Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ν. Χουντής : Εγιναν μεγαλύτερες περικοπές από τις προβλεπόμενες - oικονομία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ν. Χουντής : Εγιναν μεγαλύτερες περικοπές από τις προβλεπόμενες - oικονομία


Ν. Χουντής : Εγιναν μεγαλύτερες περικοπές από τις προβλεπόμενες
Προκύπτει έπειτα από απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Ολι Ρεν
Ν. Χουντής : Εγιναν μεγαλύτερες περικοπές από τις προβλεπόμενες
Ο επιτρόπος Οικονομικών Όλι Ρεν
3
εκτύπωση  

«Η τρικομματική κυβέρνηση έκοψε μισθούς και συντάξεις περισσότερο από αυτό που η ίδια είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2012», καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επικαλούμενος έγγραφη απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, από την απάντηση του κ. Ρεν προκύπτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό».

Η ερώτηση του κ. Χουντή αφορούσε τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 και τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων έως το τέλος του 2012.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χουντής, στην απάντηση του Όλι Ρεν αναφέρεται ότι «το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων».

Ο κ. Χουντής αναφέρει ακόμη ότι από την έγγραφη απάντηση προκύπτει επίσης ότι «σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων».

Επίσης ότι «οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ», ότι «οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ» και ότι «η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2% -και το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: