Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στις φορολογικές δηλώσεις θα δηλώνονται και οι τόκοι του ενός λεπτού


ΥΠΟΙΚ

Στις φορολογικές δηλώσεις θα δηλώνονται και οι τόκοι του ενός λεπτού

Στις φορολογικές δηλώσεις θα δηλώνονται και οι τόκοι του ενός λεπτού
Σύμφωνα με το άρθρο 62 παρ. 6 του ΚΦΕ σε κάθε περίπτωση στη φορολογική δήλωση αναγράφονται όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα.
Η Σχετική τροποποίηση ως γνωστόν έγινε με την παράγραφο 4 του άρθρου 8 του ν. 4110/2013 και ισχύει για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και επόμενα.
Για πρώτη φορά λοιπόν στις φετινές δηλώσεις οι φορολογούμενοι καλούνται υποχρεωτικά να δηλώσουν τους τόκους των καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού. Σε παλαιότερη επικοινωνία με το Υπ. Οικ. η επιστημονική ομάδα του κόμβου είχε θίξει το συγκεκριμένο θέμα και οι αρμόδιοι μας ενημέρωσαν ότι πιθανόν με νεώτερη διάταξη να όριζαν ένα πλαφόν για το ύψος των τόκων που θα έπρεπε να δηλωθεί υποχρεωτικά στις φετινές δηλώσεις.
Σε χθεσινή όμως ανάρτηση στο Tweeter o κος Θεοχάρης μετά από σχετική ερώτηση φορολογούμενου, απάντησε ότι θα δηλώνονται και τόκοι από 0,01 ευρώ. Μάλιστα ανέφερε σχετικά ότι οι τράπεζες δεν δέχθηκαν για φέτος να στείλουν τα στοιχεία αυτά μαζικά στην ΓΓΠΣ λόγω πίεσης χρόνου, με αποτέλεσμα ο κάθε δικαιούχος να πρέπει να απευθυνθεί στην τράπεζα ώστε να παραλάβει την εκάστοτε βεβαίωση ακόμα και εάν το ποσό του τόκου είναι 0,01 ευρώ.
πηγή: www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: