Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αναδίπλωση της κυβέρνησης εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων Τα παίρνει πίσω ο Θ. Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας

Αναδίπλωση της κυβέρνησης εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων

Τα παίρνει πίσω ο Θ. Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας

Στη διευκρίνιση ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της νομοθεσίας για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μετά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τη δήλωσή του νωρίτερα στη Βουλή ότι το θέμα ίσως θα έπρεπε να συζητηθεί το καλοκαίρι.
Ο Θ. Σκορδάς τόνισε τους προβληματισμούς για τις συνθήκες που δημιουργεί το παρατεταμένο «πάγωμα» των πλειστηριασμών στην αγορά των ακινήτων εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, θέτοντας εμμέσως  -για πρώτη φορά – ζήτημα άρσης του συγκεκριμένου μέτρου. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο υφυπουργός κάλεσε τα κόμματα να προσέλθουν σε διάλογο έτσι ώστε μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο να έχει βρεθεί λύση.
Ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, σε ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει με άστοχες και άκαιρες δηλώσεις να πυροδοτούνται σενάρια ανασφάλειας στους πολίτες». Προειδοποίησε ότι η «ανακίνηση μιας τέτοιας συζήτησης μπορεί να έχει διαλυτική επίδραση στην ελληνική οικονομία, αναζωπυρώνοντας κερδοσκοπικά φαινόμενα γύρω από την πιθανότητα μαζικών πλειστηριασμών».
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση δανειοληπτών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε τονίσει ότι αν η αναστολή των πλειστηριασμών παραταθεί για αρκετό καιρό, θα γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί μετά την κρίση, με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της αξίας της ακίνητης περιουσίας του πολιτών.


Πηγή: Τα παίρνει πίσω ο Θ. Σκορδάς για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/13370/diloseis-skorda-sti-voyli-gia-xepagoma-ton-pleistiriasmon-katoikias#ixzz2VM9IB7oq

Δεν υπάρχουν σχόλια: