Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Παράθυρο» για παράταση στην υποβολή δηλώσεων εισοδήματος


ΘΕΟΧΑΡΗΣ

«Παράθυρο» για παράταση στην υποβολή δηλώσεων εισοδήματος

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Όπως επισημαίνει, μιλώντας στη Web-TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν χορηγηθεί παράταση, τούτο θα γίνει για μία και μόνη φορά, ενώ ήδη καλύπτονται όλες οι εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προηγουμένου έτους. "Ακόμη και στην περίπτωση που απαιτηθεί, η παράταση θα είναι για μια και μόνη φορά", σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, το βιβλίο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του TaxisNet, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα χορηγούν βεβαιώσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ, που ήδη αναρτούν τα σχετικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το τραπεζικό σύστημα αναφορικά με το ζήτημα των βεβαιώσεων για τους τόκους έως 250 ευρώ, των τραπεζικών καταθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: