Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οι εξελίξεις σχετικά με την παράταση των δηλώσεων νομικών προσώπων και του θέματος της καταχώρησης των τόκων άνω των 250 ευρώ στις δηλώσεις

Οι εξελίξεις σχετικά με την παράταση των δηλώσεων νομικών προσώπων και του θέματος της καταχώρησης των τόκων άνω των 250 ευρώ στις δηλώσεις


Σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κου Θεοχάρη οι απόφαση για την παράταση έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο και αναμένεται σήμερα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις .
Ωστόσο  παρ' ότι έχουν γίνει γνωστές οι νέες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων (17/6 για Ο.Ε.-Ε.Ε. κ.λπ. και 1/7 για Α.Ε.-Ε.Π.Ε.) ο κος Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις διότι μπορεί οι προθεσμίες να αλλάξουν πριν την τελική υπογραφή.
Για το θέμα των τόκων φαίνεται να οριστικοποιείται η δυνατότητα της ΓΓΠΣ να έχει προ συμπληρωμένο τον κωδικό (659) με τα στοιχεία των τραπεζών.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν στην συνέχεια την δυνατότητα να τροποποιήσουν τον συγκεκριμένο κωδικό και να προσθέσουν (εφόσον έχουν) επιπλέον εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο (μερίσματα, αμοιβές Δ.Σ. κ.λπ.).
Θα μπορούν επίσης να αλλάξουν το προ συμπληρωμένο ποσό των τόκων και να βάλουν το αντίστοιχο ποσό που αναλογεί σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής τους στο λογαριασμό της τράπεζας (συν δικαιούχοι).
Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και οι υπόλοιποι συν δικαιούχοι να συμπληρώσουν και αυτοί το ανάλογο ποσό έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην διασταύρωση.





http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: