Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πώς καταγγέλουν οι πολίτες τη φοροδιαφυγή; Δημοσίευση χαρακτηριστικών περιπτώσεων


Πώς καταγγέλουν οι πολίτες τη φοροδιαφυγή; Δημοσίευση χαρακτηριστικών περιπτώσεων

   13 Φεβρουαρίου 2013
Γιάννης Σιάτρας




Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου μας, ήδη από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του. Προς την κατεύθυνση αυτή, κινηθήκαμε όπως μπορούσαμε. Με πυκνή αρθρογραφία, με μηνύσεις κατά των φοροφυγάδων που δημοσίευε στις λίστες του το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και κατά των δημοσίων λειτουργών που υπέθαλψαν την κατάσταση αυτή, με προτάσεις προς την Κυβέρνηση και τα κόμματα, με καταγραφή των απόψεων πολιτών, και με εκπαιδευτικά άρθρα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι, η φοροδιαφυγή συνιστά έγκλημα κατά όλων μας. Συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας μας!

Τον Ιούλιο του 2011, ξεκινήσαμε μία πρωτότυπη εφαρμογή, που σταδιακά εφάρμοσαν και άλλοι φορείς που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία: την καταγραφή καταγγελιών για φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.
Βέβαια, μέχρις ότου αποσαφηνιστούν μερικά ζητήματα νομικής φύσεως (χειρισμός των καταγγελιών και νομικός κίνδυνος για το Σύλλογο), σταματήσαμε για ένα διάστημα τη λειτουργία του (Αύγουστος 2011 έως τέλη Αυγούστου 2012). Όμως, από το Σεπτέμβριο του 2012, η λειτουργία του μηχανισμού επανήθλε κανονικά.

Σήμερα, σχεδόν 6 μήνες μετά, έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία από τη λειτουργία του μηχανισμού αυτού. Κατά το διάστημα της λειτουργίας του (κυρίως από το Σεπτέμβριο του 2012):
δεχθήκαμε 795 καταγγελίες (κατά μέσο όρο 3 έως 4 ημερησίως). Παράλληλα μας έχουν έρθει και 68 καταγγελίες με fax ή μέσω του ταχυδρομείου.


το 56,9% των καταγγελιών αυτών ήταν ανώνυμες. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αλλά είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει και μειώνει την αποτελεσματικότητα μίας καταγγελίας (όμως, συχνά ακόμη και οι ανώνυμες καταγγελίες είναι πολύτιμες και βοηθούν στην καταπολέμηση του φαινομένου).
το 32,4% έχουν ορισμένα στοιχεία, τα οποία όμως δε μπορούν να επιβεβαιωθούν.
μόλις για το 10,7% από τις καταγγελίες που δεχθήκαμε, έχουν στοιχεία ώστε εμείς, ή οι φορολογικές αρχές να επικοινωνήσουν με τον καταγγέλοντα. Αυτό, μας δείχνει ότι οι Έλληνες, δεν εμπιστεύονται εύκολα ένα νέο θεσμό. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται να εκπέμπει ο Σύλλογός μας προς την κοινωνία.


Ας δούμε όμως και το είδος των καταγγελιών. Δηλαδή, τί καταγγέλουν οι πολίτες:


10,2% των καταγγελιών αφορούν σε ζητήματα διαφθοράς στο Δημόσιο Τομέα.
24,6% αφορούν σε καταστήματα “εστίασης και διασκέδασης” (περιλαμβάνουμε και τις καφετέριες).
27,4% αφορούν σε “λοιπά καταστήματα” συνήθως εμπορικά (περιλαμβάνουμε και περιπτώσεις εταιριών)
15,4% αφορούν σε περιπτώσεις “παροχής υπηρεσιών”, είτε πρόκειται για καταστήματα, είτε για ιδιώτες επαγγελματίες.
10,4% αφορούν σε γιατρούς (ιδιώτες)
3,4% αφορούν σε τουριστικά καταλύματα
3,5% αφορούν σε μισθώσεις
5,1% αφορά σε καταγγελίες κατά προσώπων


Δηλαδή, θα ρωτήσει κάποιος, τί κάνει ο Σύλλογος; Ζητάει από τους πολίτες να καταγγέλουν συμπολίτες τους;
Δε το κρύβουμε ότι είναι ένα ερώτημα που μας απασχόλησε πάρα πολύ. Και, ήταν ένας από τους λόγους (πέραν από τα νομικά ζητήματα) για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής.
Όμως, νομίζουμε ότι θα πρέπει να δούμε το θέμα ευρύτερα. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά όλων μας! Η φοροδιαφυγή είναι ένας από τους παράγοντες που έσπρωξαν τη χώρα μας στο γκρεμό. Ένας που κλέβει τους φόρους, στην ουσία κλέβει όλους μας.

Με βάση παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, από σήμερα εγκαινιάζουμε τη σελίδα στην οποία θα καταγράφονται μερικές χαρακτηριστικές καταγγελίες που έχουν υποβληθεί μέσω του μηχανισμού που διαθέτουμε στο site.
Η δημοσιοποίηση μερικών χαρακτηριστικών καταγγελιών, γίνεται κυρίως για λόγους διδακτικούς. Για να αντιληφθούμε δηλαδή όλοι μας, ότι, τα πλοκάμια της φοροδιαφυγής είναι πάρα πολλά. Είναι παντού δίπλα μας και συμμετέχουν πάρα πολλοί. Και έτσι, θα έχουμε μία εικόνα για το μέγεθός της. Αλλά και του -εντυπωσιακού- οφέλους που θα μπορούσε να έχει η οικονομία και η κοινωνία μας, εάν κατορθώσουμε να την περιορίσουμε.

Σε επόμενη δημοσίευσή μας, θα περιγράψουμε τις διαδικασίες που ακολουθούμε μετά την κατάθεση μίας καταγγελίας, αλλά και το πώς και πόσο μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.

Και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: Η κοινωνία είμαστε εμείς. Οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή, είναι κομμάτι από μας. Αν δεν κατορθώσουμε να διορθώσουμε εμείς τους εαυτούς μας, δε θα μπορέσουμε ποτέ να διορθώσουμε το Κράτος μας.
Σε πολλές από τις καταγγελίες που δημοσιεύουμε, θα διακρίνετε το παράπονο των καταγγελόντων. Σε άλλες θα διακρίνετε την κούραση από αυτή την αδικία. Σε μερικές (κυρίως αυτές που αφορούν στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών), μπορείτε να διακρίνετε ακόμη και πόνο. Προβληματιστείτε. Αυτό που παρουσιάζεται πιο κάτω, είναι η κοινωνία μας.

Ανά 15 μέρες, θα δημοσιεύουμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές καταγγελίες που λαμβάνουμε.
Βεβαίως, από κάθε καταγγελία που δημοσιεύουμε, έχουμε αφαιρέσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να αποκαλύψει είτε τον καταγγέλοντα, είτε τον καταγγελόμενο. Διατηρούμε όμως αυτούσιο το κείμενο της κάθε καταγγελίας.

Μερικές χαρακτηριστικές καταγγελίες από την αρχή του έτους (2013):


Τομέας: Υπηρεσίες
Θα ήθελα να καταγγείλω ένα εξωφρενικό παράδειγμα φοροδιαφυγής στο (διαγράφηκε) σε στεγασμένη νόμιμη ιχθυαγορα βρίσκονται παράνομα σε θέση καΐκια όπου πουλάνε χωρίς να κόβουν αποδείξεις χωρίς ταμπέλες που να ορίζουν ούτε κάν την προέλευση όπως ορίζει όνομα επισης το ζυγισμα γίνεται σε όχι ελεγμενες ζυγαριες .Εγω έχω μαγαζί στην αγορά νόμιμα αλλά ψυχοραγω όπως και οι συνάδελφοι μου εξαιτίας τους και είμαι σχεδόν καινούργιος επαγγελματίας και θλίβομαι να βλέπω πως οι νόμιμοι δεν έχουν καμία ελπίδα να επιβιώσουμε ενώ κάποιοι που δεν είναι χρυσάφι ζούνε κυριολεκτικά.Ευχαριστω για το δικαίωμα της καταγγελίας και δεν είναι κακοπροαίρετο αλλά αγανάκτησης

Τομέας: Κατάστημα
Θέμα: Κυλικειο σχολης (διαγράφηκε)
Βρισκεται μεσα στην (διαγράφηκε) του (διαγράφηκε) ,αναμεσα στο (διαγράφηκε) και το (διαγράφηκε) τμημα.
Το συγκεκριμενο κυλικειο μετρα μερικους μηνες ζωης ομως απ'την πρωτη μερα λειτουργει χωρις να δινει αποδειξη ποτε.Ειμαι φοιτητρια και δεν εχω λαβει αποδειξη καμια φορα,οπως κανεις απ'οσους εχει τυχει να συναντησω εκεινη τη στιγμη.  Ο ταμειας "χτυπα" το αντιτιμο στην ταμειακη αλλα δεν παταει το enter ποτε! σε σχετικη μου ερωτηση αποκριθηκε οτι "τελειωσε η ταινια και δεν προλαβαινει με τοσο κοσμο να την αλλαξει" . Δε το συνεχισα διοτι πισω μου σχηματιστικε ουρα. Γινεται καθημερινα πανδαιμονιο απο κοσμο ,τα εσοδα του υποθετω οτι ειναι αστρονομικα αναλογιζομενος κανεις οτι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κυλικειο που εξυπηρετει χιλιαδες φοιτητες καθημερινα. Να σημειωσω οτι το προηγουμενο κυλικειο υπο αλλη διευθυνση προφανως, διατηρουσε την ιδια ακριβως συμπεριφορα.

Τομέας: Μισθώσεις
Καλησπέρα σας,
από την 1η  Ιανουαρίου 2008 έως την 31η Δεκεμβρίου 2009 και από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως την 31η  Ιουλίου 2012, ενοικίασα ένα διαμέρισμα στο(διαγράφηκε) (Οδός (διαγράφηκε) ), για το οποίο είχα υπογράψει με την ιδιοκτήτρια, κα (διαγράφηκε) (ΑΦΜ (διαγράφηκε) ), τα ανάλογα μισθωτήρια συμφωνητικά.  Όπως ανακάλυψα μετά την αναχώρηση μου, η κυρία(διαγράφηκε) ουδέποτε κατέθεσε τα συμφωνητικά στη ΔΟΥ (διαγράφηκε) , ενώ επίσης δεν δέχτηκε να μου επιστρέψει την εγγύηση (520 ευρώ)  που είχα καταβάλλει κατά την αρχική είσοδο μου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως, σε παράπονα μου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας  (μετά την αναχώρηση μου) μου ανέφερε ευθαρσώς "...νοικιάζω σπίτια 30 χρόνια, και ποτέ δεν καταθέτω τα συμβόλαια στη ΔΟΥ...".
Διευκρινίζω πως από πλευράς μου έχουν δηλωθεί στις φορολογικές  μου δηλώσεις κανονικά  τα ποσά που κατέβαλα τακτικά ως ενοίκιο και έχουν συνυποβληθεί όλες οι σχετικές αποδείξεις. Ωστόσο, διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το εάν η εν λόγω κυρία  ήταν εξίσου σχολαστική με τις δικές της δηλώσεις. Διαθέτει μάλιστα προς ενοικίαση (όπως είχα καταλάβει από τις κατά καιρούς συζητήσεις μας) διάφορα ακίνητα, τόσο στην παραπάνω διεύθυνση (διαγράφηκε)  όσο και σε άλλες περιοχές (διαγράφηκε)
Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια γνώμη από πλευράς σας, για το αν μπορούμε να προβούμε σε κάποια βάσιμη καταγγελία, ώστε τουλάχιστον να διενεργηθεί ένας έλεγχος στις δοσοληψίες της κυρίας. Ειλικρινά, δε σας κρύβω πως διατηρώ μια πικρία, διότι η αντιμετώπιση μου από την  ιδιοκτήτρια ήταν εντέλει κατά την άποψη μου ανέντιμη, παρά το γεγονός πως ήμουν επί χρόνια συνεπέστατος σε όλες τις υποχρεώσεις μου (ενοίκια, λογαριασμοί κλπ). Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και αναμένω με ενδιαφέρον νέα σας,

Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
Ο οδηγός ταξί με πινακίδα (διαγράφηκε) δεν διέθετε μηχάνημα για να μου κόψει απόδειξη διαδρομής

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
Γιατρός ιδιώτης, γυναικολόγος ζητάει 80 ευρώ την κάθε επίσκεψη και δίνει χειρόγραφη απόδειξη για 20 ευρώ. σε επίσκεψή μου με εξέταση τεστ παπ, ζήτησε 150 ευρώ και μου έδωσε πάλι απόδειξη για 20 ευρώ.
Τα στοιχεία του είναι: (διαγράφηκε)

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
Kαταγγέλλω: τον (διαγράφηκε) οφθαλμίατρο επί της Λεωφ.(διαγράφηκε) , Τ.Κ. (διαγράφηκε)
,τηλ.:(διαγράφηκε)  με ιατρείο αρχικά : στην οδό (διαγράφηκε) .Ο γιατρός μου έκανε χειρουργική διόρθωση της μυωπίας σε κλινική των Αθηνών. με χρέωσε 1400 € προσωπική αμοιβή + 560 € στην κλινική (που εξέδωσε απόδειξη). Ο οφθαλμίατρος εν τούτοις μου έδωσε απόδειξη 120 € !!! αλλιώς θα αυξανόταν το ποσό. σε όλους τους ασθενείς με παρόμοιο πρόβλημα που έτυχε να είναι γνωστοί μου ακολουθεί το ίδιο σύστημα. Τώρα δημιούργησε μεγάλο οφθαλ. κέντρο (με τόσα μαύρα λεφτά) και έφυγε από την οδό (διαγράφηκε) εξακολουθώντας τα ίδια. φοβάμαι πως έχει «γερές» γνωριμίες

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα - Εταιρίες
H kαταγγελια αφορα την ανωνυμη εταιρεια (διαγράφηκε) που εχει εδρα τη (διαγράφηκε)  που βρισκεται στο νομο (διαγράφηκε) .Η εταιρεια αυτη υποβαλλει ψευδεις περιοδικες δηλωσεις ΦΠΑ επι σειρα ετων,δεν εχει υποβαλλει δηλωσεις φορολογιας εισοδηματος τις χρονιες 2010 κ 2011.Οσον αφορα το προσωπικο, οχι μονο δεν καταβαλλονται εισφορες του ΙΚΑ αλλα κ οι μισοι εργαζομενοι δεν εχουν καν μητρωο ικα με αποτελεσμα να υπαρχει μαυρη εργασια.Πως επιτρεπετε να γινονται τετοιου ειδους "κακουργηματα" εις βαρος του ελληνικου δημοσιου κ εις βαρος των συμπολιτων μας??

Τομέας: Εστίαση - Διασκέδαση
Πήγα στο cafe-espresso-bar (διαγράφηκε)  στην οδό (διαγράφηκε)  στην (διαγράφηκε)   30-12-2012 ώρα 21:00 μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Φυσικά ΔΕΝ μας έφεραν απόδειξη και φεύγοντας κοίταξα όλα τα υπόλοιπα τραπέζια μέχρι την έξοδο και ΔΕΝ είχε ΚΑΝΕΝΑ απόδειξη. Η καφετέρια αυτή είναι από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες της πόλης.

Τομέας: Εστίαση - Διασκέδαση
Καλησπέρα σας, εδώ και αρκετό διάστημα (3 χρόνια περίπου) παίρνω πολύ συχνά κρέπες από ένα κατάστημα που σε όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίνω
Μου έχει κόψει τέσσερις με πέντε φορές απόδειξη και μόνο όταν την ζητάω. Παρατήρησα λοιπόν εχθές ότι δεν ήμουν ο μόνος, κάθησα εκεί και έφαγα την κρέπα, σε 25 με 30 περίπου κρέπες που έδωσε δεν έδωσε καμία απόδειξη, αν αύριο το παιδί μου δεν μπορεί να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί τα έσοδα του κράτους δεν θα επαρκούν η θα πρέπει να βάλω μια πέτρα στο λαιμό μου ή θα έπρεπε να το είχα καταγγείλει πιο νωρίς, σκέφτομαι μετά την καταγγελία που κάνω σε εσάς να περάσω μετά από μια Εβδομάδα  Για να δω εάν θα έχετε κάνει κάτι εάν οχι θα προτιμήσω να κάνω εγώ. Το κατάστημα βρίσκεται  (διαγράφηκε)  στην (διαγράφηκε)  (θα προτιμούσα να μείνω ανώνυμος) σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες διευκρυνισεις σχετικά με το θέμα, μπορείτε να με καλέσετε στο (διαγράφηκε) Όνομα  (διαγράφηκε)



Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
Στο χιονοδρομικό κέντρο (διαγράφηκε), που λόγω εποχής και κρίσης θα έπρεπε να είναι άψογο στις υποχρεώσεις του, δεν κόβεται απόδειξη για τίποτα: Ούτε στα Καφέ Μπαρ, ούτε στην έκδοση καρτών για τον αναβατήρα. Μάλιστα προσωπικά αγόρασα ετήσια κάρτα έναντι 120€ και δεν μου δώσανε καμία απόδειξη. (Αυτά παρ' ότι τους έστειλα και ένα email διαμαρτυρίας.

Τομέας: Προσωπική Καταγγελία
Αγαπητοί Κύριοι,
Σας παραθέτω τα εξής στοιχεία ελπίζοντας κι εγώ να βοηθήσω στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στο (διαγράφηκε) χιλιόμετρο (διαγράφηκε) βρίσκεται μια βίλα 11 στρεμμάτων με την ονομασία (διαγράφηκε). Ο ιδιοκτήτης πάμπλουτος και μάλλον καλά δικτυωμένος σε πολεοδομία και εφορία (διαγράφηκε) γιατί όποιος έχει ξαναπροσπαθήσει να κάνει το οτιδήποτε έχει αποτύχει. Ακούστε να μείνετε άφωνοι !!! έχει την μεγαλύτερη πισίνα στην Αττική και την έχει δηλωμένη σαν γούρνα και ένα παλάτι 400 τ.μ δηλωμένο σαν γιαπί.!!!! Φυσικά στην εφορία δηλώνει μόνο 3000 ευρώ ενώ τα έσοδά του από τοκογλυφίες και ξέπλυμα υπερβαίνουν τις 300.000 ετησίως.Εκτός των άλλων ενοικιάζει την βίλα για δεξιώσεις χωρίς να κόβει δελτίο παροχής υπηρεσιών  Κλέβει ετησίως την εφορία το ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων. Παρακολουθώ την κατάσταση της χώρας μας και πιστεύω οτι με την βοήθεια όλων μας θα πετύχουμε το στόχο μας για ανάκαμψη και φυσικά με την σύλληψη ολων των φοροφυγάδων που το παίζουν πονηροί εις βάρος μας!!
Ευχαριστώ!!

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
ΣΤΗΝ ΟΔΟ (διαγράφηκε)  ΑΘΗΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ Ι(διαγράφηκε)
Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΖΕΤΑ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΟΤΕΤΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΡΤΑΡΙ. ΟΤΑΝ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΟΔΑ. ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΥ ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ. ΝΙΩΘΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Τομέας: Προσωπική Καταγγελία
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ (διαγράφηκε) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ (διαγράφηκε) ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΩΣ (διαγράφηκε).Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ.ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ (διαγράφηκε)ΤΟΥ.ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΕΛΕΙ...ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 2Η  ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΣΧΥΕΙ?

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
Θέμα: ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ  ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΔΙΑΡΙΔΕΣ  ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ…
Και όμως είναι δυνατόν το 2013 ΙΑΤΡΟΙ άνευ ειδικότητας να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα 5000 κυβικών και να αγοράζουν κάθε χρόνο ένα ακίνητο μεγάλης αξίας π.χ. στην οδό (διαγράφηκε) ενώ διατηρήσουν ιατρείο ενοικιασμένο στην οδό (διαγράφηκε)και το όνομα αυτού (διαγράφηκε) τηλέφωνο : (διαγράφηκε).
Ακούγεται ότι ο εν λόγω  Ιατρός είχε γεμίσει το μισό πηγάδι στο Λαύριο.
Παρακαλώ  ας του γίνει κάποιος έλεγχος. Δεν αντέχουμε άλλα χαράτσια.

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα
Θέμα: Κυλικειο σχολης (διαγράφηκε)
Βρισκεται μεσα στην (διαγράφηκε) ,αναμεσα στο (διαγράφηκε) και το (διαγράφηκε) τμημα.Το συγκεκριμενο κυλικειο μετρα μερικους μηνες ζωης ομως απ' την πρωτη μερα λειτουργει χωρις να δινει αποδειξη ποτε.Ειμαι φοιτητρια και δεν εχω λαβει αποδειξη καμια φορα,οπως κανεις απ 'οσους εχει τυχει να συναντησω εκεινη τη στιγμη.  Ο ταμειας  "χτυπα" το αντιτιμο στην ταμειακη αλλα δεν παταει το enter ποτε! σε σχετικη μου ερωτηση αποκριθηκε οτι "τελειωσε η ταινια και δεν προλαβαινει με τοσο κοσμο να την αλλαξει" . Δε το συνεχισα διοτι πισω μου σχηματιστικε ουρα. Γινεται καθημερινα πανδαιμονιο απο κοσμο ,τα εσοδα του υποθετω οτι ειναι αστρονομικα αναλογιζομενος κανεις οτι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κυλικειο που εξυπηρετει χιλιαδες φοιτητες καθημερινα. Να σημειωσω οτι το προηγουμενο κυλικειο υπο αλλη διευθυνση προφανως, διατηρουσε την ιδια ακριβως συμπεριφορα.

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα
Το καταστημα της κας (διαγράφηκε) στην (διαγράφηκε) πουλαει αντιγραφα προγραμματα και παιχνιδια και λεει πως δεν μπορει να κοψει αποδειξη σε αυτα

Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ (διαγράφηκε), Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ (διαγράφηκε) ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Τομέας: Εστίαση - Διασκέδαση
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πήγα για 2η φορά μέσα σε 30 ημέρες σε καφετέρια- (διαγράφηκε)και πάλι ήμουν ένας από τους πελάτες στους οποίους δεν έκοψε απόδειξη και έπρεπε να την ζητήσω, αφού πλήρωσα και μου είχε φέρει και ρέστα. Η εκτίμησή μου είναι ότι έκοβε αποδείξεις στους μισούς. Στοιχεία της επιχείρησης είναι:
(διαγράφηκε)

Τομέας: Προσωπική Καταγγελία
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ (διαγράφηκε)  ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 1600 ΚΥΒ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ (διαγράφηκε)  ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΥΤΟΥ (διαγράφηκε) ,MΕ ΑΦΜ= (διαγράφηκε) ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ (διαγράφηκε) ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ,ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ  (διαγράφηκε) ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΑ 64 Τ.Μ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 150 Τ.Μ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (διαγράφηκε).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
IΑΤΡΟΣ (διαγράφηκε), ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (διαγράφηκε)  ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΚΑΝΑ 5 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΤΙ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑ ΕΠΙΜΟΝΑ

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
Γιατρός ιδιώτης, γυναικολόγος ζητάει 80 ευρώ την κάθε επίσκεψη και δίνει χειρόγραφη απόδειξη για 20 ευρώ. σε επίσκεψή μου με εξέταση τεστ παπ, ζήτησε 150 ευρώ και μου έδωσε πάλι απόδειξη για 20 ευρώ.
Τα στοιχεία του είναι: (διαγράφηκε)

Τομέας: Διαφθορά Δημοσίου
Στο (διαγράφηκε)  ο (διαγράφηκε) εργάζεται μόνιμος (ΕΠΟΠ) στο Στρατόπεδο (διαγράφηκε) και παράλληλα έχει δικό του μαγαζί cafe-bar (διαγράφηκε) στο (διαγράφηκε). Κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο.

Τομέας: Διαφθορά Δημοσίου
Υπαλληλος δασαρχειου στη (διαγράφηκε)  εμπλεκεται σε παρανομες υποθεσεις που αφορουν στους αποχαρακτηρισμους γης στην (διαγράφηκε) .Εχει παρει χρηματα προκειμενου να αποχαρακτηριστει γη  για τουριστικους λογους. Η ζωη της οικογενειας του καθε αλλο παρα εχει επηρεαστει απο την κριση αν και η συζυγος του ειναι εκπαιδευτικος.Περυσι κιολας ξεκινησαν οικοδομη ,μενουν σε νοικι και διαθετουν πολυτελη κατοικια στην (διαγράφηκε) απο οπου καταγονται.

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα
Θέμα: Κυλικείο Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Πρόκειται για την καντίνα που λειτουργεί εντός του κολυμβητηρίου  (διαγράφηκε). Η απόδειξη είναι είδος πολυτελείας για τον καταστηματάρχη. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι ένας μεροκαματιάρης οπότε η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή (δεν αποδίδει Φ.Π.Α.) είναι θέμα επιβίωσης. Ωστόσο καθημερινά ο τζίρος του είναι μεγάλος μιας και οι γονείς των παιδιών που πάνε στο κολυμβητήριο πίνουν τον καφέ τους στο συγκεκριμένο κατάστημα, ακόμη βρίσκεται έναντι παιδικής χαράς γεγονός που συνεπάγεται επίσης αρκετές πωλήσεις. Το πιο προκλητικό ήταν ένα Σαββατοκύριακο όπου διεξήχθησαν κολυμβητικοί αγώνες με προσέλευση εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων επισκεπτών). Έκοψε ελάχιστες αποδείξεις και όταν εγώ προσωπικά του ζήτησα απόδειξη για ένα μπουκάλι νερό που πήρα, μου απάντησε: αποδείξεις όσες θές και τότε μου την έκοψε. Εκτιμώ ότι εκείνο το διήμερο ο τζίρος πρέπει να έφτασε σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εννοείται «μαύρα».

Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
Ο  (διαγράφηκε), υδραυλικός, κάτοικος Αθηνών, οδός  (διαγράφηκε), ΑΦΜ  (διαγράφηκε),
ΔΟΥ  (διαγράφηκε), παίρνει 3500 ευρώ για εργασία μιας βδομάδας και δεν δίνει απόδειξη!

Τομέας: Διαφθορά Δημοσίου
Ο (διαγράφηκε), δημοτικός υπάλληλος στην Τεχνική υπηρεσία και στην πολεοδομία του  Δήμου (διαγράφηκε) Περιφερειακή ενότητας (διαγράφηκε).
Έχει δημιουργήσει στο (διαγράφηκε) παράνομα  τεχνικό γραφείο και διεκπεραιώνει  εργασίες και υποθέσεις Πολιτικού Μηχανικού, δηλώνοντας ως θέλγητρο στους υποψήφιους πελάτες τους ότι  αυτό θα το ελέγξει αύριο στο δήμος και θα το περάσει γρηγορότερα .
Κωλυσιεργεί τους ιδιώτες  Μηχανικούς που περνάνε από τον δήμο μέχρι να του αναθέσουν ένα μέρος της δουλείας στο παράνομο γραφείο του  ώστε να τους βοηθήσει να τελειώσουν γρηγορότερα  .
Κλέβει την εργασία από τους Μηχανικού; και μαζεύει μαύρο χρήμα .
Για Κάθε δύσπιστο το τηλέφωνο του (διαγράφηκε) είναι  (διαγράφηκε)  επικοινωνήστε μαζί του να διαπιστώσετε τα παραπάνω .

Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
Στο (διαγράφηκε)  η κυρία (διαγράφηκε) συνταξιούχος καθηγήτρια παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι της - φροντιστήριο,τα τελευταία είκοσι χρόνια (βέβαια χωρίς απόδειξη).Για πόσο ακόμη θα κάνουμε υπομονή,έφτιαξε ξενοδοχείο. Πως με το μισθό? Είμαι νέος άνεργος καθηγητής και ζητώ όχι τιμωρία αλλά δικαιοσύνη. Σας παρακαλώ κάνετε κάτι.

Τομέας: Διαφθορά Δημοσίου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ (διαγράφηκε) ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΙΚΑ (διαγράφηκε) ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΑΜΟΙΒΗ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΧEIΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΟΔΩΝ?????ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τομέας: Ιατρικές Υπηρεσίες
Θελω να καταγγειλω εναν απο τους "τιμητές" του όρκου του Ιπποκράτη που έτυχε να χειρουργήσει τον πατερα μου σε Δημοσιο Νοσοκομείο. Δεν νομιζω πως θα κανετε κατι αλλα γραφω την καταγγελια μου ετσι.....για την τιμη των οπλων , για το παραπονο που με πιανει και μονο....Αυτο το υποκειμενο πεταξε στα μουτρα του συνταξιουχου πατερα μου ,που σε ολη του την ζωή εργατης δεν επετρεψε σε κανεναν να του θιξει την αξιοπρεπεια και μεγαλωσε τα 3 του παιδια με τιμή, 500 ευρω που με κοπο μαζεψαμε για να του δωσουμε ως αμοιβη της χειρουργικης επεμβασης. Με στομφο ειπε πως "δεν ειμαι ραφτης ", και " αλλη ειναι η αμοιβη μου" . Τον χειρουργησε στην(διαγράφηκε) και ζητησε 2000-3000 ευρώ επειδη ειναι διευθυντης. Ρωτησα και μου ειπαν πως αυτη ειναι η αμοιβη του....τοσα λεφτα δεν μπορουσαμε να μαζεψουμε....και αρνηθηκε να ξαναδει τον πατερα ,ουτε τα ραμματα δεν του εκοψε ο υπανθρωπος....Να τους χαιρεται το υπουργειο Υγειας ολους αυτους που εχει διορισει διευθυντες στα Νοσοκομεια για να γδερνουν τον κοσμο......4-5 χειρουργεια την ημερα εκεινη ειχε ο τυπος ....και στο γραφειο του μπροστα στην κλινικη ουρα ο κοσμος......μου παν αλλοι στο νοσοκομειο πως ετσι γινεται.....παιρνει αυτός, δινει στο γραφειο κινησης για να παρει καλη θεση ο "πελατης", παιρνει ο αναισθησιολογος για να βαλει τον αρρωστο χειρουργειο, παιρνει και αυτός που μας τον συστησε για τον ...καλύτερο χειρουργό...ετσι μας ειπαν....ακριβοθώρητος ο Διευθυντής...πως αλλιώς θα ζει στην Κηφισια με μαυρη υπηρετρια στο σπιτι, με πισινα, με χλιδατα αυτοκινητα....Ολα αυτά με τι?....με τα 2000-25000 ευρω που ειναι ο μισθος του τον μηνα?....εδω κονομαει 10000 την ημερα αφορολογητα....χωρις υπερβολή.....10 διευθυντες να πιανατε απο καθε δημοσιο νοσοκομειο ...
Το ονομα αυτου (διαγράφηκε) , διευθυντης (διαγράφηκε) στο(διαγράφηκε), ενας απο τους "εμπορους" της υγειας μας ,της ζωης μας, της ψυχης μας....

Τομέας: Παροχή Υπηρεσιών
Ο (διαγράφηκε), δικηγόρος Αθηνών, (διαγράφηκε), ΑΦΜ (διαγράφηκε), παίρνει υπέρογκες αμοιβές , και δίνει αποδείξεις για πολύ μικρότερα ποσά.

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα
Στην (διαγράφηκε) στη Θεσσαλονίκη το (διαγράφηκε) , είναι τυπογραφείο. Όνομα (διαγράφηκε)  λέγεται. Τι κάνει ο τύπος; Σου λέει μια τιμή για μια παραγγελία που θες και όταν πας να το πάρεις σου λέει ότι στην τιμή που σου είπε δεν συμπεριλαμβάνονταν το ΦΠΑ.  Ότι έπρεπε να το δεις στην ταμπελίτσα που το γράφει κάπου σε μια βιβλιοθήκη που έχει μέσα στο μαγαζί. Εκεί έρχεται και το "εκτός αν θες να μη σου κόψω απόδειξη και να πληρώσεις αυτά που είπαμε". Φτάνει με την κουτοπονηριά!

Τομέας: Λοιπά Καταστήματα
Πριν από μερικές μέρες, πήγα να παρακολουθήσω σινεμά στον κινηματογράφο (διαγράφηκε) στο (διαγράφηκε)  Οδός: ((διαγράφηκε)). Το κυλικείο του κινηματογράφου ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ! Όταν ζήτησα από την υπάλληλο απόδειξη μου είπε "δεν έχω ταμειακή μηχανή εδώ, πρέπει να πάω πάνω για να σου κόψω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: