Για κάθε μήνα θα υπάρχει προσαύξηση εκπρόθεσμης υποβολής, μέχρι ένα ανώτατο ποσό για παράδειγμα 1.000 ευρώ. Το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να είναι ξεχωριστό πρόστιμο από το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή.
2. Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για καθυστέρηση καταβολής του φόρου αλλά και πρόστιμο υπερημερίας ίσο με το 5% του μη καταβληθέντος φόρου για κάθε μήνα σε περίπτωση που το ύψος του απλήρωτου φόρου υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ προτείνει να καθιερωθεί ένα μηνιαίο πρόστιμο υπερημερίας ορισμένου ποσού για την αντιμετώπιση των καθυστερημένων πληρωμών. Το πρόστιμο αυτό θα λειτουργεί όπως ακριβώς και το πρόστιμο για μη εμπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ώστε να υπάρξει κίνητρο για την καταβολή του φόρου όσο το δυνατόν συντομότερα. Προκειμένου το κίνητρο να είναι επαρκές και ισχυρό και για τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα θα μπορούσε, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, να εφαρμοστεί το μηνιαίο πρόστιμο σε συνδυασμό με ένα επιπλέον πρόστιμο υπερημερίας, το οποίο δεν θα προσδιορίζεται μέχρι να διαπιστωθεί το ακριβές ύψος της φορολογικής οφειλής.
Για παράδειγμα:
Φορολογούμενος που δεν καταβάλει φόρο εντός της τεθείσας προθεσμίας θα πρέπει να πληρώσει, κατʼ αρχήν, πρόστιμο ύψους 100 ευρώ το μήνα για την περίοδο κατά την οποία ο φόρος παραμένει απλήρωτος. Το πρόστιμο αυτό θα είναι, δηλαδή, συγκεκριμένο και θα επιβάλλεται ανεξαρτήτως του ύψους του απλήρωτου φόρου.
Αν το ποσό του μη καταβληθέντος φόρου υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ο φορολογούμενος θα οφείλει επίσης να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο υπερημερίας, το οποίο θα ισούται με το 5% του μη καταβληθέντος φόρου για κάθε μήνα μη εμπρόθεσμης πληρωμής του.
Η βεβαίωση του επιπλέον προστίμου υπερημερίας, καθώς και η σχετική ειδοποίηση και απαίτηση αυτού θα πρέπει να γίνεται αφού προσδιοριστεί το ποσό του μη καταβληθέντος φόρου.
3. Επιβολή ειδικού προστίμου για καταβολή σημαντικά χαμηλότερου φόρου. Επιπλέον του προστίμου υπερημερίας θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα διοικητικό πρόστιμο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της σημαντικής απόκρυψης εισοδημάτων. Σκοπός του προστίμου σημαντικής απόκρυψης εισοδημάτων είναι να μπορούν να χρησιμοποιούνται διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων σε ενέργειες που συνιστούν ίσως φοροδιαφυγή ή φορολογική απάτη, χωρίς να είναι αναγκαία η απόδειξη εγκληματικής πρόθεσης. Το «διοικητικό πρόστιμο» θα αποφεύγει, δηλαδή, κάθε εξέταση «πρόθεσης». Το πρόστιμο θα πρέπει να προσδιορίζεται με βάση τη διαφορά μεταξύ πραγματικών και δηλωθέντων εισοδημάτων, ενώ στις περιπτώσεις που η διαφορά αυτή θεωρείται σημαντική θα πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερο.
Για να γίνει καλύτερα κατανοητό πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το πρόστιμο αυτό παρατίθεται το ακόλουθο παράδειγμα:
Εάν το ποσό του φόρου που εμφανίζεται στη δήλωση είναι χαμηλότερο του ποσού του φόρου που πρέπει να εμφανίζεται, τότε θα επιβάλλεται στον φορολογούμενο πρόστιμο ίσο με το 10% της διαφοράς μεταξύ πραγματικών και δηλωθέντων εισοδημάτων ή 50% αν η απόκρυψη εισοδήματος θεωρείται σημαντική.
Η απόκρυψη εισοδήματος θεωρείται σημαντική αν υπερβαίνει το μικρότερο από τα δύο παρακάτω ποσά:
  • το 25% του φόρου που πρέπει να εμφανίζεται στη δήλωση ή
  • τα 10.000 ευρώ.
4. Κυρώσεις παρακράτησης. Για την καθυστερημένη απόδοση παρακρατούμενων φόρων θα μπορούσε να επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο, το πρόστιμο παρακράτησης.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση:
- Ο υπόχρεος παρακράτησης φόρου, ο οποίος δεν ενεργεί παρακράτηση φόρου ευθύνεται προσωπικώς για την καταβολή του ποσού που δεν παρακρατήθηκε, αλλά δικαιούται να εισπράξει το ποσό αυτό από τον δικαιούχο της πληρωμής.
- Επιπλέον του ποσού που οφείλει να καταβάλει προσωπικώς ο υπόχρεος που παραλείπει να παρακρατήσει φόρο, πρέπει να καταβάλει και 100 ευρώ για κάθε περίπτωση παράλειψης παρακράτησης του δέοντος ποσού.
- Πρόστιμο 1.000 ευρώ πρέπει να επιβάλλεται στα παρακάτω άτομα:
  • σε διευθυντικό στέλεχος που γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την παράλειψη παρακράτησης.
  • σε αρχιλογιστή ή άλλο ανώτερο στην ιεραρχία στέλεχος που έχει την ευθύνη της επίβλεψης ή του ελέγχου των διαδικασιών παρακράτησης και που γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την παράλειψη παρακράτησης και δεν την απέτρεψε.
5. Κυρώσεις για μη τήρηση ορθών στοιχείων.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτείνεται, ο φορολογούμενος που δεν τηρεί βιβλία και στοιχεία σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία οφείλει να καταβάλει:
-1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
-2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση εντός της ίδιας τριετίας
-5.000 ευρώ για κάθε επόμενη παράβαση.
6. Κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ΦΠΑ.
Προτείνεται να επιβάλλονται πρόστιμα σύμφωνα με την ακόλουθη ρύθμιση:
  • Εάν ένα πρόσωπο ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα υπαγόμενη σε ΦΠΑ, χωρίς να έχει εγγραφεί στα μητρώα ΦΠΑ οφείλει να καταβάλει το 100% του πληρωτέου ποσού ΦΠΑ για όλη την περίοδο άσκησης επιτηδεύματος χωρίς εγγραφή στα μητρώα ΦΠΑ.
  • Εάν ένα πρόσωπο που έχει την υποχρέωση είσπραξης ΦΠΑ εκδώσει ανακριβές τιμολόγιο με σκοπό να επιτύχει τη μείωση του ποσού του φόρου ή την αύξηση του ποσού της έκπτωσης οφείλει να καταβάλει το 100% του ποσού ΦΠΑ για το τιμολόγιο ή επί της συναλλαγής.
  • Εάν ένα πρόσωπο που έχει την υποχρέωση είσπραξης ΦΠΑ παραλείψει να εκδώσει τιμολόγιο με ΦΠΑ όταν αυτό απαιτείται, υποχρεούται να καταβάλει το 100% του ΦΠΑ που οφείλεται για τη συναλλαγή άνευ τιμολογίου.
  • Εάν ένα πρόσωπο μη εγγεγραμμένο στα μητρώα για την είσπραξη ΦΠΑ εκδώσει τιμολόγιο με ΦΠΑ οφείλει να καταβάλει το 100% του ΦΠΑ που αναγράφεται στο τιμολόγιο.



Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τρόικα: «Ξύρισμα» στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Τρόικα: «Ξύρισμα» στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
3/2/2012
Γενναίο «κούρεμα» στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο επέβαλε η τρόικα. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τίθεται πλαφόν στο ύψος των οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν και περιορίζεται ο αριθμός των δόσεων.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 10.000 ευρώ και τα νομικά πρόσωπα με χρέη προς το Δημόσιο μέχρι και τις 75.000 ευρώ. Ακόμη η τροπολογία προβλέπει ότι:

Ο αριθμός των δόσεων που μπορεί να διεκδικήσει ο φορολογούμενος περιορίζεται στις 24. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς το Δημόσιο έως 60 δόσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή «οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο, όπως αυτά θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».
Παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών κατά τη διάρκεια της ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής.
Προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση δίνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου, αν και ο υπουργός Οικονομικών με απόφασή του μπορεί να παρατείνει την προθεσμία υπαγωγής. Ομως ακόμα και εάν παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, η ρύθμιση θα εξακολουθεί να αφορά τον διακανονισμό χρεών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επιτροπεία, μια τιμωρία που θα μας κάνει Αιθιοπία

Επιτροπεία, μια τιμωρία που θα μας κάνει Αιθιοπία


Διαβάστε για τι αναφέρει άρθρο κόλαφος της Le Monde για την γερμανική επιτροπεία στην Ελλάδα. Την χαρακτηρίζει τιμωρία και αναφέρει παραδείγματα του τρίτου κόσμου

Υπό τον τίτλο "Επιτροπεία: μια τιμωρία που γνωρίζουν καλά οι αναπτυσσόμενες χώρες", η γαλλική εφημερίδα Le Monde εξαπολύει δριμεία επίθεση στα γερμανικά σχέδια περί επιτροπείας στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως ανάλογες πρακτικές εφάρμοσε το ΔΝΤ στον Τρίτο Κόσμο το '80.
"Το ενδεχόμενο να τεθεί υπό επιτροπεία η Ελλάδα θυμίζει μια σκοτεινή εποχή", αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως θυμίζει εκείνη των σχεδίων διαρθρωτικής προσαρμογής που εφάρμοζε το ΔΝΤ, το οποίο δεν δίσταζε να θέτει υπό τον έλεγχό του το σύνολο των οικονομικών υποθέσεων στις χώρες όπου προσέφερε βοήθεια.
Η εφημερίδα σημειώνει πως η έννοια της επιτροπείας δεν είναι άγνωστη σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου όπως η Αιθιοπία και η Κένυα, όπου είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Μάλιστα, η Monde κάνει αναφορά και στις περιπτώσεις της Αργεντινής και της Αλγερίας , όπου απαίτησαν από τις κυβερνήσεις να λάβουν ριζοσπαστικά μέτρα, όπως μεγάλες περικοπές δημοσίων δαπανών για υγεία, παιδεία και κοινωνικά προγράμματα, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, συμπίεση μισθών και κατάργηση προστατευτικών κανονισμών.
Στον πάγο η επιτροπεία μέχρι τον Μάρτιο
Αν και η εφημερίδα αναφέρει πως η ιδέα της επιτροπείας απομακρύνεται, αυτό είναι προσωρινό καθώς θα επανεμφανιστεί τον Μάρτιο, σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.
Σε μια άλλη αφρικανική χώρα, στην Κένυα, "η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος προκάλεσε σειρά πτωχεύσεων στις τράπεζες την περίοδο 1993-1994 και αύξηση των επιτοκίων. Το κοινωνικό κόστος αυτών των πολιτικών υπήρξε ανυπολόγιστο. Τότε γιατί αυτή η ιδέα επανήλθε στην ημερήσια διάταξη;" διερωτάται η εφημερίδα, και προσθέτει ότι "παρά το ότι η σκέψη μοιάζει να απομακρύνεται προς το παρόν, η πιθανότητα (μιας επιτροπείας από την ΕΕ) θα μπορούσε να γίνει πιο συγκεκριμένη αν η Ελληνική Δημοκρατία κήρυσσε πτώχευση στις 20 Μαρτίου.
Την ημέρα αυτή λήγουν ομόλογα 14,4 δισ. ευρώ. Ένα πρόβλημα για το οποίο αναζητείται λύση εδώ και πολλές εβδομάδες στην Αθήνα αλλά δεν έχει βρεθεί για την ώρα".

http://news247.gr/oikonomia/epitropeia_mia_timwria_poy_tha_mas_kanei_aithiopia.1600381.html

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας Σάββας Ρομπόλης περιγράφει στο newsbomb.gr με δραματικούς τόνους πως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα.

Εφιαλτικές εκτιμήσεις για την ανεργία
Του Νίκου Καλαμπάκα
Με την ανεργία να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ στη χώρα μας, οι εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να είναι τρομακτικές…

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εργασίας, Σάββα Ρομπόλη, την δική του εκτίμηση για το τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια και μας μίλησε σε τόνο δραματικό:

«Η εκτίμησή μας είναι πως το 2012 αυτό το 18 % της στατιστικής ανεργίας θα γίνει τουλάχιστον 21% όμως η πραγματική ανεργία είναι 26%, χωρίς να έχουμε υπολογίσει την εξέλιξη του προγράμματος της εφεδρείας.
Το συμπέρασμα; Πάμε για τουλάχιστον 21% ενώ η Τρόικα μιλάει για 18,5%. Όμως, το πιο σοβαρό θέμα από όλα, είναι τα δύο νέα χαρακτηριστικά:
- Πρώτον στην τελευταία έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας, την πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο περιφερειών την είχε η Στερεά Ελλάδα, δηλαδή η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, το λεκανοπέδιο της Αττικής και η Κεντρική Μακεδονία , δηλαδή η βιομηχανική ζώνη του Κιλκίς.
Αυτό σημαίνει πως πλέον πλήττεται ο σκληρός «πυρήνας» της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της χώρας μας. Από αυτά τα τρία βιομηχανικά κέντρα, χαράσσεται το 80% με το 85% του ΑΕΠ της χώρας.

Εάν μέχρι τώρα είχαν την πρωτοκαθεδρία η Δυτική Μακεδονία, και Θράκη, ήταν δηλαδή φθίνουσες οικονομικές περιοχές, τώρα ξαφνικά την πρωτοκαθεδρία την παίρνουν οι τρεις αυτές γεωγραφικές περιοχές, στις οποίες παράγεται το 80% του ΑΕΠ της χώρας».

- Δεύτερον, από την έρευνα του Οκτωβρίου, αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως η ανεργία των νέων από 15 έως 24 ετών είναι στο 47,2%. . Αυτό σημαίνει πως από τους 960.000 περίπου ανέργους οι 490.000 είναι από αυτή την ομάδα ηλικιών. Δηλαδή σε αυτή την ομάδα, ένας στους δύο είναι άνεργος και οι υπόλοιποι άνεργοι είναι από 24 έως 65 ετών.

Αυτά είναι τα δύο νέα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουμε από τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου 2011».

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον κ. Ρομπόλη, πως μπορούμε να «φρενάρουμε» αυτούς τους αριθμούς:

«Αυτό που εμείς λέμε, είναι πως ακόμα και σε αυτή την φάση της βαθειάς ύφεσης, εάν η Ελληνική Οικονομία ενεργοποιήσει τις Δημόσιες επενδύσεις οι οποίες συμπληρωθούν και από κοινοτικούς πόρους για την πραγματοποίηση των Δημοσίων Έργων, Αναπτυξιακών υποδομών και δικτύων, οι επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς από την δική μας έρευνα, φέρνουν σημαντικές επιπτώσεις και στη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία έμμεσων (κινητοποιεί κλάδους οι οποίοι προμηθεύουν την υλοποίηση των έργων υποδομής και κατ’ αυτό τον τρόπο θα ανασχέσουμε την δυναμική που παίρνει η ανεργία).

Τέλος, ένα τρίτο χαρακτηριστικό, αναφέρει ο κ. Ρομπόλης, είναι ότι αυτή η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας που έχουν στην Ισπανία για παράδειγμα, που έφτασε το 21%, αν δει κανείς την βάση των δεδομένων έχει αναπτυχθεί μέσα σε μια δεκαετία.

«Εάν έρθουμε στη χώρα μας, αυτή την εκρηκτική αύξηση την έχουμε την τελευταία διετία. Επομένως το φαινόμενο έχει μια εσωτερική δυναμική το οποίο θα παρατηρήσουμε και το 2012 και το 2013».

Εφαρμογή διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν.3943/ 2011 (ΦΕΚ 66 Α') περί απόδοσης της προκαταβολής φόρου που υπολογίζεται επί των δικηγορικών αμοιβών και της παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων

ΠΟΛ.1026/26.1.2012
Εφαρμογή διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν.3943/ 2011 (ΦΕΚ 66 Α') περί απόδοσης της προκαταβολής φόρου που υπολογίζεται επί των δικηγορικών αμοιβών και της παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012
ΠΟΛ.1026/26.1.2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
1. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α'
2. Δ/ΝΣΗ KBΣ

Ταχ. Δ/νση :Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Γ. Βαρνάκου - Δ. Σταθάς
Τηλέφωνο :210-3375314, 210 3610030
FAX:210-3375001

ΠΟΛ 1026

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν.3943/ 2011 (ΦΕΚ 66 Α') περί απόδοσης της προκαταβολής φόρου που υπολογίζεται επί των δικηγορικών αμοιβών και της παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων.


Σας παρέχουμε διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 20

Περιεχόμενο παραγράφου 7 άρθρου 20 :
7. α. Στο άρθρο 52 του Κ.Φ.Ε. προστίθεται παράγραφος 5 και η υφιστάμενη παράγραφος 5 αναριθμείται σε 6 ως εξής:
 «5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικηγόροι οι οποίοι συνδέονται με τον εντολέα τους με σύμβαση έμμισθης εντολής και αμείβονται με πάγια αντιμισθία.
 β) Ομοίως, δεν υπολογίζεται και δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στις περιπτώσεις που ενεργείται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 58.
 γ) Κάθε δικηγορικός σύλλογος ή ταμείο συνεργασίας ή διανεμητικός λογαριασμός οποιασδήποτε νομικής μορφής υποχρεούται να παρακρατεί φόρο εισοδήματος με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλει ως μέρισμα σε δικηγόρο.
 δ) Αν με την έγγραφη συμφωνία περί αμοιβής για την παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών η αμοιβή ή το ύψος της συναρτάται με το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, κατά την απόδοση του προκαταβλητέου φόρου υποβάλλονται και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ύψος της αμοιβής, όπως ειδικότερα καθορίζεται με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της κατωτέρω υποπαραγράφου ή
 ε) Μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ο δικηγόρος υποχρεούται να υποβάλλει στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα, κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχει συνάψει με τους εντολείς του, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή.
 στ) Οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, κατάσταση των γραμματίων προκαταβολής ανά δικηγόρο, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κάθε εντολέα του καθώς, η δικηγορική υπηρεσία την οποία αφορά η προκαταβολή και το ποσό αναφοράς επί του οποίου υπολογίστηκε αυτή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου.
 ζ) Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων και το περιεχόμενο αυτών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.»
 β. Η ισχύς των διατάξεων των περιπτώσεων α' έως και ε' έχουν εφαρμογή από 1.7.2011.
του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α') με τις οποίες προστέθηκε παράγραφος 5 στο άρθρο 52

Περιεχόμενο παραγράφου 5 άρθρου 52 :
5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικηγόροι οι οποίοι συνδέονται με τον εντολέα τους με σύμβαση έμμισθης εντολής και αμείβονται με πάγια αντιμισθία.
β) Ομοίως, δεν υπολογίζεται και δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στις περιπτώσεις που ενεργείται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 58.
γ) Κάθε δικηγορικός σύλλογος ή ταμείο συνεργασίας ή διανεμητικός λογαριασμός οποιασδήποτε νομικής μορφής υποχρεούται να παρακρατεί φόρο εισοδήματος με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλει ως μέρισμα σε δικηγόρο.
δ) Αν με την έγγραφη συμφωνία περί αμοιβής για την παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών η αμοιβή ή το ύψος της συναρτάται με το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, κατά την απόδοση του προκαταβλητέου φόρου υποβάλλονται και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ύψος της αμοιβής, όπως ειδικότερα καθορίζεται με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της κατωτέρω υποπαραγράφου ή
ε) Μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ο δικηγόρος υποχρεούται να υποβάλλει στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα, κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχει συνάψει με τους εντολείς του, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή.
στ) Οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, κατάσταση των γραμματίων προκαταβολής ανά δικηγόρο, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κάθε εντολέα του καθώς, η δικηγορική υπηρεσία την οποία αφορά η προκαταβολή και το ποσό αναφοράς επί του οποίου υπολογίστηκε αυτή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου.
ζ) Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων και το περιεχόμενο αυτών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.
του ΚΦΕ και η παράγραφος 5 αυτού του άρθρου αναριθμήθηκε σε έξι και σε συνδυασμό με την ΠΟΛ.1210/6.10.2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε για την εφαρμογή και κατ' εφαρμογή των διατάξεων αυτής της παραγράφου, ως εξής:

Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

1. Με τις διατάξεις των περιπτώσεων α' και β' αυτής της παραγράφου αυτού του άρθρου και νόμου ορίζεται ότι, υπολογίζεται προκαταβολή φόρου με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των ακαθαρίστων αμοιβών των δικηγόρων, που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής ως ποσά αναφοράς επί των οποίων υπολογίζονται από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους προκαταβολές υπέρ όσων ορίζονται στο άρθρο 96 του ν.δ. 3026/1954 του Κώδικα Δικηγόρων (ΦΕΚ 235 Α'), για τις παραστάσεις που πραγματοποιούν ενώπιον των δικαστηρίων και όπως οι αμοιβές αυτές κάθε φορά ισχύουν με βάση τις διατάξεις του άρθρου 92 του ίδιου κώδικα. Η προκαταβολή αυτή του φόρου υποχρεωτικά υπολογίζεται και αποδίδεται από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους, με ευθύνη των προέδρων τους, εντός των προθεσμιών που ορίζονται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59

Περιεχόμενο παραγράφου 1 άρθρου 59 :
1. Όσοι παρακρατούν φόρο, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 14, των περιπτώσεων α', ε' και η' της παραγράφου 1 του άρθρου 55 και των άρθρων 56,57 και 58, υποχρεούνται να αποδίδουν αυτόν με εφάπαξ καταβολή στη δημόσια οικονομική υπηρεσία της έδρας τους, μέχρι την 20ή ημέρα των μηνών Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους με προσωρινή δήλωση, η οποία περιλαμβάνει τα ακαθάριστα ποσά που έχουν καταβληθεί στο προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο και το φόρο που παρακρατήθηκε. Η υποβολή της δήλωσης πραγματοποιείται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 την εικοστή (20ή) ημέρα των μηνών αυτών και ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες.
του ΚΦΕ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), υποχρεωτικά από 1.11.2011 με βάση την προαναφερομένη ΠΟΛ.1210/6.10.2011 Α.Υ.Ο.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δεν υπολογίζουν και δεν αποδίδουν προκαταβλητέο φόρο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Επί των ακαθαρίστων αμοιβών των δικηγόρων που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής ως ποσά αναφοράς για παραστάσεις που πραγματοποιούν ενώπιον των δικαστηρίων καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν οι δικηγόροι οι οποίοι συνδέονται με τον εντολέα τους με σύμβαση έμμισθης εντολής και αμείβονται με πάγια αντιμισθία. Σε αυτή την περίπτωση, στο οικείο γραμμάτιο προκαταβολής, εκτός από την ένδειξη "πάγια αντιμισθία", θα αναγράφεται και ο εντολέας του δικηγόρου. Και τούτο καθόσον ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με βάση τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45

Περιεχόμενο παραγράφου 1 άρθρου 45 :
1.Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι το εισόδημα που προκύπτει κάθε ένα οικονομικό έτος από μισθούς, ημερομίσθια, επιχορηγήσεις, επιδόματα, συντάξεις και γενικά από κάθε παροχή που χορηγείται περιοδικά με οποιαδήποτε μορφή είτε σε χρήμα είτε σε είδος ή άλλες αξίες για παρούσα ή προηγούμενη υπηρεσία ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, το οποίο αποκτάται από μισθωτούς γενικά και συνταξιούχους.
Ειδικότερα, στα εισοδήματα αυτά περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες παροχές:
α) η αξία των αγαθών που αντιπροσωπεύουν οι χορηγούμενες «δωροεπιταγές»,
β) η αξία των χορηγούμενων διατακτικών για την αγορά αγαθών από συμβεβλημένα καταστήματα, με την εξαίρεση των διατακτικών τροφής για εργαζόμενους μέχρι ποσού έξι (6) ευρώ ανά διατακτική,
γ)το ποσό του καταβαλλόμενου ενοικίου, καθώς και του τεκμαρτού ενοικίου όπως αυτό προσδιορίζεται με βάση το άρθρο 23 του Κ.Φ.Ε., για παροχή κατοικίας,
δ) το καταβαλλόμενο ποσό για οικιακό προσωπικό,
ε) τα επιδόματα θέσεως και ευθύνης.
στ) ποσοστό της Εργοστασιακής Τιμολογιακής Αξίας (ΕΤΑ) του έτους πρώτης κυκλοφορίας αυτοκινήτων ως εξής:
 αα) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία από 15.000-22.000 ευρώ ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) της εργοστασιακής τιμολογιακής αξίας ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
 ββ) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία από 22.001-30.000 ευρώ ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της εργοστασιακής τιμολογιακής αξίας ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα,
 γγ) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία πλέον των 30.000 ευρώ ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) της εργοστασιακής τιμολογιακής αξίας ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα, ανεξάρτητα αν ανήκουν στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένα με οποιονδήποτε τρόπο, για τον πρόεδρο ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντα ή εντεταλμένο σύμβουλο, διαχειριστή, διευθυντή ή στέλεχος γενικά που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Το ανωτέρω ποσοστό καθενός αυτοκινήτου δεν επιμερίζεται σε περισσότερα του ενός πρόσωπα. Οι διατάξεις της περίπτωσης αυτής έχουν εφαρμογή και για τους εκπροσώπους ή διαχειριστές στην Ελλάδα αλλοδαπών ή ημεδαπών επιχειρήσεων που υπάγονται στις διατάξεις του α.ν. 89/1967 (ΦΕΚ 132 Α΄) ή του ν. 27/1975 (ΦΕΚ 77 Α΄), όταν τα πρόσωπα αυτά είναι Έλληνες υπήκοοι ή έχουν ελληνικό διαβατήριο. Οι διατάξεις της περίπτωσης αυτής εφαρμόζονται για δαπάνες αυτοκινήτων που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά.
Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες και η διαδικασία υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων για τη διασταύρωση των δηλώσεων από τους δικαιούχους των εισοδημάτων των περιπτώσεων γ΄ και στ΄ της παραγράφου αυτής.
Ομοίως, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες θεωρείται και το εισόδημα που αποκτούν οι δικηγόροι ως πάγια αντιμισθία για την παροχή νομικών υπηρεσιών, καθώς και το εισόδημα που αποκτούν οι ξεναγοί οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 1545/ 1985 (ΦΕΚ 91 Α').
Επίσης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες θεωρείται και η ωφέλεια που αποκτούν οι δικαιούχοι κατά την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης μετοχών με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 13 του κ.ν. 2190/1920 (ΦΕΚ 37 Α'), σε τιμή κατώτερη από τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Για τον υπολογισμό της ωφέλειας, η τιμή διάθεσης του δικαιώματος στον δικαιούχο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφαιρείται από τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος που έχει η μετοχή κατά το χρόνο άσκησης του δικαιώματος αυτού. Αν το δικαίωμα ασκείται σε χρόνο κατά τον οποίο ο δικαιούχος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 48.
Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για προγράμματα διάθεσης μετοχών αλλοδαπής εταιρείας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό ημεδαπής συνδεδεμένης ανώνυμης εταιρείας κατά την έννοια των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 42ε του κ.ν. 2190/1920. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μπορεί να ορίζονται τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
του Ν.2238/1994, θεωρείται και το εισόδημα που αποκτούν οι δικηγόροι ως πάγια αντιμισθία για την παροχή νομικών υπηρεσιών, επί του οποίου ενεργείται παρακράτηση φόρου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 57

Περιεχόμενο άρθρου 57 :
1.Στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ο φόρος παρακρατείται από εκείνον, που απασχολεί κατά σύστημα έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό είτε καταβάλλει συντάξεις, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη παροχή. Η παρακράτηση ενεργείται κατά την καταβολή και ο φόρος υπολογίζεται ως εξής:
α) Με βάση την κλίμακα (α) της παραγράφου 1, καθώς και το πρώτο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 9, στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, τους συνταξιούχους και τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα έτος στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου, μετά από προηγούμενη αναγωγή του μισθού ή της σύνταξης ή του ημερομισθίου ή της αμοιβής που ορίζεται με άλλη βάση, σε ετήσιο καθαρό εισόδημα.
β) Στους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης από ένα έτος, με συντελεστή στο ακαθάριστο ποσό του ημερομισθίου, ο οποίος ορίζεται σε τρία τοις εκατό (3%) για ημερομίσθιο πάνω από εικοσιτέσσερα (24) Ευρώ.
γ) Στις καθαρές αμοιβές για υπερωριακή εργασία, επιχορηγήσεις, επιδόματα και σε κάθε άλλου είδους πρόσθετες αμοιβές ή παροχές, οι οποίες καταβάλλονται τακτικά ή έκτακτα και δεν συνεντέλλονται με τις τακτικές αποδοχές, με συντελεστή, ο οποίος ορίζεται σε είκοσι τοις εκατό (20%). Ειδικά σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης των ωρομίσθιων καθηγητών κάθε ειδικότητας, από τους εργοδότες εκτός από εκείνον που καταβάλλει τις μεγαλύτερες αποδοχές, μηνιαίως, με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%).
δ) Στα εισοδήματα που καταβάλλονται αναδρομικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 46, με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) στο καταβαλλόμενο ποσό, ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά.
ε) Στο καθαρό ποσό των συντάξεων ή άλλων παροχών παρόμοιας φύσης, που καταβάλλονται από ταμεία επικουρικά, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοήθειας και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της περίπτωσης α', ο φόρος υπολογίζεται ως εξής:
αα) Με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%), αν το καθαρό ποσό της παροχής δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) ευρώ ετησίως.
ββ) Με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%), αν το καθαρό ποσό της παροχής υπερβαίνει ετησίως τα δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) ευρώ και μέχρι τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (4.500) ευρώ.
γγ) Με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%), αν το καθαρό ποσό της παροχής υπερβαίνει τα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (4.500) ευρώ ετησίως.
στ) Στις αμοιβές των αξιωματικών και του κατώτερου πληρώματος του εμπορικού ναυτικού για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε εμπορικά πλοία, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 9. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου έχουν εφαρμογή από 1.1.2010 και μετά.
Ο φόρος που παρακρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της παραγράφου μειώνεται κατά ποσοστό ενάμισι τοις εκατό (1,5 %) κατά την παρακράτηση του.




2.Για την εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων ισχύουν, κατά περίπτωση και οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7, καθώς και του άρθρου 59.

3.  .........


4. ..........


5.Από το καθαρό ποσό του ειδικού επιδόματος των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 33 του ν. 1892/1990 παρακρατείται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) κατά την καταβολή του στους δικαιούχους.


6.Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μπορεί για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, να μεταβάλλονται ο συντελεστής του παρακρατούμενου φόρου και το ποσό του ημερομισθίου.

7.Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται λεπτομερέστερα ο τρόπος παρακράτησης και ιδιαίτερα ο τρόπος αναγωγής των αμοιβών σε ετήσιο εισόδημα, ο υπολογισμός του φόρου σε περίπτωση που ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος εισπράττει μισθούς, ημερομίσθια, πρόσθετες αμοιβές ή αποζημιώσεις ή συντάξεις ή μερίσματα και λοιπά βοηθήματα ή οποιαδήποτε παροχή από περισσότερους από έναν εργοδότες ή φορείς και γενικά ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού.
αυτού του νόμου,

β) Επί των ακαθαρίστων αμοιβών των δικηγόρων, που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής ως ποσά αναφοράς για την παράσταση του δικηγόρου σε κάθε είδους συμβολαιογραφικές πράξεις διότι στην περίπτωση αυτή η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία μεταξύ δικηγόρου και εντολέα.

γ) Επί των ακαθαρίστων αμοιβών των δικηγόρων από την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτου που περαιώνεται με απόφαση Δικαστηρίου καθόσον στην περίπτωση αυτή η αμοιβή του δικηγόρου επιδικάζεται από το δικαστήριο με την ίδια απόφαση, με την οποία επιδικάζεται και η αποζημίωση του δικαιούχου. Το ίδιο ισχύει και για τις αμοιβές του δικηγόρου ως συνδίκου στις διαδικασίες πτώχευσης,

δ) Στις περιπτώσεις που οι δικηγορικές αμοιβές ή το ύψος αυτών συναρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, κατόπιν έγγραφης συμφωνίας, όπως π.χ. των εργατικών, αυτοκινητικών, κλπ. υποθέσεων όπου ο δικηγόρος αμείβεται με εργολαβικό συμβόλαιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχουν υποβληθεί τα στοιχεία της έγγραφης συμφωνίας που αποδεικνύουν το ύψος της αμοιβής, κτλ., όπως τα στοιχεία αυτά θα καθοριστούν με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματος του δικηγόρου. Σε αυτή την περίπτωση:
αα) το Δημόσιο,
ββ) τα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου,
γγ) οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί κοινής ωφέλειας,
δδ) οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και
εε) τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου υποχρεούνται να υπολογίζουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος με συντελεστή 15% στο ακαθάριστο ποσό της αμοιβής του δικηγόρου. Οι υπόχρεοι αυτοί υποβάλλουν την δήλωση απόδοσης του προκαταβλητέου φόρου εντός των προθεσμιών που ορίζονται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59 του ΚΦΕ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), υποχρεωτικά από 1.11.2011 με βάση την προαναφερομένη ΠΟΛ.1210/6.10.2011 Α.Υ.Ο.

Επίσης, υποχρεούνται να υποβάλλουν και αντίγραφο ή τα στοιχεία της απόφασης του οικείου Δικαστηρίου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετική υπουργική απόφαση που εκδοθεί. Επισημαίνεται ότι, δεν υπάρχει υποχρέωση υπολογισμού και απόδοσης προκαταβλητέου φόρου με συντελεστή 15% επί δικηγορικής αμοιβής που συναρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, στην περίπτωση που ο εντολέας είναι ιδιώτης

Διευκρινίζεται ότι, οι εισπραττόμενες δικηγορικές αμοιβές αποτελούν ακαθάριστα έσοδα και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής για παράσταση σε Δικαστήρια(ενδεικτικά για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και Πειραιώς ΕΤΑΑ-ΤΥΔ 5%, ΕΤΑΑ-ΤΕΑΔ 3%, ΔΣΑ 3%, ΕΔΛΝΔ 1%=12%) καθώς και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής για παράσταση σε συμβόλαια (ενδεικτικά για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ΕΤΑΑ - TAN - ΤΕΑΔ 10%, ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 25% =35%) αποτελούν αμφότερα έξοδα και εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα, με την προϋπόθεση ότι οι εισπραττόμενες δικηγορικές αμοιβές είναι ίσες η μεγαλύτερες από τα ποσά αναφοράς που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής.

Επίσης, αν ο εντολέας του δικηγόρου είναι υπόχρεος κατά νόμο να προβαίνει σε παρακράτηση φόρου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 58

Περιεχόμενο άρθρου 58 :
1.Στο εισόδημα από αμοιβές ελευθέριου επαγγέλματος ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) στο ακαθάριστο ποσό των αμοιβών αυτών εφόσον η συναλλαγή υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ. Ο φόρος παρακρατείται από τις δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα ή πιστωτικούς οργανισμούς, συνεταιρισμούς και ενώσεις τους, συλλόγους γενικά και ενώσεις προσώπων ανεξάρτητα από το σκοπό τους, καθώς και από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, κατά την καταβολή των αμοιβών. Επίσης, οι υπόχρεοι του προηγούμενου εδαφίου, όταν για την επαγγελματική τους εξυπηρέτηση ή για την εκτέλεση του σκοπού τους καταβάλλουν σε τρίτους, εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 186/1992, προμήθειες, μεσιτείες, αμοιβές ή άλλες κάθε είδους παροχές μη έμμισθης υπηρεσίας, ενοίκια αυτοκινήτων, μηχανημάτων ή άλλων κινητών πραγμάτων, εφόσον σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ορίζεται από το π.δ. 186/1992 η έκδοση θεωρημένου αποδεικτικού στοιχείου από το δικαιούχο των αμοιβών αυτών, οφείλουν να παρακρατούν κατά την καταβολή της αμοιβής φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) στο ακαθάριστο ποσό αυτής.
Ειδικά για τις παροχές μη έμμισθης υπηρεσίας που καταβάλλονται από τους εκμεταλλευτές επιβατικών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, ο παραπάνω συντελεστής περιορίζεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).
Εξαιρούνται της παρακράτησης φόρου εισοδήµατος όσοι αποκτούν εισόδηµα από τη διανοµή διαφηµιστικών εντύπων το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ετησίως.
Εξαιρούνται από την παρακράτηση οι προμήθειες που καταβάλλονται από ασφαλιστικές εταιρίες στους νόμιμους αντιπροσώπους ή εξουσιοδοτημένους γενικούς ή απλούς πράκτορες τους.
Οι διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 55 εφαρμόζονται ανάλογα.


2. ..........
του ΚΦΕ, είναι δηλαδή επιτηδευματίας φυσικό ή νομικό πρόσωπο που τηρεί βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του ΚΒΣ, όταν καταβάλλει αμοιβές σε δικηγόρους για υποθέσεις της επιχείρησής του θα παρακρατεί φόρο με συντελεστή 20% στο ακαθάριστο ποσό της αμοιβής που καταβάλλεται στον δικηγόρο μετά την αφαίρεση της αμοιβής, που αναγράφεται επί του γραμματίου προκαταβολής ως ποσό αναφοράς και εφόσον η καταβαλλόμενη επιπλέον του γραμματίου αμοιβή ξεπερνά το ποσό των 300€. Για παράδειγμα, το ποσό αναφοράς που αναγράφεται επί του γραμματίου προκαταβολής του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου του δικηγόρου "Χ" για παράστασή του στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, για υπόθεση της ΟΕ "Α", ανέρχεται στο ποσό των 250€. Η εταιρία ΜΑ" για τις υπηρεσίες αυτές καταβάλλει στο δικηγόρο αμοιβή ύψους 700€. Στην περίπτωση αυτή, η πιο πάνω εταιρία κατά τον χρόνο καταβολής της αμοιβής θα προβεί σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% επί του ποσού των 450€ (700€ - 250€), με την υποχρέωση της προσκόμισης από το δικηγόρο φωτοαντιγράφου επικυρωμένου από τον ίδιο του αντίστοιχου γραμματίου προκαταβολής.

2. Με τις διατάξεις της περίπτωσης γ' αυτού του άρθρου και νόμου σε συνδυασμό με την ΠΟΛ.1210/6.10.2011 Α.Υ.Ο. ορίζεται ότι επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται ως μέρισμα σε δικηγόρους από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους ή ταμεία συνεργασίας ή διανεμητικούς λογαριασμούς υποχρεωτικά ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 15% στο ακαθάριστο ποσό του μερίσματος και ο φόρος αποδίδεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους με ευθύνη των προέδρων τους, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

3. Με τις διατάξεις της περίπτωσης ε' αυτού του άρθρου και νόμου ορίζεται ότι, ο δικηγόρος υποχρεούται να υποβάλλει κατάσταση όλων των έγγραφων συμφωνιών που έχει συνάψει με τους εντολείς του, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή, στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα, μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους. Με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών θα καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο της, ο τρόπος υποβολής της και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

4. Με τις διατάξεις της περίπτωσης στ' αυτού του άρθρου και νόμου ορίζεται ότι, οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλουν κατάσταση των γραμματίων προκαταβολής ανά δικηγόρο, που εκδόθηκαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία την οποία αφορά η προκαταβολή και το ποσό αναφοράς επί του οποίου υπολογίστηκε αυτή. Διευκρινίζεται ότι με την ίδια πιο πάνω κατάσταση θα υποβάλλονται και τα γραμμάτια προκαταβολής επί των οποίων δεν υπολογίζεται προκαταβολή φόρου(π.χ. για παράσταση σε συμβόλαια) καθώς και τα μερίσματα με τον παρακρατηθέντα επί αυτών φόρο. Η κατάσταση αυτή υποβάλλεται στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική έδρα του κάθε συλλόγου μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου. Με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών θα καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο της και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την υποβολή αυτών των καταστάσεων.

5. Με τις διατάξεις της περίπτωσης ζ' αυτού του άρθρου και νόμου ορίζεται ότι, με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζεται εκάστοτε ο τύπος, το περιεχόμενο, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων και το περιεχόμενο αυτών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων αυτής της παραγράφου 5 του άρθρου 52 του ΚΦΕ. Η ισχύς των διατάξεων των περιπτώσεων α' έως και ε' αυτής της παραγράφου αυτού του άρθρου και νόμου έχουν εφαρμογή από 1.7.2011, με την επιφύλαξη της ισχύος ορισμένων διατάξεων που αναφέρονται στην ΠΟΛ.1210/6.10.2011 Α.Υ.Ο.

Β. ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

1. Έκδοση γραμματίων προκαταβολής δικηγορικών συλλόγων

Όταν για τη διενέργεια δικονομικών πράξεων ή την παράσταση του δικηγόρου σε συμβολαιογραφική πράξη απαιτείται η έκδοση γραμματίου προκαταβολής, από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο, δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών, δεδομένου ότι το ποσό αναφοράς που αναγράφεται στο υπόψη γραμμάτιο καλύπτει ανάγκες υπολογισμού κρατήσεων υπέρ τρίτων (δικηγορικούς συλλόγους, ταμεία κ.λπ.) και δεν αποτελεί ακαθάριστη αμοιβή σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος.

2. Περιεχόμενο απόδειξης παροχής υπηρεσιών

Με τις διατάξεις του άρθρου 5

Περιεχόμενο άρθρου 5 :
1. Το άρθρο 44 του κυρωθέντος με το άρθρο πρώτο του ν.δ. 3026/1954 Κώδικα Δικηγόρων (ΦΕΚ 235 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
 «Άρθρο 44
 Ο δικηγόρος, τόσο όταν ασκεί ατομικά τη δικηγορία όσο και όταν είναι μέλος δικηγορικής εταιρείας, έχει το δικαίωμα να ασκεί το λειτούργημά του στην περιφέρεια του δικηγορικού συλλόγου του οποίου είναι μέλος, καθώς και σε περιφέρειες άλλων δικηγορικών συλλόγων.»

2. Οι παράγραφοι 2 έως και 4, καθώς και 7 του άρθρου 54 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίστανται ως εξής:
 «2. Ο παρά Πρωτοδικείω Δικηγόρος δικαιούται να παρίσταται και να ενεργεί τις σχετικές διαδικαστικές πράξεις ενώπιον όλων των Πρωτοδικείων, πολιτικών και διοικητικών, καθώς και όλων των Ειρηνοδικείων της Χώρας. Κατ’ εξαίρεση, Δικηγόρος παρά Πρωτοδικείω δικαιούται να συμπαρίσταται και ενώπιον Εφετείου με Δικηγόρο παρ’ Εφετείω, κατά τη συζήτηση εφέσεως κατ’ αποφάσεως Πρωτοδικείου, στη συζήτηση ενώπιον του οποίου έλαβε μέρος. Επίσης, Δικηγόρος παρά Πρωτοδικείω, εφόσον έχει δεκαετή δικηγορική υπηρεσία, δικαιούται να παρίσταται ενώπιον Εφετείου κατά τη συζήτηση εφέσεως κατ’ αποφάσεως Πρωτοδικείου, στη συζήτηση ενώπιον του οποίου έλαβε μέρος.
3. Ο παρ’ Εφετείω Δικηγόρος δικαιούται να παρίσταται και να ενεργεί τις σχετικές διαδικαστικές πράξεις ενώπιον όλων των Πρωτοδικείων και Εφετείων, πολιτικών και διοικητικών, καθώς και ενώπιον όλων των Ειρηνοδικείων της Χώρας.
4. Ο παρ’ Αρείω Πάγω Δικηγόρος δικαιούται να παρίσταται και να διενεργεί τις σχετικές διαδικαστικές πράξεις ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, καθώς και ενώπιον όλων των Πρωτοδικείων και Εφετείων, πολιτικών και διοικητικών, και όλων των Ειρηνοδικείων της Χώρας.»
 «7. Δικηγόρος παρ’ Εφετείω δικαιούται, εφόσον ασκεί το λειτούργημα για δέκα (10) έτη από τα οποία έξι παρ’ Εφετείω, να συμπαρίσταται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, με δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, επί αναιρέσεως κατ’ αποφάσεως η οποία εκδόθηκε σε υπόθεση, την οποία χειρίσθηκε πρωτοδίκως ή κατ’ έφεση.»


3. Οι παράγραφοι 5, 6 και 8 του άρθρου 54 του Κώδικα Δικηγόρων καταργούνται.

4. Το άρθρο 56 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «Άρθρο 56
 Σε ποινικές υποθέσεις και ενώπιον κάθε ποινικού δικαστηρίου, πλην του Αρείου Πάγου δικάζοντος ως ακυρωτικού, δύναται να παρίσταται και να διενεργεί τις σχετικές διαδικαστικές πράξεις κάθε δικηγόρος. Ο παρ’ Αρείω Πάγω δικηγόρος δύναται να παρίσταται και να διενεργεί τις σχετικές διαδικαστικές πράξεις ενώπιον όλων των ποινικών δικαστηρίων.»

5. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 57 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «1. Ο δικηγόρος υποχρεούται να διατηρεί γραφείο στην έδρα του συλλόγου στον οποίο ανήκει.»

6. α) Η παρ. 1 του άρθρου 92 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «1. Τα της αμοιβής του Δικηγόρου ορίζονται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία τούτου και του εντολέως του ή του αντιπροσώπου αυτού, η οποία περιλαμβάνει είτε την όλη διεξαγωγή της δίκης είτε μέρος ή κατ’ ιδίαν πράξεις αυτής ή κάθε άλλης φύσεως νομικές εργασίες, οριζόμενες από διατάξεις αναγκαστικού δικαίου ως υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές για την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας, καθώς και για τη διενέργεια εξωδικαστικών νομικών εργασιών, παύουν να ισχύουν.
 Στην περίπτωση που δεν προκύπτει ύπαρξη έγκυρης έγγραφης συμφωνίας περί αμοιβής για την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας, ισχύουν οι οριζόμενες σύμφωνα με τα κατωτέρω νόμιμες αμοιβές.
 Με βάση τις νόμιμες αμοιβές διενεργείται από τα Δικαστήρια η επιδίκαση δικαστικών εξόδων, καθώς και η εκκαθάριση πινάκων δικηγορικών αμοιβών στην περίπτωση που δεν προκύπτει έγκυρη έγγραφη συμφωνία περί αμοιβής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 178 παράγραφος 1.
 Επίσης βάσει αυτών προσδιορίζεται η αμοιβή του διοριζόμενου δικηγόρου υπηρεσίας επί παροχής νομικής βοήθειας σύμφωνα με το ν. 3226/2004 (ΦΕΚ 24 Α΄) ή επί διορισμού δικηγόρου κατά το άρθρο 200 του Κ.Πολ.Δ. σε περίπτωση παροχής ευεργετήματος πενίας ή επί αυτεπάγγελτου διορισμού δικηγόρου σε ποινικές υποθέσεις.
 Όπου στις διατάξεις των άρθρων 98−102, 104−123, 125−134, 139−156, 167 και 169 του παρόντος Κώδικα, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη διάταξη νόμου που περιέχει ρύθμιση περί αμοιβής για την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας, γίνεται αναφορά σε «ελάχιστα όρια αμοιβών» ή «ελάχιστες αμοιβές» ή «αμοιβές», νοούνται εφεξής οι «νόμιμες αμοιβές» κατά την έννοια των προηγούμενων εδαφίων.
 Από τις οριζόμενες στην κ.υ.α. υπ’ αριθμ. 1117864/2297/Α0012/7.12.2007 (ΦΕΚ 2422 Β΄) ως υποχρεωτικές «ελάχιστες αμοιβές», εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά εφεξής ως «νόμιμες αμοιβές» κατά τη ρύθμιση των προηγούμενων εδαφίων, μόνον εκείνες (του Κεφαλαίου Ι «Παραστάσεις σε Δικαστήρια»), οι οποίες αναφέρονται στην παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας.
 Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών, μετά γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, είναι δυνατή επαναρρύθμιση των νόμιμων αμοιβών για την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας, με την τροποποίηση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση των διατάξεων που αναφέρονται στα δύο προηγούμενα εδάφια.
 Το προεδρικό διάταγμα μπορεί να εκδίδεται και χωρίς την προβλεπόμενη στο προηγούμενο εδάφιο γνώμη, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο μηνών από τότε που θα ζητηθεί αυτή με έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 Όπου στον παρόντα Κώδικα ή σε οποιονδήποτε άλλο νόμο προβλέπονται νόμιμες αμοιβές, σύμφωνα με τη ρύθμιση της παρούσας παραγράφου, που υπολογίζονται ως ποσοστό επί της αξίας του αντικειμένου της δίκης, με το προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται δυνάμει της εξουσιοδοτήσεως των δύο προηγούμενων εδαφίων, αυτές καθορίζονται σε διαδοχικώς φθίνοντα ποσοστά, κατά τρόπο αντιστρόφως ανάλογο προς την κατά καθοριζόμενες βαθμίδες πλαισίων ποσών κλιμακωτή επαύξηση της, εκφραζόμενης ή αποτιμώμενης σε χρήμα, αξίας επί της οποίας αυτά υπολογίζονται.»
 β) Το κατά την προηγούμενη υποπαράγραφο προεδρικό διάταγμα εκδίδεται για πρώτη φορά εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

7. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 95 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «Η συμφωνία περί αμοιβής αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση με την προσκόμιση του περί αυτής εγγράφου.»

8. Το άρθρο 96 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «Άρθρο 96
 1. Ο δικηγόρος για την παράστασή του ενώπιον των δικαστηρίων και των δικαστικών συμβουλίων, καθώς και ενώπιον δικαστών υπό την ιδιότητά τους ως ανακριτών ή εισηγητών ή εντεταλμένων δικαστών, και εν γένει για την παροχή υπηρεσιών σχετιζομένων με την έναρξη και τη διεξαγωγή δίκης ή διαδικασίας εκούσιας δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας ή εκδόσεως δικαστικής διαταγής, υποχρεούται να προκαταβάλει στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο ορισμένο ποσοστό επί «ποσού αναφοράς» ίσο με το μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος παρακρατούμενο από την προκαταβολή της δικηγορικής αμοιβής και προοριζόμενο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για: αα) την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του Συλλόγου, ββ) την απόδοση ως πόρου, στον τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), γγ) την απόδοση ως πόρου στο οικείο Ταμείο Προνοίας και τους διαδόχους αυτού φορείς, εφόσον κατά νόμο προβλέπεται τέτοιος πόρος και δδ) την απόδοση ως πόρου στον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό νέων δικηγόρων του άρθρου 33 του ν. 2915/ 2001 (ΦΕΚ 109 Α΄).
 Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσδιορίζονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις, τα κατά περίπτωση αποδιδόμενα ποσοστά, καθώς και το συνολικό ποσοστό επί «ποσού αναφοράς» που υποχρεούται ο Δικηγόρος να προκαταβάλλει, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο πρώτο εδάφιο.
 Σε περίπτωση αναβολής της συζήτησης ή ματαίωσης της δίκης, η προκαταβολή αναζητείται από τον Δικηγόρο που προέβη σε αυτήν. Άλλως, η προκαταβολή ισχύει για τη νέα συζήτηση.
 Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, καθορίζεται το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου αυτής «ποσό αναφοράς» για κάθε διαδικαστική ενέργεια ή παράσταση του δικηγόρου και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Η απόφαση μπορεί να εκδίδεται και χωρίς τη γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από τότε που θα ζητηθεί αυτή με έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 Ως «ποσό αναφοράς», κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας διάταξης, νοείται το ποσό που ορίζεται στην κ.υ.α. υπ’ αριθμ. 1117864/2297/Α0012/7.12.2007 (ΦΕΚ 2422 Β΄) για την αντίστοιχη διαδικαστική πράξη ή παράσταση δικηγόρου.
 2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, μπορεί να αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά, τα οποία είναι εφαρμοστέα επί των «ποσών αναφοράς», που ορίζονται στα τρία πρώτα εδάφια της προηγούμενης παραγράφου. Το διάταγμα αυτό μπορεί να εκδίδεται και χωρίς τη γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από τότε που θα ζητηθεί αυτή με έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα μπορεί να αντικαθίσταται το ως άνω σύστημα των ποσοστών επί ποσών αναφοράς με καθοριζόμενα προκαταβαλλόμενα πάγια ποσά για κάθε διαδικαστική πράξη ή παράσταση δικηγόρου.
 3. Από την υποχρέωση της προκαταβολής, που ορίζεται και υπολογίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 1, απαλλάσσονται οι δικηγόροι, όταν εκπροσωπούν:
 α) διαδίκους που αναγνωρίζονται ως «πένητες», σύμφωνα με τα άρθρα 194 έως 204 του Κ.Πολ.Δ., ή ως δικαιούχοι νομικής βοήθειας σύμφωνα με το ν. 3326/2004,
 β) διαδίκους που εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρων 175 παρ. 2 και 201 παρ. 6 του παρόντος Κώδικα,
 γ) το Ελληνικό Δημόσιο και
 δ) διαδίκους που αμείβουν τον δικηγόρο τους με πάγια αντιμισθία. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η υποχρέωση προκαταβολής της παραγράφου 1 βαρύνει τον διάδικο, για την καταβολή όμως του ποσού αυτής ευθύνεται εις ολόκληρον και ο δικηγόρος.
 Η συνδρομή των περιπτώσεων β΄, γ΄ και δ΄ αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου.
 4. Αναφορικά με την εκπλήρωση της υποχρεώσεως προκαταβολής της παραγράφου 1, ο δικηγόρος που παρίσταται υποχρεούται να καταθέσει το σχετικό γραμμάτιο καταβολής του ποσού αυτής.
 Δικηγόρος που παραβιάζει την υποχρέωση προκαταβολής της παραγράφου 1, υποχρεούται να καταβάλει κάθε ποσό που έπρεπε να έχει προκαταβάλει και τιμωρείται με πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης από το δικηγορικό λειτούργημα από δεκαπέντε (15) ημέρες μέχρι έξι (6) μήνες.
 Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, τα παραπάνω όρια του ύψους του προστίμου μπορούν να αναπροσαρμόζονται.
 Το ποσό προστίμου και κάθε ποσό που έπρεπε να έχει προκαταβληθεί καταβάλλονται στο ταμείο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, εισπράττονται δε κατά τις διατάξεις του άρθρου 79 παράγραφος 2 του Κώδικα περί Δικηγόρων.
 Οι προϊστάμενοι των γραμματειών όλων των δικαστηρίων υποχρεούνται στο τέλος κάθε μηνός να αποστέλλουν στους οικείους δικηγορικούς συλλόγους ονομαστικές καταστάσεις των δικηγόρων που παρέστησαν χωρίς να προσκομίσουν το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του παρόντος γραμμάτιο προκαταβολής, μνημονεύοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία του διαδίκου για τον οποίο παρέστησαν, τη δικονομική του θέση, την ημερομηνία δικασίμου, το δικαστήριο και το είδος της διαδικασίας.»

9. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 96Α του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται ως εξής:
 «1. Επί υπάρξεως σε Δικηγορικό Σύλλογο ιδιαίτερου διανεμητικού λογαριασμού, το κατά το επόμενο εδάφιο της παραγράφου αυτής οριζόμενο ποσοστό, ως πόρος του λογαριασμού τούτου, υπολογίζεται επί «ποσού αναφοράς», κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του προηγούμενου άρθρου, που εφαρμόζεται εν προκειμένω αναλόγως, προκαταβάλλεται δε μαζί με το προκαταβαλλόμενο σύμφωνα με την παράγραφο 1 του προηγούμενου άρθρου ποσοστό.»

10. Τα άρθρα 160 και 161 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίστανται ως εξής:
 « Άρθρο 160
 Για τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτου και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία, όπως ορίζει το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 92.
 Άρθρο 161
 1. Για τη σύνταξη ιδιωτικών εγγράφων ή σχεδίων δημοσίων εγγράφων για κάθε είδους δικαιοπραξίες, η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία, όπως ορίζει το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 92.
 2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκδίδεται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να συστήνεται ιδιαίτερος λογαριασμός για την συγκέντρωση καταβαλλόμενων ποσών (υποχρεωτικών εισφορών) από δικηγόρους επί διενέργειας οριζόμενων εξώδικων ή δικαστικών εργασιών και να ρυθμίζονται τα αναγκαία ζητήματα για τη συγκέντρωση των καταβαλλόμενων ποσών, τη διανομή τους στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία του λογαριασμού.
 Με όμοια απόφαση, εκδιδόμενη κατά την ίδια διαδικασία, οι δικηγόροι που προβαίνουν στις νομικές εργασίες της προηγούμενης παραγράφου ή σε άλλες οριζόμενες νομικές εργασίες, μπορεί να υποχρεούνται σε προκαταβολή εισφοράς προς τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο συγκεκριμένου ποσοστού, επί «ποσού αναφοράς» ή επί «ποσοστού αναφοράς», το οποίο υπολογίζεται επί της αξίας του αντικειμένου της δικαιοπραξίας.
 Ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος εκδίδει τριπλότυπη απόδειξη, ένα από τα αντίτυπα της οποίας προσαρτάται από τον συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο. Η παράλειψη προσαρτήσεως συνιστά πειθαρχικό αδίκημα του συμβολαιογράφου.
 3. Τα «ποσά» ή τα «ποσοστά αναφοράς», με βάση τα οποία υπολογίζονται ποσοστιαίως οι προκαταβολές των δικηγόρων προς τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, όπως ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. Με όμοια απόφαση τα ποσά και τα ποσοστά αυτά αναπροσαρμόζονται.
 Η απόφαση, κατά τα δύο προηγούμενα εδάφια, μπορεί να εκδίδεται και χωρίς την γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από τότε που θα ζητηθεί αυτή με έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 4. Μέχρι την έκδοση κοινής υπουργικής αποφάσεως κατά το πρώτο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου, το «ποσοστό αναφοράς» επί του οποίου υπολογίζεται ποσοστιαίως το ποσό που ο δικηγόρος υποχρεούται να προκαταβάλλει στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο σύμφωνα με την παράγραφο 2, ορίζεται με βάση την αξία του αντικειμένου της δικαιοπραξίας ως εξής:
 α) για το ποσό μέχρι 44.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 1%,
 β) για το ποσό από 44.001 ευρώ και μέχρι 1.467.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,5%,
 γ) για το ποσό από 1.467.001 ευρώ μέχρι 2.935.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,4%,
 δ) για το ποσό από 2.935.001 ευρώ μέχρι 5.810.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,3%,
 ε) για το ποσό από 5.810.001 ευρώ μέχρι 14.673.500 «ποσοστό αναφοράς» 0,2%,
 στ) για το ποσό από 14.673.501 ευρώ μέχρι 29.347.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,1%,
 ζ) για το ποσό από 29.347.001 μέχρι 58.694.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,05% και
 η) για το ποσό πέραν των 58.694.000 ευρώ, «ποσοστό αναφοράς» 0,01%,
 θ) για δικαιοπραξία της οποίας το αντικείμενο είναι περιοδικές παροχές ή πρόσοδοι απροσδιορίστου χρόνου, το «ποσοστό αναφοράς» προσδιορίζεται σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, βάσει του διπλασίου της ετήσιας παροχής ή προσόδου.
 5. Για δικαιοπραξία της οποίας το αντικείμενο δεν συνίσταται σε ορισμένη χρηματική ποσότητα, η αξία προσδιορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 4, βάσει της πραγματικής αξίας του αντικειμένου της.
 Για δικαιοπραξία επί περισσοτέρων αντικειμένων, η αξία προσδιορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 4, βάσει της αξίας την οποία έχουν συνολικά τα αντικείμενά της.
 Για δικαιοπραξία της οποίας το αντικείμενο είναι από τη φύση του απροσδιόριστης αξίας, ληπτέο υπόψη ως «ποσό αναφοράς», είναι το ποσό των 100 ευρώ.
 6. Από την υποχρέωση προκαταβολής εισφοράς προς το Δικηγορικό Σύλλογο, κατά την παράγραφο 2, απαλλάσσονται οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν συμβαλλόμενους που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 175 παράγραφος 2 και 201 παράγραφος 6 του παρόντος Κώδικα.»

11. Οι υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 7 του άρθρου 161 του Κώδικα Δικηγόρων, όπως αυτό ίσχυε πριν την αντικατάστασή του με την προηγούμενη παράγραφο, διατηρούνται σε ισχύ μέχρι την έκδοση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων δυνάμει της παραγράφου 2 του άρθρου 161, όπως τούτο αντικαθίσταται με την προηγούμενη παράγραφο.

12. Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 175 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίστανται ως εξής:
 «1. Ο Δικηγόρος δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν.
 2. Εξαιρετικώς, επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών, χωρίς τον περιορισμό της παραγράφου 1, προς σύζυγο ή προς συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι του τρίτου βαθμού, καθώς και προς δικηγόρο ή συνταξιούχο δικηγόρο, εφόσον πρόκειται για προσωπική τους υπόθεση, οι οποίοι όμως προκαταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα.»

13. Στο άρθρο 176 του Κώδικα Δικηγόρων οι λέξεις «ή εξωδίκους» διαγράφονται.

14. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 178 του Κώδικα Δικηγόρων αντικαθίσταται με δύο εδάφια, ως εξής:
 «1. Με την επιφύλαξη ειδικών διατάξεων, τα Δικαστήρια κατά την επιδίκαση δικαστικών εξόδων, καθώς και κατά την εκκαθάριση πινάκων δικηγορικών αμοιβών, που διενεργείται στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύπτει ύπαρξη έγκυρης έγγραφης συμφωνίας περί αμοιβής μεταξύ του δικηγόρου και του εντολέως του ή αντιπροσώπου αυτού, εφαρμόζουν τις περί νομίμων αμοιβών διατάξεις του Κώδικα τούτου. Προς τούτο λαμβάνουν υπόψη τον πίνακα των γενομένων εξόδων και των καταβλητέων αμοιβών που παρατίθεται υποχρεωτικά από τους διαδίκους κάτω από τις προτάσεις τους.»

15. Οι παράγραφοι 2 έως και 7 του άρθρου 7 του ν. 2753/1999 (ΦΕΚ 249 Α΄) καταργούνται.

16. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά γνώμη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, διενεργείται κάθε αναγκαία προσαρμογή στις διατάξεις του παρόντος νόμου των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου νομοθετήματος που αφορά την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.
του ν. 3919/2011 (ΦΕΚ 32 Α') καταργήθηκε η ελάχιστη αμοιβή των δικηγόρων κι έτσι από 2.7.2011, τα της αμοιβής των δικηγόρων, καθορίζονται με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του υπόψη άρθρου, που αντικατέστησε την παράγραφο 1 του άρθρου 92 του Κώδικα Δικηγόρων, δηλαδή η αμοιβή αυτή πλέον καθορίζεται, είτε με βάση έγγραφες συμφωνίες με τους εντολείς τους, είτε με βάση τις νόμιμες αμοιβές όπως ισχύουν.

Ακόμη, με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν. 3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α'), με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 52

Περιεχόμενο άρθρου 52 :
1.Με βάση τη δήλωση του άρθρου 61 και τους λοιπούς τίτλους βεβαίωσης του άρθρου 74 βεβαιώνεται ποσό ίσο με το πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) του φόρου που προκύπτει από τους βεβαιωτικούς αυτούς τίτλους για το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου οικονομικού έτους. Αν στους βεβαιωτικούς αυτούς τίτλους περιλαμβάνονται και εισοδήματα για τα οποία ο φόρος παρακρατείται στην πηγή ή καταβάλλεται κατά τις διατάξεις των επόμενων παραγράφων, ο φόρος που παρακρατήθηκε ή καταβλήθηκε για τα εισοδήματα αυτά εκπίπτει από το φόρο που πρέπει να βεβαιωθεί κατά το προηγούμενο εδάφιο. Αν το εισόδημα με βάση το οποίο ενεργείται η βεβαίωση του φόρου προσδιορίζεται κατά τρόπο τεκμαρτό, ο φόρος που αναλογεί στο τεκμαρτό αυτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού που πρέπει να βεβαιωθεί κατά το άρθρο αυτό. Όταν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά το προς βεβαίωση ποσό της παραγράφου αυτής περιορίζεται στο μισό. Για την καταβολή του φόρου της βεβαίωσης αυτής εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 9.

2.Οι διατάξεις του πρώτου και του τέταρτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζονται όταν:
α) Το ποσό που πρέπει να βεβαιωθεί δεν υπερβαίνει τα τριάντα (30) Ευρώ.
β) Στους βεβαιωτικούς τίτλους περιλαμβάνονται μόνο εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες γενικά και από ιδιοκατοίκηση.

3.Αν δεν υποβληθεί δήλωση, ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας προβαίνει στη βεβαίωση του προκαταβλητέου ποσού φόρου, με βάση την υπάρχουσα εγγραφή για το εγγύτερο, πριν από την παράλειψη υποβολής της δήλωσης οικονομικό έτος, εφόσον διαπιστώνεται ότι ο υπόχρεος εξακολουθεί να αποκτά το εισόδημα.

4.Ειδικά, για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς ο προκαταβλητέος φόρος υπολογίζεται ως εξής:
α) Σε τέσσερα τοις εκατό (4%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αναφέρονται στις περιπτώσεις β' και δ' της παραγράφου 5 του άρθρου 49.
β) Σε δέκα τοις εκατό (10%) της συμβατικής αμοιβής για εκπόνηση μελετών και σχεδίων που αφορούν οποιασδήποτε άλλης φύσης έργα και για την επίβλεψη της εκτέλεσης αυτών, καθώς και των έργων της προηγούμενης περίπτωσης και της ενέργειας πραγματογνωμοσύνης κ.λπ. για τα έργα αυτά.
Εξαιρετικά, για αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών για την επίβλεψη της εκτέλεσης κάθε είδους τεχνικών έργων που ορίζονται στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο προκαταβλητέος φόρος επιβάλλεται πριν από τη θεώρηση των οικείων εργασιών από την αρμόδια αρχή στο ποσό της αμοιβής επίβλεψης του δικαιούχου, και προκειμένου για εκπόνηση μελετών ή σχεδίων και επίβλεψη έργων του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των κοινωφελών ή θρησκευτικών ιδρυμάτων, ο προκαταβλητέος φόρος κατά τα ποσοστά της παραγράφου αυτής υπολογίζεται στο ποσό της συμβατικής αμοιβής.
Το ποσό του φόρου, που προκύπτει κατά τα οριζόμενα στην παρούσα, αποδίδεται στη δημόσια οικονομική υπηρεσία της περιφέρειας, όπου βρίσκεται η επαγγελματική έδρα του δικαιούχου των αμοιβών αρχιτέκτονα ή μηχανικού με την υποβολή δήλωσης πριν από τη θεώρηση των σχεδίων ή μελετών ή από τη χορήγηση της σχετικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η δήλωση αυτή περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου της αμοιβής, τη διεύθυνση του, τη συμβατική αμοιβή, τον προκαταβλητέο φόρο, την αρμόδια για τη φορολογία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του ίδιου και εκείνου που του ανέθεσε τη σύνταξη της μελέτης ή των σχεδίων ή την επίβλεψη, πλην των περιπτώσεων που την ανάθεση έκανε το Δημόσιο.
Η υπηρεσία του Δημοσίου που είναι αρμόδια για τη θεώρηση των σχεδίων ή μελετών ή για τη χορήγηση της άδειας, απαγορεύεται να προβεί στη θεώρηση ή στη χορήγηση της άδειας, αν δεν καταβληθεί προηγουμένως στη δημόσια οικονομική υπηρεσία το οφειλόμενο ποσό του προκαταβλητέου φόρου. Η καταβολή αποδεικνύεται με την προσκόμιση του οικείου τριπλότυπου της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης, όπως και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

5.α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15% με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ' της παρούσας παραγράφου. Δεν υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος επί των αμοιβών για παραστάσεις, καθώς και για κάθε άλλη νομική υπηρεσία που παρέχουν δικηγόροι οι οποίοι συνδέονται με τον εντολέα τους με σύμβαση έμμισθης εντολής και αμείβονται με πάγια αντιμισθία.
β) Ομοίως, δεν υπολογίζεται και δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στις περιπτώσεις που ενεργείται παρακράτηση φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 58.
γ) Κάθε δικηγορικός σύλλογος ή ταμείο συνεργασίας ή διανεμητικός λογαριασμός οποιασδήποτε νομικής μορφής υποχρεούται να παρακρατεί φόρο εισοδήματος με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλει ως μέρισμα σε δικηγόρο.
δ) Αν με την έγγραφη συμφωνία περί αμοιβής για την παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών η αμοιβή ή το ύψος της συναρτάται με το αποτέλεσμα των δικηγορικών υπηρεσιών ή της δίκης, κατά την απόδοση του προκαταβλητέου φόρου υποβάλλονται και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ύψος της αμοιβής, όπως ειδικότερα καθορίζεται με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της κατωτέρω υποπαραγράφου ή
ε) Μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ο δικηγόρος υποχρεούται να υποβάλλει στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα, κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχει συνάψει με τους εντολείς του, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε εντολέα του, η δικηγορική υπηρεσία που παρασχέθηκε και η συμφωνηθείσα αμοιβή.
στ) Οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία της περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, κατάσταση των γραμματίων προκαταβολής ανά δικηγόρο, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του κάθε εντολέα του καθώς, η δικηγορική υπηρεσία την οποία αφορά η προκαταβολή και το ποσό αναφοράς επί του οποίου υπολογίστηκε αυτή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου.
ζ) Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο, ο τρόπος υποβολής της δήλωσης και καταβολής του φόρου και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των καταστάσεων και το περιεχόμενο αυτών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

6. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών μπορεί:
α) Να ορίζεται, όπως για εισόδημα από εμπορία καπνού σε φύλλα αντί για την προκαταβολή σε ποσό ίσο με το μισό του φόρου που αναλογεί στο εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους, προκαταβάλλεται για το φόρο του εισοδήματος του οικονομικού έτους που έχει αρχίσει, πριν από την έκδοση από τον αρμόδιο προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας της άδειας μεταφοράς ή μεταβίβασης του καπνού, ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) στην αξία του τιμολογίου των εξαγόμενων στην αλλοδαπή και ένα τοις εκατό (1%) στα πωλούμενα στο εσωτερικό καπνά σε φύλλα.
β) Να ορίζεται, όπως η προκαταβολή υπολογίζεται με άλλο τρόπο, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.
του Κ.Φ.Ε., ορίστηκε ότι, επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15%.

Επίσης, όπως προκύπτει από το Κεφάλαιο Α' της παρούσας, οι υπόχρεοι παρακράτησης φόρου 20%, για τις αμοιβές που καταβάλουν σε δικηγόρους, διενεργούν την υπόψη παρακράτηση στο ακαθάριστο ποσό της αμοιβής που καταβάλλεται στον δικηγόρο μετά την αφαίρεση της αμοιβής που αναγράφεται επί του γραμματίου προκαταβολής ως ποσό αναφοράς και εφόσον η καταβαλλόμενη επιπλέον του γραμματίου αμοιβή ξεπερνά το ποσό των 300€.

Κατόπιν των ανωτέρω, στο περιεχόμενο των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, πρέπει να αναγράφονται διακεκριμένα τα εξής ποσά:
α) Η ακαθάριστη αμοιβή,
β) Ο Φ.Π.Α. (23%) που αναλογεί στην ακαθάριστη αμοιβή,
γ) Η παρακράτηση φόρου εισοδήματος (20%) από τους υπόχρεους σε παρακράτηση.

Επισημαίνεται ότι, όταν εκδίδεται χειρόγραφη Α.Π.Υ. η αξία της αμοιβής, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., αναγράφεται και ολογράφως.

Ακόμη, διευκρινίζεται ότι, τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Κ.Β.Σ., περί αναγραφής στην απόδειξη παροχής υπηρεσιών, μεταξύ άλλων, της ένδειξης «ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ», από τον επιτηδευματία που τηρεί βιβλία τρίτης κατηγορίας και παρέχει υπηρεσίες με πίστωση, μπορεί να εφαρμοστεί, προαιρετικά και από τους δικηγόρους που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι, αν μέχρι την έκδοση της παρούσας οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών έχουν εκδοθεί με τον τρόπο που αναφέρεται στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1208/29.12.2010, οι αποδείξεις αυτές θεωρούνται ως νόμιμα εκδοθείσες, εφόσον οι φορολογικές δηλώσεις υποβληθούν με τα ποσά που προκύπτουν σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας εγκυκλίου.

Κατωτέρω παρατίθεται υπόδειγμα Απόδειξης Παροχής Υπηρεσιών των δικηγόρων, με τη διευκρίνιση ότι, ο τρόπος απεικόνισης σ' αυτήν των δεδομένων είναι ενδεικτικός και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος είναι αποδεκτός (π.χ. διαφορετική σειρά απεικόνισης κ.λπ.), με την προϋπόθεση ότι εμφανίζονται τα δεδομένα αυτά.

Αυτονόητο είναι ότι, μπορεί να αναγράφεται και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (π.χ. κρατήσεις ταμείων κ.λπ.).

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
(ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ) 

Ευρώ Χ.ΧΧΧ,ΧΧ

(αναγράφεται το ποσό
της αμοιβής συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΑΜΟΙΒΗ

ΧΧΧ,ΧΧ
Φ.Π.Α. 23%

XXX,XX
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ

ΧΧΧ,ΧΧ
Συνολικό ποσό ολογράφως*________________________________
(*όταν εκδίδεται χειρόγραφη απόδειξη)

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (από υπόχρεους σε παρακράτηση) (20% χ (ακαθάριστη αμοιβή - ποσό αναφοράς γραμματίου προκαταβολής), εφόσον η διαφορά υπερβαίνει το ποσό των 300€)
XX,XX


3. Τρόπος καταχώρησης στα τηρούμενα βιβλία του Κ.Β.Σ.

Η καταχώρηση στα βιβλία του Κ.Β.Σ. των Α.Π.Υ. των δικηγόρων, ενόψει και των προαναφερομένων στις προηγούμενες περιπτώσεις 1 και 2, διενεργείται ως εξής:
α) Βιβλία Β' κατηγορίας (εσόδων - εξόδων)
Στο βιβλίο εσόδων - εξόδων που τηρείται από το δικηγόρο καταχωρούνται σε ιδιαίτερες στήλες στο σκέλος των εσόδων, με δικαιολογητικό εγγραφής την Α.Π.Υ., ως ακαθάριστο έσοδο από παροχή υπηρεσιών, η ακαθάριστη αξία της αμοιβής (πριν την παρακράτηση του φόρου) και, ξεχωριστά, ο Φ.Π.Α. που αναλογεί σ' αυτή. Οι τυχόν κρατήσεις που διενεργούνται από τους δικηγορικούς συλλόγους καταχωρούνται στο σκέλος των εξόδων, με δικαιολογητικό εγγραφής το γραμμάτιο προκαταβολής που εκδίδεται από τους δικηγορικούς συλλόγους.
Σημειώνεται ακόμη ότι, για τις ανάγκες του φόρου προστιθέμενης αξίας, στο σκέλος των εξόδων, καταχωρούνται οι δαπάνες και ανάλογα αν παρέχεται ή δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του Φ.Π.Α. καθώς και ο Φ.Π.Α. που αναλογεί σ' αυτές (δαπάνες με δικαίωμα έκπτωσης/ δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης).
Επίσης, σημειώνεται ότι, δεν απαιτείται να καταχωρούνται διακεκριμένα ο φόρος που παρακρατείται, είτε από το δικηγορικό σύλλογο είτε από τους λοιπούς υπόχρεους σε παρακράτηση.
Επισημαίνεται ότι, στις περιπτώσεις που οι αμοιβές των δικηγόρων είναι μικρότερες από τα ποσά αναφοράς που αναγράφονται επί των γραμματίων προκαταβολής, η σχετική Α.Π.Υ. εκδίδεται με τα μικρότερα αυτά ποσά.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι, αν οι εγγραφές στα βιβλία έχουν διενεργηθεί με τον τρόπο που αναφέρεται στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1208/29.12.2010 και εφόσον δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο, μπορεί να διενεργηθεί συμπληρωματική συγκεντρωτική διορθωτική εγγραφή στα βιβλία, μέχρι το χρόνο υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (χρήση 2011) και με ημερομηνία εγγραφής το αργότερο την 31.12.2011. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας.
β) Βιβλία Γ' κατηγορίας (λογιστικά βιβλία)
Τα ανωτέρω αναφερόμενα, για τα βιβλία Β' κατηγορίας, εφαρμόζονται αναλόγως και για τα βιβλία Γ' κατηγορίας.
4. Τρόπος εξόφλησης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για ορισμένες συναλλαγές.
Στις περιπτώσεις επαγγελματικών συναλλαγών, όταν η ακαθάριστη αμοιβή του δικηγόρου υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ, η εξόφληση του ποσού αυτού από το λήπτη της Α.Π.Υ., γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγή.
Ακόμη, οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, που εκδίδονται από δικηγόρους, για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών (ιδιώτες) αποκλειστικά μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, όταν το ποσό της συναλλαγής υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για το έτος 2011 ή το ποσόν των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ από 1.1.2012 και εξής (σχετ. Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1027/9.2.2011).
5. Τελικά
Τέλος, σημειώνεται ότι, τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο ΠΟΛ.1208/29.12.2010 που δεν ρυθμίζονται με την παρούσα (ιδίως οι παράγραφοι 2.2, 2.3, 2.4, 5, 8 και 9) εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την έκδοση της παρούσας εγκυκλίου.



Ακριβές Αντίγραφο  
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας  
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ