Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αντικαθίστανται 63 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες εφοριών


ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Αντικαθίστανται 63 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες εφοριών

Αντικαθίστανται 63 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες εφοριών
Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.
Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κουστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α' ΔΟΥ Αθηνών.



ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Αναταράξεις στις Εφορίες για 63 μεταθέσεις

Νέο γύρο έντονων αντιδράσεων και αναστάτωσης στον χώρο των εφοριακών προκαλεί η νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη να μετακινήσει 63 στελέχη Εφοριών αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και δεξιά ο γενικός διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας, ο οποίος τοποθετείται προϊστάμενος στην Εφορία Α’ Αθηνών
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και δεξιά ο γενικός διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας, ο οποίος τοποθετείται προϊστάμενος στην Εφορία Α’ Αθηνών
Είναι ενδεικτικό πως μόλις δεκατρείς ημέρες μετά την αρχική απόφαση για την «καρατόμηση» 164 επικεφαλής του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση, και τελικά «πάγωσε», ο υφυπουργός Οικονομικών... επανήλθε.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπέγραψε δύο νέες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με τις αποφάσεις αυτές μετακινούνται 63 επικεφαλής (51 διευθυντές και 12 προϊστάμενοι).
Οι μετακινήσεις γίνονται και πάλι χωρίς αξιολόγηση και, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εφοριακών, λαμβάνονται υπόψη κομματικά κριτήρια.
Ο διευθυντής
Με τις αποφάσεις αυτές του υφυπουργού, μεταξύ άλλων, μετακινήθηκε ο γενικός διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας, ο οποίος τοποθετείται προϊστάμενος στην Εφορία Α' Αθηνών.
Από τις μετακινήσεις ξεχωρίζει και αυτή του Γιώργου Κουστολιά, στενού συνεργάτη και μέχρι σήμερα διευθυντή του γραφείου του κ. Μαυραγάνη, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή στο Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών, το οποίο ασχολείται με τον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων και μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής.
Στις αποφάσεις του υφυπουργού αντέδρασε άμεσα η Ομοσπονδία των εφοριακών. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής».
Σύμφωνα με τους εφοριακούς, «με νέες αποφάσεις του στις 31.12.2012 έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις διευθυντών, αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις».
Η Ομοσπονδία εφοριακών για ακόμη μία φορά ζητά αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.) και πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα.
Επίσης, οι εφοριακοί καλούν τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην αντιπολίτευση να «ξεκαθαρίσουν τη στάση τους για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις».
Μαρία Βουργάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: