Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΛΑΛΟΥΜ Φορολογικές δηλώσεις: Περισσότεροι φόροι από τα λάθη στους τόκους

ΑΛΑΛΟΥΜ

Φορολογικές δηλώσεις: Περισσότεροι φόροι από τα λάθη στους τόκους

Φορολογικές δηλώσεις: Περισσότεροι φόροι από τα λάθη στους τόκους
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των φορολογουμένων από τα λάθη που παρατηρούνται στο Taxisnet. Το τελευταίο επεισόδιο αφορά σε λάθη στους τόκους των καταθέσεων που έστειλαν οι τράπεζες και έχουν αναρτηθεί στο σύστημα. και τα οποία ευτυχώς έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το λάθος στοιχεία μπορεί να φέρουν επιπλέον επιβαρύνσεις για όσους φορολογούμενους δεν τα επαληθεύσουν με βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα.
Από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουλίου, μεταφορτώθηκαν στο Taxisnet περίπου 25.000.000 εγγραφές με στοιχεία τόκων καταθέσεων από 40 τράπεζες. Οι τράπεζες κοινοποίησαν στο υπουργείο Οικονομικών στοιχεία διαφορετικής μορφής και περιεχομένου από αυτά που είχε ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα κοινοποίησαν μεικτά ποσά, αθροίζοντας και τους παρακρατούμενους φόρους.
Έτσι, στο Taxisnet εμφανίσθηκαν πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που αναγράφονται στις τραπεζικές βεβαιώσεις.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων να ζητά από τις τράπεζες τα νέα διορθωμένα στοιχεία.
Το λάθος με τα αναγραφόμενα στοιχεία των τόκων καταθέσεων, μπορούν να οδηγήσουν σε επιβαρύνσεις αν οι φορολογούμενοι δεν προχωρήσουν στη σύγκριση με τις βεβαιώσεις καταθέσεων, που χορηγούν οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: