Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Έκλεψαν 120 εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών


ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Έκλεψαν 120 εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών

Έκλεψαν 120 εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών
Περισσότερα από 120 εκατομμύρια στοιχεία Ελλήνων πολιτών κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε εταιρία με έδρα την Ηλιούπολη. Από χθες, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της εταιρίας, που με τους 35 υπαλλήλους της είχαν βγάλει παράνομα «στην πιάτσα» ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα τα στοιχεία αφορούν οικονομικά δεδομένα και αρχεία που αφορούν χρέη, εισφορές και πληρωμές προς το Δημόσιο. Ως «πηγή» της διαρροής φαίνεται ακόμη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει», ομολογούν υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης.
Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «θυμίζουν» προηγούμενες υποθέσεις διαρροής οικονομικών στοιχείων. Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν, τα συγκεκριμένα δεδομένα να είναι αποτέλεσμα της δράσης των ίδιων... «ποντικών». Μόνο που στην παρούσα υπόθεση, ο αριθμός των στοιχείων είναι αισθητά μεγαλύτερος.
Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κρούσμα αποκάλυψης οικονομικών δεδομένων πολιτών. Τέλος Νοεμβρίου, μία ακόμη λίστα με 9 εκατομμύρια εγγραφές φορολογικών στοιχείων είχε βρεθεί στην κατοχή 35χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Είχε προηγηθεί μία ακόμη δημοσιοποίηση εγγράφων μακρο-οικονομικών δεδομένων του Υπουργείου που αρχικά είχε φανεί ως αποτέλεσμα χάκινγκ στα ηλεκτρονικά αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο υπαλλήλων που «εξάγουν» τα στοιχεία από τα τερματικά του υπουργείου, προκειμένου να πλήξουν πρόσωπα, καταστάσεις και την ίδια την Ελλάδα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πίσω από αυτό κρύβονται οικονομικά κίνητρα, αφού -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- τέτοιου τύπου λίστες προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στη «μαύρη αγορά» κοστίζουν περισσότερο από 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: