Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Eurostat: Το 31% των Ελλήνων αντιμέτωπο με την φτώχεια


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Eurostat: Το 31% των Ελλήνων αντιμέτωπο με την φτώχεια
Ολοένα και μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού που έρχεται αντιμέτωπο με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Από τις σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat προκύπτει ότι αφενός το ελληνικό ποσοστό είναι πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο και αφετέρου η γνωστή διασύνδεση φτώχειας και επιπέδου εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλες η Eurostat  και αναφέρονται στο 2011  το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%.
Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες στην Ελλάδα, το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (27% στην ΕΕ), ενώ στους πολίτες 18- 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην ΕΕ).
Παράλληλα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων.
Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: