Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

OΓΑ Καταβολή αναδρομικών οικογενειακών επιδομάτων | Εφημερίδα των συντακτών

OΓΑ Καταβολή αναδρομικών οικογενειακών επιδομάτων | Εφημερίδα των συντακτών


OΓΑ Καταβολή αναδρομικών οικογενειακών επιδομάτων

Την τελευταία καταβολή στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων θα ξεκινήσει ο ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, τα χρήματα που αναμένεται να μοιραστούν ανέρχονται στο ποσό των 14.519.464,10 ευρώ και η πληρωμή τους θα επιμεριστεί στους δικαιούχους με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και αφορούν το διάστημα μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων. Οι δικαιούχοι θα λάβουν εφάπαξ το ποσό που τους οφείλεται, το οποίο αντιστοιχεί στα αναδρομικά που δικαιούνται και δεν τους έχουν καταβληθεί.

Οι καταβολές που θα γίνουν αφορούν και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κ.λπ.). Υπενθυμίζεται ότι από 1/11/2012, συνεπεία του Μνημονίου 3, καταργήθηκαν:

* Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ/μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του

* Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ/μήνα)

* Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.

Τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΓΑ, δηλαδή το πολυτεκνικό και το επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες, καταργήθηκαν την 31η Δεκεμβρίου 2012. Ολα τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια και θα χορηγείται από το υπουργείο Οικονομικών.

Τζ.Ρ.
26/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: