Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κρυφοί φόροι στα ακίνητα – έσοδα 4,4 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρυφοί φόροι στα ακίνητα – έσοδα 4,4 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικ

Κρυφοί φόροι στα ακίνητα – έσοδα 4,4 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών

17.02.2013 18:38
Στα ακίνητα στρέφεται για άλλη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλήσει τα έσοδα που χρειάζεται για την υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος. Μοιραία, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρόκειται να υποστούν ένα σοκ τους επόμενους μήνες, καθώς μπορεί το υπουργείο να σημειώνει πως το συνολικό ποσόν που θα πληρώσουν φέτος ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ, ωστόσο οι «κρυφοί» φόροι ανεβάζουν το σχετικό λογαριασμό στα 4,4 δισ.
Όπως να αναφέρει η εφημερίδα Real, φέτος οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τα εξής:
  • 1,2 δισ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011μ και του 2012
  • 1,1 δισ. ευρώ από το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ
  • 2,1 δισ. ευρώ από τον νέο φόρο ακινήτων που θα θεσπιστεί μέχρι το τέλος του εξαμήνου
Ο τελευταίος φόρος αποτελεί έναν γρίφο για δυνατούς λύτες που θα πρέπει να λύσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε αυτόν θα εμπλακούν και οι επιθυμίες των άλλων δύο εταίρων της κυβέρνησης. Η διακομματική επιτροπή αναμένεται να εξετάσει τις λεπτομέρειες και την εφαρμογή του νέου φόρου, έχοντας τα εξής δεδομένα: το αφορολόγητο θα ανέλθει στα 50.000 ευρώ, ενώ ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, θα έχει 6-8 κλιμάκια και θα επιβάλλεται σε κτίσματα και σε οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως.


Πηγή: Κρυφοί φόροι στα ακίνητα – έσοδα 4,4 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/91071#ixzz2LBudK900

Δεν υπάρχουν σχόλια: