Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Παρανοϊκό: Ο Μαυραγάνης νομιμοποιεί τους φοροφυγάδες!


ΕΛΛΑΔΑ
Παρανοϊκό: Ο Μαυραγάνης νομιμοποιεί τους φοροφυγάδες!

Παρανοϊκό: Ο Μαυραγάνης νομιμοποιεί τους φοροφυγάδες!

08.01.2013 07:24
Mια παγκόσμια πρωτοτυπία κάνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης: εξαιρούνται από την υποχρέωση να κρατούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, όλοι δηλαδή οι φοροφυγάδες!
Παράλληλα την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών σηκώνει τη σημαία κατά της φοροδιαφυγής, επιβάλλοντας για μια ακόμα χρονιά σε μισθωτούς- συνταξιούχους να συλλέγουν αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος τους με ποινή πρόσθετου φόρου 22%!
Όπως αναφέρει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την διόρθωση που προαναγγέλλει το υπουργείο, απαλλάσσονται τόσο από τήρηση βιβλίων όσο και από την έκδοση αποδείξεων λιανικής, οι επισκευαστές ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών συσκευών, όσοι επισκευάζουν ή συντηρούν τεχνικά έργα, όσοι επισκευάζουν αυτοκίνητα- μηχανές, οι εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτων, δηλαδή επιτηδευματίες που στοχοποιούνται από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Προϋπόθεση της απαλλαγής είναι να έχουν έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται επί του παρόντος πώς θα επιβεβαιώνεται το ύψος του τζίρου τους!
Εν αναμονή της... διόρθωσης, υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σε πρόσφατη Έκθεση τους, το ΔΝΤ και η Κομισιόν είχαν συστήσει στο υπουργείο Οικονομικών να απαλλάξει από την υποχρέωση ΦΠΑ όσους έχουν χαμηλό τζίρο, με την αιτιολογία ότι το κόστος διαχείρισης για το ίδιο το Δημόσιο, είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος.


Πηγή: Παρανοϊκό: Ο Μαυραγάνης νομιμοποιεί τους φοροφυγάδες! | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/84757#ixzz2HNIJ9eUg

Δεν υπάρχουν σχόλια: