Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Το υπουργείο διαψεύδει, ο υφυπουργός επιβεβαιώνει...


ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το υπουργείο διαψεύδει, ο υφυπουργός επιβεβαιώνει...

Το υπουργείο διαψεύδει, ο υφυπουργός επιβεβαιώνει...
Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει.... ο υφυπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνει. Ο λόγος για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΗτΣ» με τίτλο «Καταργούνται τα τεκμήρια και οι αποδείξεις» το οποίο φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καταργεί τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των αποδείξεων καθώς ενεργοποιούνται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου των εισοδημάτων και το νέο Περιουσιολόγιο. Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έσπευσε το μεσημέρι του Σαββάτου να διαψεύσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνοντας ότι «τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον νέο φορολογικό νόμο είναι παντελώς αναληθή».
Το υπουργείο που βιάστηκε να εκδώσει την ανακοίνωση δεν γνώριζε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης είχε ήδη επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης που ανέφερε το ρεπορτάζ της «ΗτΣ». Με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι «μπορούμε να εξετάσουμε την κατάργηση (των τεκμηρίων) εφόσον θα έχουμε την πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα των φορολογούμενων».
«Από φέτος πράγματι θα έχουμε μία σαφή εικόνα όλων των εισοδημάτων των φορολογουμένων που σχετίζεται με τις ετήσιες δηλώσεις τους , καθώς θα καταγραφούν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα. Επίσης,θα καταγραφούν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που προβλέπονται στον νόμο, καθώς και τα ακίνητα, και όλα αυτά θα δημιουργήσουν το φορολογικό προφίλ των φορολογουμένων», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Στην ερώτηση αν μπορούμε να μιλάμε για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι μπορούμε να εξετάσουμε την κατάργησή εφόσον θα έχουμε την πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα των φορολογουμένων όπως σας την περιέγραψα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: