Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα


Σαμαράς: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα

Σαμαράς: Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα
Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα ξεκαθάρισε σήμερα από τη Ρώμη ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της διάσκεψης της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, στην οποία εξελέγη αντιπρόεδρος.
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει νέος φόρος στα ακίνητα απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.»
Επίσης ήταν κατηγορηματικά αρνητικός σχετικά με περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα, απαντώντας σε σχετική ερώσηση «Όχι, ασφαλώς και όχι».

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μπει η χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής ανάκαμψης «Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας», είπε.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας.
Τόνισε ότι η χώρα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.
 
«Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή.
«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ «Κλείδωσαν» τα 20 μέτρα - φωτιά


ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

«Κλείδωσαν» τα 20 μέτρα - φωτιά

«Κλείδωσαν» τα 20 μέτρα - φωτιά
Στην κρισιμότερη φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων.
Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση που θα έχει στις 18:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Τα μέτρα που θεωρούνται κλεισμένα, είναι τα εξής:
1.Πλήρης κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
2.Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.
3.Επιβολή ενιαίου μισθολογίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις Οργανισμούς.
4.Μείωση των επικουρικών συντάξεων.
5.Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ για συνταξιούχους κάτω των 65 ετών, με ταυτόχρονη περικοπή συνολικά των δικαιούχων του συγκεκριμένου βοηθήματος.
6.Περικοπές στις συντάξεις των ανασφάλιστων συνταξιούχων.
7.Μείωση επιδομάτων σε αναπήρους.
8.Περικοπή ειδικών επιδομάτων σε νεφροπαθείς.
9.Μείωση συντάξεων του ΟΓΑ με ταυτόχρονη επιβολή εισφορά υγείας για τους αγρότες.
10.Αύξηση των χρόνων ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης.
11.Μείωση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας για τους οικοδόμους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και άλλους.
12.Επαναξιολόγηση χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων
13.Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με αυστηρή εφαρμογή της αρχής μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις και αναζήτηση κάποιας μορφής εφεδρείας με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
14.Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων, με πιθανή καθιέρωση πλαφόν ανά ασφαλισμένο.
15.Περιστολή των νοσοκομειακών δαπανών
16.Μείωση των ειδικών μισθολογίων 12% κατά μέσο όρο.
17.Σύνδεση όλων των φοροαπαλλαγών με το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία.
18.Καθιέρωση μηχανισμού αποκάλυψης των εισοδημάτων βάση περιουσιακών στοιχείων
19.Δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
20.Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων.

Σαμαράς: «Δεν θα μπει κεφαλικός φόρος» - Η ανακοίνωση της Τρόικας

Σαμαράς: «Δεν θα μπει κεφαλικός φόρος» - Η ανακοίνωση της Τρόικας


Σαμαράς: «Δεν θα μπει κεφαλικός φόρος» - Η ανακοίνωση της Τρόικας

Ο διάλογος που είχε ο Πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τις επαφές που είχε στην Ρώμη

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς: Όχι, ασφαλώς και όχι».


Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ήρθαν και οι διαρροές από το υπουργείο οικονομικών «Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κεφαλικό φόρο. Η ιδέα είναι να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βιβλία και στοιχεία» τόνιζαν συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα και προσθέτουν «η τρόικα θέλει τα μέτρα να είναι και αξιόπιστα και όσο πιο επεξεργασμένα γίνεται». Ωτσόσο πηγές του υπουργείου οικονομικών άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα στην περίπτωση που η χώρα μας δεν πιάσει τους στόχους.« Η πρότασή μας είναι – και συμπίπτει με τη δική τους- ότι αν δεν πιάσουμε το στόχο για το πρωτογενές έλλειμμα το 2013, και είμαστε π.χ μείον 500 εκατ. θα πρέπει από 01/01/2014 να πάρουμε 500 εκ. πρόσθετα μέτρα. Θέλουν διασφάλιση ότι τα μέτρα θα αποδώσουν. Θα πρέπει το πακέτο να παρουσιαστεί στις 28/09 στο euro working group.
Αν δεν πιάσουμε τους στόχους τα πρόσθετα μέτρα μπορεί να είναι και πάλι από το σκληρό πυρήνα (μισθούς, συντάξεις).»

Η ανακοίνωση της Τρόικας

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα πως το πακέτο των μέτρων δεν έχει κλείσει. «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο παραμένουν ανοιχτά σημαντικά ζητήματα» σημείωναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Αθήνα θα έχει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις αρχές για την αξιολόγηση του προγράμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας.

«Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μία εβδομάδα. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος ορισμένοι ειδικοί της αποστολής θα παραμείνουν στηναθήναγια να βοηθήσουν τις αρχές με την περαιτέρω τεχνική εργασία, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες έδρες. Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει καλή πρόοδο στη διάρκεια αυτής της περιόδου» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αποστολή αναμένει με ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτές συζητήσεις σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε μία σειρά οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να παρέχουν τη βάση για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών έχει σημειωθεί πρόοδος στις ζητήσεις αλλά υπάρχουν ακόμη κομμάτια που είναι προς διερεύνηση και διευκρίνιση, ενώ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της επόμενης δόσης.

Το πακέτο των μέτρων που συζητείται είναι 11,5 δισ. ευρώ σε δαπάνες και 2 δισ. ευρώ σε έσοδα, ενώ υπάρχουν θέματα και στα δύο σκέλη.

«Λίστα με μέτρα δεν θα υπάρξει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε τα 13,5 δισ. ευρώ και θα συνεχίσουμε και το προσεχές διάστημα, όσο απουσιάζει η τρόικα» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι βασικοί στόχοι, το χρονοδιάγραμμα και οι κρίσιμες ημερομηνίες στις 8 Οκτωβρίου που συνεδριάζει το Eurogroup και στις 18 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής δεν έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής του κλιμακίου στην Αθήνα.

Πηγή Real.gr

Μέχρι 31 Οκτωβρίου όσοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση


Μέχρι 31 Οκτωβρίου όσοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση

21/09/2012 | 15:45Τελευταία Ενημέρωση: 15:46 21/09/2012

Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση όσοι δεν το έκαναν εντός της αρχικής προθεσμίας που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Η απόφαση προβλέπει ότι ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πρόταση Στουρνάρα «Κεφαλικός» φόρος σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα


Πρόταση Στουρνάρα «Κεφαλικός» φόρος σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα

Πρόταση Στουρνάρα «Κεφαλικός» φόρος σε όσους εκμισθώνουν ακίνητα              
 
 Πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλυφθούν τα 2 δισ. ευρώ, -πέραν του πακέτου των περίπου 11,5 δισ. ευρώ - που ζητά η τρόικα να προέλθουν από φορολογικά έσοδα. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου ότι δεν συζητά αυτή την πρόταση και πως το ΠΑΣΟΚ την απορρίπτει ως άδικη και οριζόντια. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε επιπλέον και καταστροφική επιλογή για την προοπτική του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, για την άμεση εφαρμογή του οποίου πιέζει το ΠΑΣΟΚ. 

Αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως «η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», παραπέμποντας αφενός στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί κενού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο πακέτο και, αφετέρου, στην επισήμανσή του ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στα 8 δισ. του πακέτου μέτρων που αφορά στο σκέλος των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων, συμπεριλαμβάνεται και το εισοδηματικό έσοδο από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.  

Πηγή: ΑΠΕ  20/09/12-18:39

Απόφαση αναστολής λειτουργίας 49 Δ.Ο.Υ.

Απόφαση αναστολής λειτουργίας 49 Δ.Ο.Υ.


Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ. »

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1.- Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 32 του Ν. 1828/1989 (Α΄2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις», όπως έχει αντικατασταθεί και συμπληρωθεί με την παρ. 3 του άρθρου 19 του Ν. 2443/1996 (Α΄265) «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Τελωνειακού Κώδικα και άλλες διατάξεις» και της παρ. 12  του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011 (A’ 180) «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

β) του  εδ.  β΄ της παρ. 15 του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

γ) της παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν.2469/1997 (Α΄38) «Περιορισμός και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών  και άλλες διατάξεις».

δ) της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν.2873/2000 (Α΄285) «Φορολογικές ελαφρύνσεις και απλουστεύσεις  και άλλες διατάξεις».

ε) Του Π.Δ. 185/2009 (Α 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και του Π.Δ. 189/2009 (Α΄ 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

στ) Του Π.Δ. 551/1988 (Α΄259) «Οργανισμός Νομαρχιών (Οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ζ) Του Π.Δ. 16/1989 (Α’ 6) «Κανονισμός λειτουργίας Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών(Δ.Ο.Υ.) και Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

η) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, ο οποίος κυρώθηκε  με το « άρθρο πρώτο» του Π.Δ. 63/2005 (Α΄98 ) «Κωδικοποίηση  της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα»

2.- Την επείγουσα ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας και της μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής διοίκησης, καθώς και της εξοικονόμησης στελεχιακού δυναμικού.

3.- Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, (ειδικών φορέων 23120 των Δ.Ο.Υ. και 23150 της Γ.Γ.Π.Σ. – ΚΑΕ  0829) η οποία ωστόσο θα αποσβεστεί μεσοπρόθεσμα από το όφελος που θα προκύψει από τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη βέλτιστη απόδοση των Υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της παρούσας Απόφασης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. α) Αναστέλλουμε, από την 1η Οκτωβρίου 2012,  τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. της στήλης Β’ του Πίνακα 1 και μεταφέρουμε την καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους, στις Δ.Ο.Υ. της στήλης Γ’  αυτού,  ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΣΤΗΛΗ Α’
ΣΤΗΛΗ Β’
ΣΤΗΛΗ Γ’


ΝΟΜΟΣ
Δ.Ο.Υ. [τάξη]
των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία
Δ.Ο.Υ. ΥΠΟΔΟΧΗΣ [τάξη]
στις οποίες μεταφέρεται η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα 
  1.  


ΑΤΤΙΚΗΣ
(άρθρα 12, 28, 92 και 324 του ΠΔ551/1988) 
ΙΕ΄ Αθηνών  [Α]

Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών [Α]
  1.  
ΚΒ΄ Αθηνών [Α]
  1.  
ΙΘ΄ Αθηνών  [Α]
ΙΓ΄ Αθηνών   [Α]
  1.  
ΚΓ΄ Αθηνών  [Α]
  1.  
Ιλίου [Α]
Αγίων Αναργύρων [Α]
  1.  
Άνω Λιοσίων [Α]
  1.  
Χολαργού [Α]
Αγίας Παρασκευής [Α]
  1.  
Αργυρούπολης [Α]
Ηλιούπολης [Α]
  1.  
ΚΑ΄ Αθηνών [Α]
Ψυχικού [Α]
  1.  
Κορυδαλλού [Α]
Νίκαιας [Α]
  1.  
Κορωπίου [Α]
Παλλήνης [Α]
  1.  
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                        (άρθρο 20 του ΠΔ 551/1988) 
Ναυπάκτου [Α]
Μεσολογγίου [Α]
  1.  
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                         (άρθρο 36 του ΠΔ 551/1988) 
Κρανιδίου [Β]
Ναυπλίου [Α]
  1.  
ΑΡΚΑΔΙΑΣ                         (άρθρο 44 του ΠΔ 551/1988) 
Μεγαλόπολης [Β]
Τρίπολης [Α]
  1.  
ΑΧΑΙΑΣ
(άρθρο 60 του ΠΔ 551/1988) 
Β΄ Πατρών [Α]
Γ΄ Πατρών [Α]

  1.  
Κάτω Αχαΐας [Α]
  1.  
ΔΡΑΜΑΣ                            (άρθρο 84 του ΠΔ 551/1988) 
Νευροκοπίου [Β]
Δράμας [Α]
  1.  
ΕΒΡΟΥ
(άρθρο 108 του ΠΔ 551/1988)
Σουφλίου [Β]
Αλεξανδρούπολης [Α]
  1.  

ΕΥΒΟΙΑΣ                               (άρθρο 116 του ΠΔ 551/1988) 
Λίμνης [Β]
Χαλκίδας [Α]
  1.  
ΗΛΕΙΑΣ                               (άρθρο 140 του ΠΔ 551/1988 
Κρεστένων (Κρεστένων - Ανδρίτσαινας)  [Β]
Πύργου [Α]
  1.  
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                               (άρθρο 156 του ΠΔ 551/1988 
Αρκαλοχωρίου (Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου Πεδιάδας)  [Β]
Β΄ Ηρακλείου  [Α]
  1.  
Λιμένος Χερσονήσου [Α]
  1.  
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
(άρθρο 172 του Δ551/1988) 


Φιλιατών [Β]

Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς) [Α]
  1.  
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(άρθρο 180 του ΠΔ551/1988)
Κόνιτσας [Β]
Ιωαννίνων (Α΄-Β΄)-           (Ιωαννίνων Α΄- Β΄-Μετσόβου) [Α]
  1.  
Δελβινακίου [Β]
  1.  
ΚΑΒΑΛΑΣ 
(άρθρο 188 του ΠΔ 551/1988)

Χρυσούπολης [Β]

Καβάλας (Α΄-Β΄) [Α]
  1.  
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
(άρθρο 196 του ΠΔ 551/19880 
Μουζακίου [Β]

Καρδίτσας (Καρδίτσας - Παλαμά) [Α]
  1.  
Σοφάδων [Β]


  1.  
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
(άρθρο 204 του ΠΔ551/1988) 
Νεστορίου [Β]


Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού) [Α]
  1.  
ΚΙΛΚΙΣ 
(άρθρο 228 του ΠΔ 551/1988) 
Γουμένισσας [Β]


Κιλκίς [Α]
  1.  
ΚΟΖΑΝΗΣ 
(άρθρο 236 του ΠΔ 551/1988) 
Πτολεμαΐδας [Α]

Κοζάνης (Κοζάνης - Σερβίων) [Α]

  1.  
Νεάπολης Βοΐου (Νεάπολης Βοΐου - Σιάτιστας) [Β]
  1.  
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
(άρθρο 244 του ΠΔ 551/1988) 
Κιάτου [Α]
Κορίνθου (Κορίνθου - Νεμέας) [Α]
  1.  
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
(άρθρο 260 του ΠΔ 551/1988) 


Σκάλας (Σκάλας - Κροκεών) [Β]

Σπάρτης [Α]
  1.  
ΛΑΡΙΣΑΣ 
(άρθρο 268 του ΠΔ 551/1988) 
Γ΄ Λάρισας [Α]
Β΄ Λάρισας [Α]
  1.  
Αγιάς [Β]

Α΄ Λάρισας [Α]
  1.  
Τυρνάβου [B]

  1.  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                       (άρθρο 308 του ΠΔ551/1988) 
Μεσσήνης [Β]
Καλαμάτας (Καλαμάτας -Μελιγαλά) [Α]
  1.  

ΠΡΕΒΕΖΑΣ
(άρθρο 348 του ΠΔ551/1988)
Φαναρίου (Φαναρίου – Πάργας) [Β]
Πρέβεζας [Α]
  1.  
Φιλιππιάδας [Β]
  1.  
ΡΟΔΟΠΗΣ                            (άρθρο 364 του ΠΔ 551/1988) 
Σαππών [Β]
Κομοτηνής [Α]
  1.  
ΣΕΡΡΩΝ
(άρθρο 380 του ΠΔ551/1988)
Β΄ Σερρών [Α]

Α’ Σερρών [Α]
  1.  
Νέας Ζίχνης [Β]
  1.  
Νιγρίτας [Β]
  1.  
ΤΡΙΚΑΛΩΝ                            (άρθρο 388 του ΠΔ 551/1988) 
Καλαμπάκας [Β]
Τρικάλων (Τρικάλων-Πύλης-Φαρκαδόνας) [Α]
  1.  
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
(άρθρο 396 του ΠΔ551/1988) 
Δομοκού [Β]
Λαμίας (Λαμίας – Στυλίδας) [Α]

  1.  
Μακρακώμης [Β]
  1.  
ΦΛΩΡΙΝΑΣ                           (άρθρο 404 του ΠΔ 551/1988) 
Αμυνταίου [Β]
Φλώρινας [Α]
  1.  
ΧΑΝΙΩΝ                            (άρθρο 428 του ΠΔ 551/1988) 
Κισσάμου [Β]
Χανίων (Α΄-Β΄)

 

 

 

 

 

β) Από την ίδια ημερομηνία οι Δ.Ο.Υ. της στήλης Β’ του Πίνακα 2 μετονομάζονται και φέρονται στο εξής με την ονομασία της στήλης Γ’ του ίδιου Πίνακα, ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΣΤΗΛΗ Α’
ΣΤΗΛΗ Β’
ΣΤΗΛΗ Γ’
ΝΟΜΟΣ
Δ.Ο.Υ που μετονομάζονται
Νέα ονομασία Δ.Ο.Υ.
ΑΤΤΙΚΗΣ

Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών
Α΄( Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών - (Α΄[Α΄Β΄Γ΄]  – ΙΕ΄- ΚΒ΄ Αθηνών)

ΙΓ΄ Αθηνών

ΙΓ΄ Αθηνών - (ΙΓ΄ – ΙΘ΄- ΚΓ΄ Αθηνών)
Αγίων Αναργύρων
Αγίων Αναργύρων (Αγίων Αναργύρων – Ιλίου – Άνω Λιοσίων)
Αγίας Παρασκευής
Αγίας Παρασκευής (Αγίας Παρασκευής - Χολαργού)
Ηλιούπολης [Α]
Ηλιούπολης (Ηλιούπολης – Αργυρούπολης)
Ψυχικού
Ψυχικού (Ψυχικού – ΚΑ΄ Αθηνών)
Νίκαιας
Νίκαιας (Νίκαιας - Κορυδαλλού)
Παλλήνης
Παλλήνης (Παλλήνης – Κορωπίου)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Μεσολογγίου
Μεσολογγίου (Μεσολογγίου - Ναυπάκτου)
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Ναυπλίου
Ναυπλίου (Ναυπλίου – Κρανιδίου)
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολης
Τρίπολης (Τρίπολης - Μεγαλόπολης)
ΑΧΑΙΑΣ 
Γ΄ Πατρών
Γ΄ Πατρών (Γ΄ - Β΄ Πατρών - Κάτω Αχαΐας)
ΔΡΑΜΑΣ 
Δράμας
Δράμας (Δράμας - Νευροκοπίου)
ΕΒΡΟΥ
Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου)
ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδας
Χαλκίδας (Χαλκίδας - Λίμνης)
ΗΛΕΙΑΣ
Πύργου
Πύργου (Πύργου - Κρεστένων – Ανδρίτσαινας)
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Β’ Ηρακλείου
Β΄ Ηρακλείου - (Β΄ Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου Πεδιάδας – Λ. Χερσονήσου)
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς)
Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς - Φιλιατών)
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωαννίνων (Α΄- Β΄)-           (Ιωαννίνων Α΄- Β΄-Μετσόβου)
(Α΄- Β΄) Ιωαννίνων - (Α΄- Β΄ Ιωαννίνων - Δελβινακίου – Κόνιτσας - Μετσόβου)
ΚΑΒΑΛΑΣ 

Καβάλας (Α΄- Β΄)
(Α΄- Β΄) Καβάλας - (Α΄- Β΄ Καβάλας – Χρυσούπολης)
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Καρδίτσας (Καρδίτσας - Παλαμά)
Καρδίτσας (Καρδίτσας - Μουζακίου – Παλαμά - Σοφάδων)

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού)
Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού - Νεστορίου)
ΚΙΛΚΙΣ
Κιλκίς
Κιλκίς (Κιλκίς - Γουμένισσας)
ΚΟΖΑΝΗΣ 

Κοζάνης (Κοζάνης - Σερβίων)
Κοζάνης (Κοζάνης – Σερβίων - Νεάπολης Βοΐου – Πτολεμαΐδας - Σιάτιστας)

ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κορίνθου (Κορίνθου – Νεμέας)
Κορίνθου (Κορίνθου – Νεμέας – Κιάτου)
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτης
Σπάρτης (Σπάρτης – Σκάλας - Κροκεών)
ΛΑΡΙΣΑΣ

Β’ Λάρισας
Β΄ Λάρισας (Β΄ - Γ΄ Λάρισας - Αγιάς – Τυρνάβου)
Α’ Λάρισας
Α΄ Λάρισας (Α΄ Λάρισας - Αγιάς – Τυρνάβου)
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                        
Καλαμάτας (Καλαμάτας -Μελιγαλά)
Καλαμάτας (Καλαμάτας –Μελιγαλά – Μεσσήνης)
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζας
Πρέβεζας (Πρέβεζας - Φαναρίου – Πάργας - Φιλιππιάδας)
ΡΟΔΟΠΗΣ 
Κομοτηνής
Κομοτηνής (Κομοτηνής – Σαππών)
ΣΕΡΡΩΝ
Α’ Σερρών
Α’ Σερρών - (Α’ - Β΄ Σερρών –Νέας Ζίχνης – Νιγρίτας)
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρικάλων (Τρικάλων-Πύλης-Φαρκαδόνας)
Τρικάλων (Τρικάλων-Καλαμπάκας - Πύλης-Φαρκαδόνας)
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
Λαμίας (Λαμίας -Στυλίδας)
Λαμίας (Λαμίας - Στυλίδας – Δομοκού - Μακρακώμης)
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινας
Φλώρινας (Φλώρινας – Αμυνταίου)
ΧΑΝΙΩΝ
Χανίων (Α΄- Β΄)
(Α΄- Β΄) Χανίων - (Α΄- Β΄ Χανίων - Κισσάμου)

2) α) Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
β) Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής όλων των Νομών της χώρας (εκτός της περίπτωσης α) της παρούσας παραγράφου), η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε Νομού.
3) Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία,  περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ.,  στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.

4) Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

5) Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Ανακοίνωση Υπ. Οικ. σχετικά με δημοσιεύματα για την αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών, ανακοινώνεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπονται ιδιόκτητα κτίρια προκειμένου να μεταστεγαστούν σε μισθωμένα κτίρια.

Ειδικά για την ΔΟΥ Χολαργού, -όπως αναφέρεται καθαρά στην απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα- αυτή μεταφέρεται διοικητικά (και όχι κτιριακά) στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής.

Η ενοποιημένη πλέον ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, θα στεγάζεται από 1ης Οκτωβρίου στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται ακόμη και σήμερα η εφορία Χολαργού.

Όλα όσα γράφονται περί του αντιθέτου είναι εκ του πονηρού και απολύτως ανακριβή.


Αρ. πρωτ.: Δ6Α 1130258 ΕΞ 20.9.2012Αναστολή λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ.
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ: Δ6Α 1130258 ΕΞ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄
Ταχ. Δ/νση:  Λεωχάρους 2
Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Σ. Ακαλίδης
Τηλ.:  210 3222386
Fax: 210 3230829
β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ο.Υ.
ΤΜΗΜΑ Α'
2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
α. Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
β. Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ
3. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
4. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο.
α. Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ
β. Δ/ΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ. »


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1.- Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 32 του Ν. 1828/1989 (Α΄2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις», όπως έχει αντικατασταθεί και συμπληρωθεί με την παρ. 3 του άρθρου 19 του Ν. 2443/1996 (Α΄265) «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Τελωνειακού Κώδικα και άλλες διατάξεις» και της παρ. 12  του άρθρου 55του Ν. 4002/2011 (A’ 180) «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

β) του  εδ.  β΄ της παρ. 15 του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

γ) της παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν.2469/1997 (Α΄38) «Περιορισμός και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών  και άλλες διατάξεις».

δ) της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν.2873/2000 (Α΄285) «Φορολογικές ελαφρύνσεις και απλουστεύσεις  και άλλες διατάξεις».

ε) Του Π.Δ. 185/2009 (Α 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και του Π.Δ. 189/2009 (Α΄ 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

στ) Του Π.Δ. 551/1988 (Α΄259) «Οργανισμός Νομαρχιών (Οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ζ) Του Π.Δ. 16/1989 (Α’ 6) «Κανονισμός λειτουργίας Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών(Δ.Ο.Υ.) και Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

η) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, ο οποίος κυρώθηκε  με το « άρθρο πρώτο» του Π.Δ. 63/2005 (Α΄98 ) «Κωδικοποίηση  της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα»

2.- Την επείγουσα ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας και της μείωσης του λειτουργικού κόστους της φορολογικής διοίκησης, καθώς και της εξοικονόμησης στελεχιακού δυναμικού.

3.- Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης προκαλείται δαπάνη ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, (ειδικών φορέων 23120 των Δ.Ο.Υ. και 23150 της Γ.Γ.Π.Σ. – ΚΑΕ  0829) η οποία ωστόσο θα αποσβεστεί μεσοπρόθεσμα από το όφελος που θα προκύψει από τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη βέλτιστη απόδοση των Υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της παρούσας Απόφασης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. α) Αναστέλλουμε, από την 1η Οκτωβρίου 2012,  τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. της στήλης Β’ του Πίνακα 1 και μεταφέρουμε την καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους, στις Δ.Ο.Υ. της στήλης Γ’  αυτού,  ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΣΤΗΛΗ Α’
ΣΤΗΛΗ Β’
ΣΤΗΛΗ Γ’


ΝΟΜΟΣ
Δ.Ο.Υ. [τάξη]
των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία
Δ.Ο.Υ.  ΥΠΟΔΟΧΗΣ [τάξη]
στις οποίες μεταφέρεται η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα 
  1.  


ΑΤΤΙΚΗΣ
(άρθρα 12, 28, 92 και 324 του ΠΔ551/1988) 
ΙΕ΄ Αθηνών  [Α]
 
Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών [Α]
  1.  
ΚΒ΄ Αθηνών [Α]
  1.  
ΙΘ΄ Αθηνών  [Α]
ΙΓ΄ Αθηνών   [Α]
  1.  
ΚΓ΄ Αθηνών  [Α]
  1.  
Ιλίου [Α]
Αγίων Αναργύρων [Α]
  1.  
Άνω Λιοσίων [Α]
  1.  
Χολαργού [Α]
Αγίας Παρασκευής [Α]
  1.  
Αργυρούπολης [Α]
Ηλιούπολης [Α]
  1.  
ΚΑ΄ Αθηνών [Α]
Ψυχικού [Α]
  1.  
Κορυδαλλού [Α]
Νίκαιας [Α]
  1.  
Κορωπίου [Α]
Παλλήνης [Α]
  1.  
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                        (άρθρο 20 του ΠΔ 551/1988) 
Ναυπάκτου [Α]
Μεσολογγίου [Α]
  1.  
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                         (άρθρο 36 του ΠΔ 551/1988) 
Κρανιδίου [Β]
Ναυπλίου [Α]
  1.  
ΑΡΚΑΔΙΑΣ                         (άρθρο 44 του ΠΔ 551/1988) 
Μεγαλόπολης [Β]
Τρίπολης [Α]
  1.  
ΑΧΑΙΑΣ
(άρθρο 60 του ΠΔ 551/1988) 
Β΄ Πατρών [Α]
Γ΄ Πατρών [Α]

  1.  
Κάτω Αχαΐας [Α]
  1.  
ΔΡΑΜΑΣ                            (άρθρο 84 του ΠΔ 551/1988) 
Νευροκοπίου [Β]
Δράμας [Α]
  1.  
ΕΒΡΟΥ
(άρθρο 108 του ΠΔ 551/1988)
Σουφλίου [Β]
Αλεξανδρούπολης [Α]
  1.  

ΕΥΒΟΙΑΣ                               (άρθρο 116 του ΠΔ 551/1988) 
Λίμνης [Β]
Χαλκίδας [Α]
  1.  
ΗΛΕΙΑΣ                               (άρθρο 140 του ΠΔ 551/1988 
Κρεστένων (Κρεστένων - Ανδρίτσαινας)  [Β]
Πύργου [Α]
  1.  
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                              (άρθρο 156 του ΠΔ 551/1988 
Αρκαλοχωρίου (Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου Πεδιάδας)  [Β]
Β΄ Ηρακλείου  [Α]
  1.  
Λιμένος Χερσονήσου [Α]
  1.  
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
(άρθρο 172 του Δ551/1988) 


Φιλιατών [Β]

Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς) [Α]
  1.  
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(άρθρο 180 του ΠΔ551/1988)
Κόνιτσας [Β]
Ιωαννίνων (Α΄-Β΄)-           (Ιωαννίνων Α΄- Β΄-Μετσόβου) [Α]
  1.  
Δελβινακίου [Β]
  1.  
ΚΑΒΑΛΑΣ 
(άρθρο 188 του ΠΔ 551/1988)

Χρυσούπολης [Β]

Καβάλας (Α΄-Β΄) [Α]
  1.  
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
(άρθρο 196 του ΠΔ 551/19880 
Μουζακίου [Β]

Καρδίτσας (Καρδίτσας - Παλαμά) [Α]
  1.  
Σοφάδων [Β]


  1.  
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
(άρθρο 204 του ΠΔ551/1988) 
Νεστορίου [Β]


Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού) [Α]
  1.  
ΚΙΛΚΙΣ 
(άρθρο 228 του ΠΔ 551/1988) 
Γουμένισσας [Β]


Κιλκίς [Α]
  1.  
ΚΟΖΑΝΗΣ 
(άρθρο 236 του ΠΔ 551/1988) 
Πτολεμαΐδας [Α]

Κοζάνης (Κοζάνης - Σερβίων) [Α]

  1.  
Νεάπολης Βοΐου (Νεάπολης Βοΐου - Σιάτιστας) [Β]
  1.  
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
(άρθρο 244 του ΠΔ 551/1988) 
Κιάτου [Α]
Κορίνθου (Κορίνθου - Νεμέας) [Α]
  1.  
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
(άρθρο 260 του ΠΔ 551/1988) 


Σκάλας (Σκάλας - Κροκεών) [Β]

Σπάρτης [Α]
  1.  
ΛΑΡΙΣΑΣ 
(άρθρο 268 του ΠΔ 551/1988) 
Γ΄ Λάρισας [Α]
Β΄ Λάρισας [Α]
  1.  
Αγιάς [Β]

Α΄ Λάρισας [Α]
  1.  
Τυρνάβου [B]

  1.  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                       (άρθρο 308 του ΠΔ551/1988) 
Μεσσήνης [Β]
Καλαμάτας (Καλαμάτας -Μελιγαλά) [Α]
  1.  

ΠΡΕΒΕΖΑΣ
(άρθρο 348 του ΠΔ551/1988)
Φαναρίου (Φαναρίου – Πάργας) [Β]
Πρέβεζας [Α]
  1.  
Φιλιππιάδας [Β]
  1.  
ΡΟΔΟΠΗΣ                            (άρθρο 364 του ΠΔ 551/1988) 
Σαππών [Β]
Κομοτηνής [Α]
  1.  
ΣΕΡΡΩΝ
(άρθρο 380 του ΠΔ551/1988)
Β΄ Σερρών [Α]

Α’ Σερρών [Α]
  1.  
Νέας Ζίχνης [Β]
  1.  
Νιγρίτας [Β]
  1.  
ΤΡΙΚΑΛΩΝ                            (άρθρο 388 του ΠΔ 551/1988) 
Καλαμπάκας [Β]
Τρικάλων (Τρικάλων-Πύλης-Φαρκαδόνας) [Α]
  1.  
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
(άρθρο 396 του ΠΔ551/1988) 
Δομοκού [Β]
Λαμίας (Λαμίας – Στυλίδας) [Α]

  1.  
Μακρακώμης [Β]
  1.  
ΦΛΩΡΙΝΑΣ                           (άρθρο 404 του ΠΔ 551/1988) 
Αμυνταίου [Β]
Φλώρινας [Α]
  1.  
ΧΑΝΙΩΝ                            (άρθρο 428 του ΠΔ 551/1988) 
Κισσάμου [Β]
Χανίων (Α΄-Β΄)

 

 

 

 

 

β) Από την ίδια ημερομηνία οι Δ.Ο.Υ. της στήλης Β’ του Πίνακα 2 μετονομάζονται και φέρονται στο εξής με την ονομασία της στήλης Γ’ του ίδιου Πίνακα, ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΣΤΗΛΗ Α’
ΣΤΗΛΗ Β’
ΣΤΗΛΗ Γ’
ΝΟΜΟΣ
Δ.Ο.Υ που μετονομάζονται
Νέα ονομασία Δ.Ο.Υ.
ΑΤΤΙΚΗΣ

Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών
Α΄( Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών - (Α΄[Α΄Β΄Γ΄]  – ΙΕ΄- ΚΒ΄ Αθηνών)

ΙΓ΄ Αθηνών

ΙΓ΄ Αθηνών - (ΙΓ΄ – ΙΘ΄- ΚΓ΄ Αθηνών)
Αγίων Αναργύρων
Αγίων Αναργύρων (Αγίων Αναργύρων – Ιλίου – Άνω Λιοσίων)
Αγίας Παρασκευής
Αγίας Παρασκευής (Αγίας Παρασκευής - Χολαργού)
Ηλιούπολης [Α]
Ηλιούπολης (Ηλιούπολης – Αργυρούπολης)
Ψυχικού
Ψυχικού (Ψυχικού – ΚΑ΄ Αθηνών)
Νίκαιας
Νίκαιας (Νίκαιας - Κορυδαλλού)
Παλλήνης
Παλλήνης (Παλλήνης – Κορωπίου)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Μεσολογγίου
Μεσολογγίου (Μεσολογγίου - Ναυπάκτου)
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Ναυπλίου
Ναυπλίου (Ναυπλίου – Κρανιδίου)
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολης
Τρίπολης (Τρίπολης - Μεγαλόπολης)
ΑΧΑΙΑΣ 
Γ΄ Πατρών
Γ΄ Πατρών (Γ΄ - Β΄ Πατρών - Κάτω Αχαΐας)
ΔΡΑΜΑΣ 
Δράμας
Δράμας (Δράμας - Νευροκοπίου)
ΕΒΡΟΥ
Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου)
ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδας
Χαλκίδας (Χαλκίδας - Λίμνης)
ΗΛΕΙΑΣ
Πύργου
Πύργου (Πύργου - Κρεστένων – Ανδρίτσαινας)
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Β’ Ηρακλείου
Β΄ Ηρακλείου - (Β΄ Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου – Καστελλίου Πεδιάδας – Λ. Χερσονήσου)
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς)
Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς - Φιλιατών)
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωαννίνων (Α΄- Β΄)-           (Ιωαννίνων Α΄- Β΄-Μετσόβου)
(Α΄- Β΄) Ιωαννίνων - (Α΄- Β΄ Ιωαννίνων - Δελβινακίου – Κόνιτσας - Μετσόβου)
ΚΑΒΑΛΑΣ 

Καβάλας (Α΄- Β΄)
(Α΄- Β΄) Καβάλας - (Α΄- Β΄ Καβάλας – Χρυσούπολης)
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Καρδίτσας (Καρδίτσας - Παλαμά)
Καρδίτσας (Καρδίτσας - Μουζακίου – Παλαμά - Σοφάδων)

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού)
Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού - Νεστορίου)
ΚΙΛΚΙΣ
Κιλκίς
Κιλκίς (Κιλκίς - Γουμένισσας)
ΚΟΖΑΝΗΣ 

Κοζάνης (Κοζάνης - Σερβίων)
Κοζάνης (Κοζάνης – Σερβίων - Νεάπολης Βοΐου – Πτολεμαΐδας - Σιάτιστας)

ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κορίνθου (Κορίνθου – Νεμέας)
Κορίνθου (Κορίνθου – Νεμέας – Κιάτου)
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτης
Σπάρτης (Σπάρτης – Σκάλας - Κροκεών)
ΛΑΡΙΣΑΣ

Β’ Λάρισας
Β΄ Λάρισας (Β΄ - Γ΄ Λάρισας - Αγιάς – Τυρνάβου)
Α’ Λάρισας
Α΄ Λάρισας (Α΄ Λάρισας - Αγιάς – Τυρνάβου)
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                       
Καλαμάτας (Καλαμάτας -Μελιγαλά)
Καλαμάτας (Καλαμάτας –Μελιγαλά – Μεσσήνης)
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζας
Πρέβεζας (Πρέβεζας - Φαναρίου – Πάργας - Φιλιππιάδας)
ΡΟΔΟΠΗΣ 
Κομοτηνής
Κομοτηνής (Κομοτηνής – Σαππών)
ΣΕΡΡΩΝ
Α’ Σερρών
Α’ Σερρών - (Α’ - Β΄ Σερρών –Νέας Ζίχνης – Νιγρίτας)
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρικάλων (Τρικάλων-Πύλης-Φαρκαδόνας)
Τρικάλων (Τρικάλων-Καλαμπάκας - Πύλης-Φαρκαδόνας)
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
Λαμίας (Λαμίας -Στυλίδας)
Λαμίας (Λαμίας - Στυλίδας – Δομοκού - Μακρακώμης)
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινας
Φλώρινας (Φλώρινας – Αμυνταίου)
ΧΑΝΙΩΝ
Χανίων (Α΄- Β΄)
(Α΄- Β΄) Χανίων - (Α΄- Β΄ Χανίων - Κισσάμου)

2) α) Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
β) Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής όλων των Νομών της χώρας (εκτός της περίπτωσης α) της παρούσας παραγράφου), η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε Νομού.
3) Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία,  περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ.,  στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.

4) Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

5) Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

   
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ