Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΦΟΡΙΑ Στέλνουν Τέλη Κυκλοφορίας σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες ΙΧ!

ΕΦΟΡΙΑ

Στέλνουν Τέλη Κυκλοφορίας σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες ΙΧ!

Στέλνουν Τέλη Κυκλοφορίας σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες ΙΧ!
Του Γιώργου Ανδρή
Η υστέρηση εσόδων στις κατά τόπους εφορίες έχει δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο αλαλούμ καθώς αποστέλλουν ειδοποιητήρια οφειλών ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν στην κατοχή τους τις ημερομηνίες που αναγράφεται στις ειδοποιήσεις τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα!
Ειδικότερα πρόσφατα από εφορία απεστάλη σε καταναλωτή ειδοποίηση οφειλής Τελών Κυκλοφορίας οχήματος για τα έτη 1996 και 1997 κυλινδρισμού 1.590 κ.εκ. χρονιές όμως που ο συγκεκριμένος καταναλωτής δεν είχε στην κατοχή του το εν λόγω αυτοκίνητο!
Ο συγκεκριμένος πολίτης απέκτησε το αυτοκίνητο που φαίνεται να οφείλει Τέλη Κυκλοφορίας στην εφορία το 2000 οπότε δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις οφειλές του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Ομως το θέμα έχει και συνέχεια καθώς από την εφορία προειδοποιούν τον καταναλωτή που απέστειλαν την ειδοποίηση οφειλής πως έχει στη διάθεσή του 5 ημέρες από την κοινοποίηση της ειδοποίησης στη ΔΟΥ προσκομίζοντας την Αδεια Κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και οποιοδήποτε δικαιολογητικό που έχει στη διάθεσή του με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος που δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης του εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος τούτο συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αναγνώριση από τον καταναλωτή των οφειλομένων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματος και συνεπώς το οφειλόμενο ποσό μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθεί και θα πρέπει να καταβληθεί!
Βάσει του αρχείου που έχουμε στην διάθεσή μας καλό θα ήταν όλοι οι πρώην ιδιοκτήτες παλαιών ΙΧ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιστολές που λαμβάνουν από τις εφορίες καθώς θα έχουν μόλις 5 ημέρες στην διάθεσή τους για να αποδείξουν ότι τα αυτοκίνητα δεν τα είχαν στην κατοχή τους την περίοδο που έχουν ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί μη καταβολή Τελών Κυκλοφορίας...
Τώρα αν κάποιος λείπει από το σπίτι του και δει την ειδοποίηση μετά από 5 ημέρες το πιο πιθανό είναι να μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: