Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Την «φάγανε» τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Την «φάγανε» τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
Για ακόμα μία φορά μας δουλεύουν. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, φαίνεται ότι πάνε στο βρόντο. Μπορεί Σαμαράς και Κεφαλογιάννη να εμφανιζόντουσαν σίγουροι, ωστόσο η Κομισιόν έχει άλλη άποψη…
Γράφει:  
Ειδικότερα, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, Αλγκίντας Σεμετά επισήμανε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που ζητά η Ελλάδα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.
Νωρίτερα, από την πλευρά της, η κα Lagarde υπογράμμισε πως το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν είναι ασήμαντο θέμα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης στη συλλογή των φόρων και στην αναδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού.
Επομένως, όσοι περιμένετε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μέσα στο καλοκαίρι, μάλλον θα περιμένετε πολύ ακόμα…
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών, Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Σεμετά τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος χαρακτηρίζοντας το ως σημαντικό μέτρο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
«Πρέπει να είναι απλό, δίκαιο, με μηχανισμό που να εντοπίζει και να τιμωρεί όσους παρανομούν» επισήμανε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: