Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ενδεχόμενο «πιλοτικής εφαρμογής» του ΦΠΑ 13% στην εστίαση

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:48

Ενδεχόμενο «πιλοτικής εφαρμογής» του ΦΠΑ 13% στην εστίαση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενδεχόμενο «πιλοτικής εφαρμογής» του ΦΠΑ 13% στην εστίαση
Στην επόμενη αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, λέγοντας ότι η μείωση θα μπορούσε να εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά.
Για το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι εν αναμονή και των στοιχείων του Απριλίου, το υπουργείο σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, επιδίωξη είναι να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ, να μην δημιουργηθεί κίνητρο για νόθευση, να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό και να λειτουργήσει καλύτερα το μέτρο της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης συζητήθηκε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα δύο μέτρα διότι, όπως είπε, απέτυχαν παταγωδώς.
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση, σε περιπτώσεις που τα μέτρα αποτυγχάνουν να μην περιμένει την έγκριση της τρόικας για να τα αλλάξει διότι «δεν μπορεί οι αριθμοί να είναι πάνω από τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: