Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Mεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2013

Από την πορεία εκκαθάρισης των αιτημάτων για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, προκύπτει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ. Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα.

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά και ανέρχεται στα 480 ευρώ το έτος για κάθε παιδί, καθώς και το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες το οποίο χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για οικογένεια με 4 παιδιά φθάνει τα 3920 ευρώ το χρόνο.

Η παροχή αυτή απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών ή κάτω των 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή κάτω των 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας και φυσικά πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.
Από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος, αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός δημοσιονομικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013, αφορά τα οικογενειακά επιδόματα. Το κονδύλι αυτό από 566 εκατομμύρια ευρώ το 2012, ανέβηκε στα 755 εκατομ. Ευρώ το 2013.
Σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκ ευρώ.
Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα.
Καλούμε τους πολίτες που δικαιούνται την παροχή αυτή, να υποβάλλουν άμεσα το σχετικό έντυπο, ακόμη και εάν έχουν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: