Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γ.Γ.Δ.Ε. 0000931 ΕΞ 2013/22.2.2013 Κάλεσμα σε συστράτευση


Γ.Γ.Δ.Ε. 0000931 ΕΞ 2013/22.2.2013
Κάλεσμα σε συστράτευση

Αθήνα: 22/02/2013 -15:21
Aρ Πρωτ.: Γ.Γ.Δ.Ε. 0000931 ΕΞ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
I. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ  
Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 101 84 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 3375393  

(Nα λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλο) 

ΘΕΜΑ: «Κάλεσμα σε συστράτευση»

Η οικονομική συγκυρία είναι κρίσιμη για όλους. νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κράτος δοκιμάζονται για μια ακόμη χρονιά. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα δώσουν καρπούς, ελπίζουμε σύντομα, όμως η πίεση θα είναι συνεχής για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το κλίμα, το χρέος μας, εφοριακών, τελωνειακών, χημικών, επιθεωρητών αλλά και όλων των υπαλλήλων της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων είναι πολυδιάστατο και εθνικό.

Πρέπει να σταθούμε στους πολίτες  που δοκιμάζονται. Πρέπει να νιώσουμε τις δυσκολίες τους δυσκολίες που σε μεγάλο βαθμό περνάμε και εμείς με τις οικογένειές μας, και να τους σταθούμε. Ο ρόλος μας υποστηρικτικός  των φορολογουμένων και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στο πλάι τους, δίπλα στον  εργοδότη που δοκιμάζεται- στο πλευρό του οικογενειάρχη που δυσκολεύεται και πιέζεται καθημερινά.

Παράλληλα, έχουμε χρέος να κρίνουμε δίκαια. Να  εισπράττουμε από αυτόν που μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να ανακαλύπτουμε τον φοροφυγά. Έχουμε χρέος δικαιοσύνης απέναντι στους πολίτες και χρέος αποτελεσματικότητας απέναντι σε όσους έχουν πληγεί από τα δυσβάσταχτα μέτρο. Είμαστε θεματοφύλακες του προϋπολογισμού και πρέπει  να τον προφυλάξουμε από αστοχίες. Σας καλώ λοιπόν σε συστράτευση στους δύο αυτούς σκοπούς.

Αναγνωρίζω πως υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες έχουμε εντοπίσει και δρομολογούμε τη σταδιακή αντιμετώπιση τους. Η δυσκολία του αγώνα τον κάνει πιο αξιόλογο.  Ωστόσο αναγνωρίζω τα προβλήματα και θα εργαστώ γη να επιλυθούν, θα τα αλλάξουμε μαζί με τις υπηρεσίες. Κάθε βήμα, θα είναι προσεκτικό, ώστε να είναι σταθερό χωρίς να βαίνει σε βάρος της απαιτούμενης ταχύτητας.

Μην αφήσουμε τον χρόνο να πάει χαμένος ο κάθε συνάδελφος είτε είναι σε θέση ευθύνης είτε όχι, θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 
Οι διευθυντές, υποδιευθυντές και οι τμηματάρχες θα πρέπει να γνωρίζουν τους στόχους της υπηρεσίας και να εργάζονται συνέχεια για να τους πετύχουν. Δεν υπάρχει περιθώριο για τη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Η Γενική Γραμματεία δημοσίων Εσόδων πρέπει να αποτελείται από τους καλύτερους. Ειδικά οι επίορκοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με  αυστηρότητα μακριά από «ψευδοσυναδελφική» αλληλεγγύη. 

Είναι απαραίτητο να αναδείξουμε τους ανθρώπους που θα ξεχωρίσουν, για να επιτρέψουμε ένα νέο ήθος να ανθίσει.

Η εμπιστοσύνη μου σε εσάς είναι δεδομένη. Αξιοποιείστε την για να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
 
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι πρόγονοί μας. Είναι καιρός να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι.


Ο Γενικός Γραμματέας
Θεοχάρης Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: