Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το… twitter μίλησε: Όριο 250 ευρώ για τη δήλωση καταθέσεων


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το… twitter μίλησε: Όριο 250 ευρώ για τη δήλωση καταθέσεων
Με …τιτίβισμα στον λογαριασμό του στο twitter, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης επιβεβαίωσε ότι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα αναγραφούν οι τόκοι μόνο εφόσον το άθροισμά τους ξεπερνάει –ανά φορολογούμενο και όχι ανά κατάθεση- το όριο των 250 ευρώ.
Γράφει: Θάνος Τσίρος
Η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη καθώς σύμφωνα πάντοτε με το twitter, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες. Φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αντιλήφθηκε την ταλαιπωρία που θα προκαλούσε σε εκατομμύρια φορολογούμενους. Αν λοιπόν παρακολουθείτε τον λογαριασμό του κ. Θεοχάρη, μην μπερδευτείτε από προηγούμενη αναφορά η οποία έλεγε ότι θα δηλωθούν όλοι οι τόκοι από το πρώτο λεπτό του ευρώ. Αυτά ίσχυαν πριν από το δύο ημέρες. Από χθες, το σκηνικό έχει αλλάξει. Αρκεί βέβαια να καλυφθούμε και με την σχετική απόφαση καθώς οι ελεγκτές της εφορίας μάλλον δεν θα λάβουν υπόψη τους τις αναφορές στο twitter.
Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ανοίξει εντός της ημέρας. Βέβαια, αυτό έχει περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα. Διότι ακόμη:
1. Δεν έχουν εκδοθεί οι βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων. Ακόμη και για τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για το τέλος Ιουνίου.
2. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις βεβαιώσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Άλλα (ΙΚΑ και ΟΓΑ) έχουν πει ότι θα τα διαθέσουν μέσω Internet και άλλα δεν έχουν πει απολύτως τίποτα.
3. Η ΓΓΓΠΣ δεν έχει πληροφορηθεί με ποιο τρόπο θα γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης καθώς ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση
4. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το βιβλιαράκι οδηγιών (και πώς να οριστικοποιηθεί όταν κάνουν ουσιαστικές αλλαγές ακόμη και τώρα) κάτι που (πάλι μέσω twitter) πληροφορούμαστε ότι θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: