Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Διαφώνησε το Υπ.Οικ. σε πρόταση του Υπ.Διοικ.Μεταρ. για ενοποίηση Σ.Δ.Ο.Ε. και Οικονομικής Αστυνομίας

Διαφώνησε το Υπ.Οικ. σε πρόταση του Υπ.Διοικ.Μεταρ. για ενοποίηση Σ.Δ.Ο.Ε. και Οικονομικής Αστυνομίας
[05.06.2013]


ΠΟΕ-ΔΟΥ - Ενημέρωση για συνάντηση με τον Υφ.Οικονομικών Κο Μαυραγάνη


Αθήνα 4.6.2013
Αρ. Πρωτ.: 286

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ  ΜΕ ΠΟΕ –ΔΟΥ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3.6.2013 μεταξύ του Υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, της Διευθύντριας του γραφείου του Α. Ηλιοπούλου και  της ΠΟΕ –Δ.Ο.Υ.  (Νικολακόπουλος, Μπασματζίδου, Αλεξιάδης, Χρηστάκος, Σταυράκη) και της ΟΤΥΕ (Δ. Τρυμπόνιας, Δ .Ζυγογιάννης).

ΠΟΕ –ΔΟΥ : Να υπάρξει σαφής απάντηση για τις πληροφορίες, σχετικά με την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην Οικονομική Αστυνομία. Πρέπει να σταματήσουν οι συνεχείς οργανωτικές αλλαγές. Να κατοχυρωθούν οι οργανικές μας θέσεις. Έγινε επίδοση απόφασης  Έκτακτου  Γενικού Συμβουλίου και Δελτίο Τύπου για απεργία. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δεν έκανε διάλογο, προκατέλαβε με απόφασή του.

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ : Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  εξέταζε ιδέα ενοποίησης ΣΔΟΕ και  Οικονομικής Αστυνομίας. Το Υπουργείο Οικονομικών, διαφώνησε. Άποψή μου είναι και ότι οι  αρμοδιότητες Οικονομικής Αστυνομίας να πάνε στο ΣΔΟΕ.
Δεν υπάρχει πλέον κάποιο θέμα, έχει ψηφιστεί ο Ν.4152/2013  ο οποίος λύνει το θέμα του ΣΔΟΕ.
Για το θέμα των πιθανών απολύσεων στις εφορίες, η άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 2.000.
Η αναδιοργάνωση Δ.Ο.Υ. υπόθεση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες αλλαγές, όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση στην οικονομία.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ



Επιπλέον
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ με επιστολή της σήμερα, ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς.
Η συνάντηση ζητήθηκε, ώστε να εκθέσει για μία ακόμη φορά, τα προβλήματα του κλάδου, αλλά κυρίως την επίπτωση της δυσλειτουργίας των ΔΟΥ, στη δημοσιονομική προσαρμογή των εσόδων του Κράτους και της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: