Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το Ψυχικό μπλοκάρει τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ



Το Ψυχικό μπλοκάρει τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ

Το Ψυχικό μπλοκάρει τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ

20.03.2013 12:51
Στην περιοχή του Ψυχικού έχει κολλήσει η έκδοση των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα 2011 και 2012. Σύμφωνα με το capital.gr, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αρμόδια για τον υπολογισμό του ΦΑΠ και την αποστολή των εκκαθαριστικών αδυνατεί να τα εκδώσει καθώς υπάρχουν δύο σημεία του δήμου όπου δεν ισχύει κάποια τιμή ζώνης.
Το 2007, διακόσιοι περίπου κάτοικοι του Ψυχικού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά υπουργικών αποφάσεων οι οποίες είχαν αυξήσει σημαντικά τις αντικειμενικές τιμές στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Η προσφυγή τους είχε βασιστεί στο ότι ο προσδιορισμός των αντικειμενικών τιμών δεν είχε βασιστεί σε πραγματικά δεδομένα. Έτσι ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, οι τιμές δεν αυξήθηκαν και τον Νοέμβριο του 2010 επαναφέρθηκε η τιμή ζώνης στα προηγούμενα επίπεδα.
Το 2011 το υπουργείο Οικονομικών επανήλθε με νέα απόφαση αναπροσαρμόζοντας όμως προς τα πάνω την τιμή όλων των ζωνών και όχι μόνο μίας όπως προέβλεπε η προηγούμενη. Αυτή τη φορά οι τιμές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Και πάλι οι κάτοικοι προσέφυγαν κατά της απόφασης. Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση μόνο όσον αφορά την οδό Δάφνης και την Στ' ζώνη του δήμου. Μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για αυτά τα σημεία και μάλιστα δεν υπάρχει καμιά ισχύουσα με συνέπεια να μην υπάρχει κάποια καθορισμένη τιμή ζώνης.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με αυτές τις ζώνες, δεν μπορεί να γίνει ο υπολογισμός του ΦΑΠ, άρα δεν μπορούν να υπάρξουν και εκκαθαριστικά για τα έτη 2011 και 2012. Από αυτά το κράτος ελπίζει να εισπράξει 1,1 δις ευρώ, αν και όταν εκδοθούν.


Πηγή: Το Ψυχικό μπλοκάρει τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/95877#ixzz2OB91xJPs

Δεν υπάρχουν σχόλια: