Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΟΑΕΕ Σύνταξη και σε οφειλέτες

 ΟΑΕΕ

Σύνταξη και σε οφειλέτες

Ευνοϊκή διάταξη για 60.000 οφειλέτες που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και οφείλουν ποσά μέχρι 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ θέτει σε εφαρμογή το Ταμείο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με συμψηφισμό των χρεών.
Η διάταξη αφορά τους «παλιούς» ασφαλισμένους πριν από την 1η-1-1993 και, σύμφωνα με εγκύκλιο, για τον καθορισμό του ποσού από εισφορές που μπορεί να παρακρατηθεί θα λαμβάνεται το 30πλάσιο του εκάστοτε οριζόμενου κατώτατου ορίου συντάξεων γήρατος ΟΑΕΕ (30 x 473,40 = 14.202,00 ευρώ) και μέχρι το ποσό των 20.000,00 ευρώ μετά την προσαύξησή του με πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις, ανεξαρτήτως από το Ταμείο προέλευσης και τις διατάξεις υπολογισμού του ποσού σύνταξης για λόγους ενιαίας εφαρμογής.
Τα παραπάνω δεν μπορούν να ισχύσουν στην περίπτωση συνταξιοδότησης ασφαλισμένων πρώην ΤΣΑ που επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν με διατήρηση Δ.Χ. αυτοκινήτου, για γυναίκες με 25ετή συντάξιμο χρόνο και ηλικία 60 ετών και πλέον, διότι η εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων του πρώην Ταμείου ως προς τον υπολογισμό του ποσού σύνταξης είναι υποχρεωτική και δεν τίθεται θέμα επιλογής του ποσού ή εφαρμογής του κατώτατου ορίου του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: