Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εχουμε χάσει την μπάλα ή εμένα μου φαίνεται???? Online εφορίες – τράπεζες για τα ποσά των τόκων

Online εφορίες – τράπεζες για τα ποσά των τόκων

 
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τράπεζες προκειμένου να λάβει σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα ποσά των τόκων που εισέπραξαν οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2012. Αυτό σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, μιλώντας στο Capital.gr. Όπως εξήγησε ο ίδιος μόλις γίνει η λήψη των στοιχείων από τις τράπεζες, τότε τα σχετικά ποσά θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα στη φόρμα της φορολογικής δήλωσης  που καλούνται να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι στο taxisnet.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το όριο των 250 ευρώ κάτω από το οποίο δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ποσού των τόκων ισχύει ανά φορολογούμενο και όχι ανά τραπεζικό ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει με βάση τα ποσά των τόκων που θα λάβει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει στις περιπτώσεις συνδικαιούχων αλλά και φορολογούμενων οι οποίοι έχουν ήδη συμπληρώσει την φορολογική τους δήλωση. Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις συνδικαιούχων σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Θεοχάρης είχε διευκρινίσει ότι το εισόδημα από τόκους μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε συνδικαιούχος το επιθυμεί.

Σπ. Δημητρέλης



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: