Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Το καλοκαίρι τελειώνει και αρχίζει η φοροκαταιγίδα - Τα ραβασάκια που έρχονται

Το καλοκαίρι τελειώνει και αρχίζει η φοροκαταιγίδα - Τα ραβασάκια που έρχονται

Το καλοκαίρι τελειώνει και αρχίζει η φοροκαταιγίδα - Τα ραβασάκια που έρχονται

15.08.2013 23:33
Αντιμέτωποι με τα... ραβασάκια της Εφορίας για τον ΦΑΠ του 2012 και τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα βρεθούν οι φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από εδώ και στο εξής οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού το συνολικό ποσό των φόρων που έχει προϋπολογιστεί να εισπραχθεί μέχρι το τέλος του έτους από τα επτά σημειώματα που θα καταφθάσουν στα σπίτια των φορολογουμένων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 10 δισ. ευρώ.
Οι ταχυδρόμοι φέρνουν τον ΦΑΠ
Περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένουν τη λυπητερή αφού τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΦΑΠ για το 2012 βρίσκονται καθ οδόν. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η αποστολή για τον ΦΑΠ του 2011-2012, φόροι οι οποίοι έχει προβλεφθεί να εισπραχθούν σε επτά δόσεις.
Ωστόσο, ο πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν σταματά εδώ αφού από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν να λαμβάνουν και τα σημείωματα για τον ΦΑΠ του 2013, τον οποίο θα κληθούν να καταβάλλουν σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο ΦΑΠ για το τρέχον έτος θα καθυστερήσει, αφού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9 για το 2013 με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο Ε9 του 2013 οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τυχόν αλλαγές που σημειώθηκαν στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2012.
Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Mega,  κρατά μικρό καλάθι όσον αφορά την εισπραξιμότητα του ΦΑΠ του 2013 την οποία υπολογίζει στο 65% με 70%. Ετσι, ενώ έχει προϋπολογιστεί να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι στα Ταμεία θα μπουν από το συγκεκριμένο φόρο μόλις 320 εκατ. ευρώ.
Ολοκληρώνεται και η πέμπτη αποστολή σημειωμάτων για το φόρο εισοδήματος
Παράλληλα με την ταχυδρόμηση των 500.000 σημειωμάτων για το ΦΑΠ του 2012 η Εφορία ολοκληρώνει την αποστολή της πέμπτης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί συνολικά 3,1 εκατ. εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος εκ των οποίων τα 1,5 εκατ. είναι χρεωστικά. Από αυτά αναμένεται να μπουν στα κρατικά ταμεία 1,2 δισ. ευρώ. Τα 500.000 σημειώματα είναι πιστωτικά και προβλέπουν επιστροφή φόρου 115 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα είναι μηδενικά.
Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος που θα λάβουν στα χέρια τους φέτος οι φορολογούμενοι θα περιλαμβάνουν και την εισφορά αλληλεγγύης αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, φόροι από τους οποίους το κράτος προσδοκά να βάλει στα Ταμεία του 998 εκατ. ευρώ και 190 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Οσοι περιλαμβάνονται σε αυτούς των οποίων το εκκαθαριστικό τους βρίσκεται στο... δρόμο θα πρέπει να θεωρούνται τυχεροί καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το φόρο που τους αναλογεί σε τρεις δόσεις.
Οι υπόλοιποι 2,5 εκατ. φορολογούμενοι των οποίων τα εκκαθαριστικά θα αρχίσουν να αποστέλλονται μετά το Σεπτέμβριο θα κληθούν να καταβάλλουν το σχετικό φόρο όχι σε τρεις δόσεις αλλά σε δύο χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο -αν η εκκαθάριση καθυστερήσει περαιτέρω- να κληθούν να καταβάλλουν το φόρο ακόμη και εφάπαξ.
Περιμένοντας το Ειδικό Τέλος Ακινήτων
Και ο πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχει τέλος, αφού η ΔΕΗ έχει αρχίσει ήδη και αποστέλλει τους λογαριασμούς που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που αν και θα είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012, ωστόσο παραμένει ένα χαράτσι που πλήττει τα νοικοκυριά.
Ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ ο όγκος των φόρων που σωρεύονται στο β΄εξάμηνο
Συνολικά οι φορολογούμενοι το β΄εξάμηνο του 2013 θα κληθούν να καταβάλλουν 10 δισ. ευρώ σε φόρους από τα παρακάτω χαράτσια:
  • Φόρος εισοδήματος: 5,2 δισ. ευρώ
  • Εισφορά αλληλεγγύης: 998 εκατ. ευρώ
  • Τέλος επιτηδεύματος: 190 εκατ. ευρώ
  • Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: 1,9 δισ. ευρώ
  • ΦΑΠ 2011-2012-2013: 900 εκατ. ευρώ.
  • Τέλη Κυκλοφορίας:1,2 δισ.ευρώ
  • Φόρος πολυτελείας: 135 εκατ. ευρώ
Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Το καλοκαίρι τελειώνει και αρχίζει η φοροκαταιγίδα - Τα ραβασάκια που έρχονται | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/118420#ixzz2cDiVnoiU

Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

16.08.2013 16:41
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος όσων η φορολογική δήλωση εκκαθαρίστηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά και η πρώτη δόση του ΦΑΠ 2012.
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος ενώ... καθ' οδόν βρίσκονται η 5η, 6η και 7η παρτίδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η 5η και η 6η παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 30ή και 31ή Ιουλίου 2013, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων υπόχρεων θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου.
Η 7η παρτίδα έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14ή Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ομως, όσοι φορολογούμενοι λάβουν ραβασάκι της Εφορίας με ημερομηνία εκκαθάρισης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δυσυχώς δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν το φόρο σε τρεις δόσεις, όπως όλοι όσων η φορολογική δήλωση εκκαθαρίστηκε ως τις 31 Ιουλίου, αλλά σε δύο.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. Γι αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.
Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν τη δήλωση. Σημειώνεται ότι με βάση το ποσό της οφειλής και την ταυτότητα οφειλής που μπορούν να εκτυπώσουν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι φορολογούμενοι μπορούν εξοφλήσουν στις τράπεζες την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου.
Στα 1.200 ευρώ ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων προκύπτουν τα ακόλουθα: Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ' αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ.
Καθ' οδόν και 482.000 σημειώματα για τον ΦΑΠ 2012
Το δρόμο, όμως, προς τα σπίτια των φορολογουμένων έχουν πάρει και 482.201 σημειώματα με τον  ΦΑΠ 2012. Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το συγκεκριμένο φόρο πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία 489,940 εκατ. ευρώ.
Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011), μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9.
Σημειώνεται πως δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012 όσων δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των 200.000 ευρώ ή φόρος μέχρι 27 ευρώ).


Πηγή: Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/118473#ixzz2cDhxKQr6

Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας – 1.214 ευρώ ο φόρος στα μισά εκκαθαριστικά

Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας – 1.214 ευρώ ο φόρος στα μισά εκκαθαριστικά

Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας – 1.214 ευρώ ο φόρος στα μισά εκκαθαριστικά

17.08.2013 07:29
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδόν οι μισές από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί «κρύβουν» φόρο για τους υπόχρεους.
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι  το 48% των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και κατά μέσο όρο προέκυπτε φόρος 1.214 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Σχεδόν οι μισές από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί «κρύβουν» φόρο για τους υπόχρεους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το 48% των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και κατά μέσο όρο προέκυπτε φόρος 1.214 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Οι εκκαθαρίσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) της 5ης, 6ης και 7ης αποστολής έχουν ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η εκτύπωση για την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών. Οι εκκαθαρίσεις της 5ης και 6ης αποστολής έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης 30 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα και συνεπώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι πληρωτέα μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ για την 7η αποστολή η πρώτη εκ των δύο δόσεων θα καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή»  προκύπτει:
• Εως τις 14 Αυγούστου είχαν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις. • Το 48% ή 1.896.916 ήταν χρεωστικές. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν φόρο, που συνολικά ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ ή στα 1.214 ευρώ ανά άτομο.
• Τα εκκαθαριστικά σημειώματα με πιστωτικό υπόλοιπο ανήλθαν σε 719.123 ή στο 18% επί του συνόλου, με το μέσο ποσό επιστροφής να διαμορφώνεται στα 267 ευρώ ανά άτομο.
• Υπήρξαν και 1.332.901 εκκαθαριστικά σημειώματα (34% του συνόλου), που είχαν μηδενικό υπόλοιπο. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος συνεχίζεται έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές.
Ετσι έχει ξεπεραστεί πάνω από το 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία και διευκρινίζεται ότι «δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας».


Πηγή: Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας – 1.214 ευρώ ο φόρος στα μισά εκκαθαριστικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/118512#ixzz2cDhiZeMZ

Alpha Bank: Οι φόροι οδηγούν σε κατάρρευση τα ακίνητα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

Alpha Bank: Οι φόροι οδηγούν σε κατάρρευση τα ακίνητα

Alpha Bank: Οι φόροι οδηγούν σε κατάρρευση τα ακίνητα
Η δυσμενής κατάσταση στη αγορά ακινήτων οφείλεται μεταξύ άλλων και στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας, ιδιαίτερα κατά το 2013, λόγω της επιβολής ταυτόχρονα στο τρέχον έτος του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) και του ΦΑΠ 2010, 2011 και 2012, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.
Επιπλέον, όπως σημειώνεται, ο ισχύον φόρος επί των συναλλαγών ακινήτων επιβάλλεται σε αντικειμενικές αξίες ακινήτων που σε πολλές περιπτώσεις είναι τώρα υψηλότερες από τις πραγματικές αξίες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα μέτρα αυτά αποτελούν το απόλυτο αντικίνητρο για την ανάκαμψη των συναλλαγών επί ακινήτων, παρά τις πολύ χαμηλές ζητούμενες τιμές για αξιόλογα ακίνητα σε πολλές περιπτώσεις.
Οι προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου το 2013, προστίθεται, θα εξαρτηθούν από την ήδη προωθούμενη επανεκκίνηση των έργων υποδομής που ενδέχεται εν μέρει να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη ταχεία υποχώρηση της κατασκευής κατοικιών.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου και της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη πολλών βιομηχανικών κλάδων και της οικονομίας γενικότερα, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΙΚ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου η Παράταση των ενδοομιλικών .

Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Tετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου



Με αφορμή αιτήματα φορολογουμένων για παράταση της προθεσμίας κατάρτισης φακέλου τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών και υποβολής του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών του άρθρου 39Α του ν.2238/1994, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι 20 Σεπτεμβρίου η ισχύουσα προθεσμία που λήγει στις 16 Αυγούστου 2013.

Επίσης με διάταξη, που θα προωθηθεί στη βουλή, θα θεσπίζεται ότι υποχρέωση τεκμηρίωσης θα υπάρχει για συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 20.000,00 ευρώ ανά κατηγορία συναλλαγής, ενώ θα διευκρινίζεται ότι οι διατάξεις ισχύουν και για υπερδωδεκάμηνες διαχειριστικές περιόδους, που άρχισαν πριν την 1/1/2012 και λήγουν από 31/12/2012 και μετά.

Νέες υπηρεσίες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Νέες υπηρεσίες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Νέες υπηρεσίες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μεταφέρονται σε δύο νέες διευθύνσεις οι οποίες συστήνονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Οι διευθύνσεις αυτές είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που θα είναι αρμόδια για το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των διασταυρώσεων και η Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Αναλυτικά σύμφωνα με την σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη η κάθε διεύθυνση θα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες: - Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e - εφαρμογές):
α) Την ανάπτυξη, την συντήρηση και την επικαιροποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, των μηχανογραφημένων εφαρμογών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που άπτονται φορολογικών, τελωνειακών και ελεγκτικών διαδικασιών.

β) Την κατάρτιση λειτουργικών προδιαγραφών και την ενσωμάτωση όλων των νέων ή των απαιτούμενων από την νομοθεσία αλλαγών σε υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα, μηχανογραφημένες εφαρμογές, ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

γ) Την ανάλυση απαιτήσεων, στην σχεδίαση, στην υλοποίηση και στον έλεγχο πληροφοριακών συστημάτων, μηχανογραφημένων εφαρμογών, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και λοιπών συστημάτων.

δ) Την διαχείριση και στατιστική επεξεργασία δεδομένων, την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, καθώς και την προσομοίωση σεναρίων για την λήψη αποφάσεων και για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

ε) Την υποστήριξη του ελεγκτικού μηχανισμού, μέσω πληροφοριακών συστημάτων και τις διασταυρώσεις στοιχείων φορολογικού ή και τελωνειακού αντικειμένου.

στ) Την ενίσχυση του έργου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων (e - υπηρεσίες), μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e εφαρμογές) διαρθρώνεται σε τέσσερα Τμήματα και ένα Αυτοτελές Γραφείο, το οποίο υπάγεται απευθείας στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, ως κατωτέρω:
α) Τμήμα Α΄ Εφαρμογών Φορολογίας Εισοδήματος - Ακίνητης Περιουσίας - Οχημάτων και Διαχείρισης Περιουσιολογίου,
β) Τμήμα Β΄ Εφαρμογών Φ.Π.Α. και Ειδικών Φορολογιών,
γ) Τμήμα Γ΄ Τελωνειακών Εφαρμογών,
δ) Τμήμα Δ΄ Εφαρμογών Ελέγχου, Διοικητικής Πληροφόρησης και Υποστήριξης - Λοιπών Εφαρμογών
ε) Αυτοτελές Γραφείο Σχεδίασης και Ανάπτυξης Συστημάτων Λογισμικού - Δημιουργίας Προτύπων.

Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e - εφαρμογές) κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων της, ως ακολούθως:
α) Τμήμα Α΄ Εφαρμογών Φορολογίας Εισοδήματος - Ακίνητης Περιουσίας - Οχημάτων και Διαχείρισης Περιουσιολογίου.

αα) Μηχανογραφικές εφαρμογές σε θέματα παραλαβής δηλώσεων, εκκαθάρισης, βεβαίωσης και είσπραξης φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, μετελεγκτική διαδικασία φορολογίας εισοδήματος.

ββ) Μηχανογραφικές εφαρμογές σε θέματα παραλαβής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων και βεβαίωσης των φόρων, φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές, δωρεές, ακίνητη περιουσία, γονικές παροχές) και αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.

γγ) Μηχανογραφικές εφαρμογές σε θέματα βεβαίωσης και είσπραξης τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

δδ) Συγκρότηση και παρακολούθηση Περιουσιολογίου.

Μηχανογραφικές εφαρμογές σε θέματα αποτύπωσης και συγκέντρωσης περιουσιακών στοιχείων (όπως, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς).

εε) Έκδοση πάγιων στατιστικών στοιχείων και άλλων οικονομικών πληροφοριών, για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της Οικονομικής Πολιτικής, της προσομοίωσης στοχευόμενων σεναρίων.

στστ) Διασταύρωση στοιχείων των ανωτέρω εφαρμογών.
β) Τμήμα Β΄ Εφαρμογών Φ.Π.Α. και Ειδικών Φορολογιών αα) Ανάπτυξη, συντήρηση, επικαιροποίηση μηχανογραφικών εφαρμογών σε θέματα εκκαθάρισης, βεβαίωσης και είσπραξης Φ.Π.Α. και άλλων ειδικών και έμμεσων φόρων.

ββ) Στατιστική παρακολούθηση, αυτόματα, αναλυτικά και συγκεντρωτικά πρωτογενών στοιχείων εσόδων, όπως εισπράξεων, πορείας χρεών και ληξιπροθέσμων οφειλών.

γγ) Διασταύρωση στοιχείων των ανωτέρω εφαρμογών.
γ) Τμήμα Γ΄ Τελωνειακών Εφαρμογών
αα) Ανάπτυξη, συντήρηση, επικαιροποίηση μηχανογραφικών εφαρμογών σε θέματα Τελωνείων και ειδικότερα υπολογισμός δασμών και φόρων, στατιστική και λογιστική εισαγωγών, εξαγωγών και λοιπών τελωνειακών εργασιών.

ββ) Μηχανογραφικές εφαρμογές σε θέματα παραγωγής στατιστικών αναφορών και ελέγχων.

δ) Τμήμα Δ΄ Εφαρμογών Ελέγχου, Διοικητικής Πληροφόρησης και Υποστήριξης - Λοιπών Εφαρμογών.

αα) Μηχανογραφικές εφαρμογές με αυτοματοποιημένες ελεγκτικές διαδικασίες για την επιλογή των ελεγχομένων, μέσω διαδικασιών ανάλυσης κινδύνου και αυτοματοποιημένες ροές εργασιών σε όλα τα στάδια διενέργειας ελέγχου.

ββ) Μηχανογραφικές εφαρμογές διαχείρισης ανθρώπινων και φυσικών ελεγκτικών πόρων, διαχείρισης Πληροφοριακών Δελτίων.

γγ) Ανάπτυξη, συντήρηση, επικαιροποίηση συστήματος διοικητικής πληροφόρησης.
δδ) Εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, δεικτών μέτρησης απόδοσης, προσομοίωσης σεναρίων.

εε) Μηχανογραφικές εφαρμογές, που αφορούν σε γενικά θέματα, που δεν περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες των άλλων Τμημάτων της Διεύθυνσης, όπως σε θέματα των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ., της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, καθώς και σε κάθε θέμα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων των άλλων Τμημάτων.

ε) Αυτοτελές Γραφείο Σχεδίασης και Ανάπτυξης Συστημάτων Λογισμικού - Δημιουργίας Προτύπων.

αα) Ανάλυση απαιτήσεων, σχεδίαση, υλοποίηση και έλεγχος πληροφοριακών συστημάτων, μηχανογραφημένων εφαρμογών, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και λοιπών συστημάτων λογισμικού, σε συνεργασία με τα Τμήματα της Διεύθυνσης ή των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

ββ) Υιοθέτηση, ανάπτυξη και τήρηση προτύπων ανάλυσης απαιτήσεων, σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου πληροφοριακών συστημάτων, μηχανογραφημένων εφαρμογών, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και λοιπών συστημάτων λογισμικού.

γγ) Ολοκλήρωση συστημάτων λογισμικού και δοκιμών Ελέγχου.
δδ) Αποτύπωση διαδικασιών τεκμηρίωσης. - Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων
α) Την εποπτεία, την δημιουργία προτύπων και την καταγραφή των διενεργούμενων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

β) Την διαχείριση των ιστοτόπων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

γ) Τον σχεδιασμό και την λειτουργία ενιαίου πολυδύναμου κέντρου εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, σε θέματα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων.

δ) Την συντήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού Γενικού Μητρώου φορολογουμένων.
ε) Τον συντονισμό δράσεων και την έκδοση προτύπων διαλειτουργικότητας δεδομένων που ανταλλάσσονται με φορείς ή και υπηρεσίες.

στ) Την ψηφιοποίηση δεδομένων των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέσω συστημάτων εισαγωγής και καταγραφής δεδομένων.

ζ) Την συλλογή προτάσεων, την μελέτη αυτών και την εισήγηση για βελτίωση των εφαρμογών, στα πλαίσια εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η Διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων διαρθρώνεται σε τρία Τμήματα και δύο Αυτοτελή Γραφεία, τα οποία υπάγονται απευθείας στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, ως εξής:
α) Τμήμα Α΄ Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Εποπτείας Ηλεκτρονικών Συναλλαγών.

β) Τμήμα Β΄ Υποστήριξης Συναλλασσομένων και Ενίσχυσης Συναλλαγών,
γ) Τμήμα Γ΄ Γενικού Μητρώου και Διεπαφών με φορείς - υπηρεσίες
δ) Αυτοτελές Γραφείο Εισαγωγής και Ελέγχου Στοιχείων.
ε) Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης - Μέριμνας Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων (e - υπηρεσίες), κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων, ως ακολούθως:
α) Τμήμα Α΄ Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Εποπτείας Ηλεκτρονικών Συναλλαγών.

αα) Διαχείριση πιστοποίησης χρηστών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
ββ) Μέριμνα για την ουσιαστική και απόλυτη ταυτοποίηση του μητρώου χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών με το γενικό μητρώο.

γγ) Μελέτη των σύγχρονων και διαδεδομένων μεθοδολογιών και τεχνολογιών πιστοποίησης και εξασφάλιση συμβατότητας με εθνικά και διεθνή πρότυπα.

δδ) Εκτέλεση διαδικασιών ενημέρωσης και ροής των δεδομένων προς την κεντρική βάση.

εε) Διαχείριση περιεχομένου αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του διαδικτυακού τόπου του TAXISnet, διαχείριση λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

στστ) 'Ασκηση γενικής εποπτείας και φροντίδας για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου του TAXISnet, σε συνεργασία με τις αρμόδιες μονάδες θεματικών διαδικτυακών τόπων.

ζζ) Εκπόνηση μελετών και εισηγήσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

ηη) Παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομοθεσίας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης εμπειρίας, εναρμόνιση και παραγωγή αντίστοιχων εθνικών κανονιστικών διατάξεων για την διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

θθ) Χρήση κατάλληλων ηλεκτρονικών μέσων και συστημάτων, για την αποτελεσματικότερη καταγραφή και παρακολούθηση των συναλλαγών που σχετίζονται με την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων.

β) Τμήμα Β΄ Υποστήριξης Συναλλασσομένων και Ενίσχυσης Συναλλαγών.
αα) 'Αμεση και συνεχή εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας.

ββ) Ενημέρωση χρηστών σε σχέση με τις υπηρεσίες και τα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

γγ) Υποδοχή παραπόνων των χρηστών και ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.
δδ) Ενίσχυση των συναλλαγών, υπενθύμιση φορολογικών υποχρεώσεων και ανάπτυξη φορολογικής συνείδησης.

εε) Καταγραφή, μελέτη και προώθηση στα αρμόδια Τμήματα ή Διευθύνσεις νέων απαιτήσεων χρηστών, που αφορούν σε τροποποίηση φορολογικών και τελωνειακών εφαρμογών.

στστ) Παρακολούθηση του χρόνου απόκρισης στα ερωτήματα των πολιτών και χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εισηγήσεις για τη βελτίωσή του.

ζζ) Εκπόνηση εισηγήσεων και εύρεση λύσεων για την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των χρηστών.

ηη) Συνεργασία με τις αρμόδιες οργανικές μονάδες, με στόχο την ενημέρωση του Τμήματος για αλλαγές στις εφαρμογές και στις υποδομές και την συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των χρηστών.

γ) Τμήμα Γ΄ Γενικού Μητρώου και Διεπαφών με φορείς υπηρεσίες.
αα) Δημιουργία και διαχείριση ενιαίου μητρώου που περιλαμβάνει τα στοιχεία όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές.

ββ) Διαχείριση Ενιαίου Μητρώου χρηστών (εσωτερικών και εξωτερικών) των πληροφοριακών συστημάτων φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων.

γγ) Υποδοχή και εξυπηρέτηση περιοδικών και έκτακτων αιτημάτων εσωτερικών και εξωτερικών φορέων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την παροχή στατιστικών ή άλλων στοιχείων που φυλάσσονται στα πληροφοριακά συστήματα.

δδ) Συνεργασία με τους αιτούμενους φορείς, με σκοπό τον ακριβή προσδιορισμό του αιτήματος, την λήψη της απόφασης για την ικανοποίηση ή όχι αυτού, λόγω απορρήτου, την κοστολόγηση και χρέωση των υπηρεσιών, σε περίπτωση που αυτές παρέχονται επ' αμοιβή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

εε) Καθορισμός των προδιαγραφών, των μεθοδολογιών και κατευθυντήριων γραμμών διαλειτουργικότητας πληροφοριακών συστημάτων που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είτε αυτή αφορά σε διαλειτουργικότητα με συστήματα άλλων φορέων, είτε σε αλληλεπίδραση των ίδιων των συστημάτων.

στστ) Μέριμνα για την εφαρμογή πλαισίων, εργαλείων γενικής εφαρμογής και κοινών υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν αποδοτικές και αποτελεσματικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δημόσιων διοικήσεων.

ζζ) Ανάληψη δράσεων για την προώθηση της διαλειτουργικότητας και της διασυνδεσιμότητας.

ηη) Ανάληψη δράσεων για τον εντοπισμό, την δόμηση και την δημοσιοποίηση ανοιχτών δεδομένων που τηρούνται στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

θθ) Μέριμνα για την συνεχή μελέτη και εύρεση νέων λύσεων, με στόχο την αποδοτικότερη και πιο αποτελεσματική αλληλεπίδραση και την ταυτόχρονη μείωση του διοικητικού κόστους και του φόρτου εργασίας.

δ) Αυτοτελές Γραφείο Εισαγωγής και Ελέγχου Στοιχείων.
αα) Παραλαβή παραστατικών, καταχώρηση και προώθηση αυτών και γενική μέριμνα για την διακίνηση των στοιχείων.

ββ) Έλεγχος των προς εισαγωγή στοιχείων και ταξινόμηση σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε εφαρμογής και προώθησή τους προς ψηφιοποίηση.

γγ) Προγραμματισμός των εργασιών και παρακολούθηση της τήρησης του χρονοδιαγράμματος.

δδ) Σύνταξη των προγραμμάτων «Εισαγωγής Δεδομένων» και των απαραίτητων οδηγιών πληκτρολόγησης στο προσωπικό, σύμφωνα με προκαθορισμένα πρότυπα και τις ιδιαιτερότητες του κατά περίπτωση αντικειμένου,
εε) Εισαγωγή στοιχείων στα μαγνητικά μέσα και επαλήθευσή τους, όπου απαιτείται.
στστ) Παραλαβή των στοιχείων μετά από την μηχανογραφική επεξεργασία και έλεγχος των στοιχείων, σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε εφαρμογής.

ζζ) Μέτρηση της απόδοσης, τήρηση στατιστικών στοιχείων, καθώς και έλεγχος της διαθεσιμότητας των μηχανών εισαγωγής πληροφοριών.

ηη) Παραλαβή παραστατικών, καταχώρηση και προώθηση αυτών και γενική μέριμνα για την διακίνηση των στοιχείων.

Αρ. Πρωτ: Δ6Α 1126601 ΕΞ 2013/8.8.2013 Ανακαθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)

Αρ. Πρωτ: Δ6Α 1126601 ΕΞ 2013/8.8.2013
Ανακαθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α'
Τοχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2
Ταχ, Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Σ. Ακαλίδης
Σπ.Καραγκούνη
Τηλ.: 210 3222386
Fax: 210 3230829


2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ο.Υ. ΤΜΗΜΑ Α'

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ: Δ6Α 1126601 ΕΞ 2013




θέμα: «Ανακαθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)»

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έχοντας υπόψη: 1. - Τις διατάξεις:
α) της υποπαραγράφου γ' της παρ. 5 του όρθρου 55 του ν. 4002/2011 (Α'180) «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις γιο την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», όπως προστέθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 4 του ν. 4038/2012 
«Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής
> 2012-2015», συμπληρώθηκε με δεύτερο εδάφιο, με την παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 4141/2013(Α'81) «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», το οποίο αντικαταστάθηκε με την περ. 4 της υποπαραγράφου Β1 της παραγράφου β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (ΑΊ07) «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012,4093/2012 και4127/2013».

β) της υποπαραγράφου β' της παρ. 15 του άρθρου 55 του ν, 4002/2011.

γ) των υποπαραγράφων δ' και ε' της παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4141/2013 (Α'81), όπως προστέθηκαν με τις διατάξεις της περ. 7 της υποπαραγράφου ΔΙ της παραγράφου Δ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

δ) του π.δ. 551/1988 (Α'259) «Οργανισμός Νομαρχιών (Οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών)», όπως ισχύει.

ε) του π.δ. 185/2009 (Α'213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία τους σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και του π.δ. 189/2009 (Α'221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

στ) της υποπαραγράφου Ε.2. του άρθρου πρώτου του ν, 4093/2012 (Α'222) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της παρ. 4 του άρθρου 35 του ν. 4141/2013.

ζ) του π.Δ. 16/1989 (Α'6) «Κανονισμός λειτουργίας Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) και Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών», όπως ισχύει.

η) του άρθρου 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο «πρώτο» του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α' 98).

2. Τις αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών αριθ. Δ6Α 1131253 ΕΞ 2011/20.9.2011 (Β" 2111),Δ6Α 1133062 ΕΞ 2011/ 21.9.2011 (Β' 2241), Δ6Α 1159129 ΕΞ 2011/21.11.2011 (Β'2739), Δ6Α 1033220 ΕΞ 2012/24.2.2012 (Β' 465), Δ6Α 1130258 ΕΞ 2012/20.9.2012 (Β' 2552), Δ6Α 1144678 ΕΞ 2012/19.10.2012 (Β"2828), Δ6Α 1144680 ΕΞ 2012/19.10.2012 (Β'2828), Δ6Α 1004645 ΕΞ 2013/10.1.2013 (Β'22) και Δ6Α 1044519 ΕΞ 2013/12.3.2013(Β' 567), καθώς και την αριθ. Δ6Α 1092785 ΕΞ 2013/6.6.2013 (Β' 1398) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, περί αναστολής λειτουργίας Δ.Ο.Υ., όπως ισχύουν.

3. Τις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών αριθ. Δ6Α 1133106 ΕΞ 2011/21.9.2011 (Β' 2187), όπως τροποποιήθηκε με τις αριθ. Δ6Α 1148245 ΕΞ 31.10.2011 (Β' 2569) και Δ6Α 1166057 ΕΞ 2011/30.11.2011 (Β' 2785) όμοιες και την αριθ. Δ6Α 1092694 ΕΞ 2013/6.6.2013 (ΒΊ404) αηόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

4. Τις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών αριθ. Δ6Α 1169781 ΕΞ 2012/7.12.2012 (Β'3434),Δ6Α 1010856 ΕΞ 2013/18.1.2013 (Β' 132) και Δ6Α 1035825 ΕΞ 2013/25.2.2013(Β'549), καθώς και τις αριθ. Δ6Α 1082372 ΕΞ 2013/20.5.2013 (ΒΊ332), Δ6Α 1097066 ΕΞ 2013/13.6.2013(Β'1448) και Δ6Α 1103767 ΕΞ 2013/25.6.2013 (Β'1640) αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, περί μετονομασίας Δ.Ο.Υ..

5. Την αριθ. Δ6Α 1105815 ΕΞ 2013/2.7.2013 ( Β'1634) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Ανακατανομή των θέσεων των Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους που έχουν κατανεμηθεί ανά Περιφέρεια, για την κάλυψη των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και κατανομή τους στις υπηρεσίες αυτής», όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. Δ6Α 1117932 ΕΞ 2013/24.7.2013 (Β 1911) όμοια.

6. Την αριθ. Δ6Α 1015213 ΕΞ 2013/28.1.2013 (Β.30 και 372) απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών».
7. Το αριθ. ΔΟΑ/Φ.4.2/770/21734/1.8.2013 έγγραφο, με το οποίο εκφράζεται η γνώμη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

8. Την ανάγκη ανακαθορισμού της εσωτερικής διάρθρωσης των Δ.Ο.Υ., με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας αυτών στον έλεγχο και στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, την βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού σε πλέον οργανωμένες και προαγωγικές μονάδες και .την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.
9. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντιθέτως προκαλείται όφελος από την μείωση εκατόν δεκαεννέα (119) Υποδιευθύνσεων και τριακοσίων εβδομήντα δύο (372) Τμημάτων των Δ.Ο.Υ..


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ανακαθορίζουμε την εσωτερική διάρθρωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, ως εξής:

1. Ορίζουμε ότι οι Δ.Ο.Υ. διακρίνονται σε:

α) Δ.Ο.Υ. Α' τάξεως, Επιπέδου Διεύθυνσης, στις οποίες λειτουργούν Τμήματα «Ελέγχων» και «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης»,

β) Δ.Ο.Υ. Α'- Β" τάξεως, επιπέδου Διεύθυνσης, οι οποίες λειτουργούν χωρίς Τμήματα «Ελέγχων» και «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης» και

γ) Δ.Ο.Υ. Β" τάξεως, επιπέδου Τμήματος.


Α. Ι. Οι Δ.Ο.Υ. Α' τάξεως, διαρθρώνονται σε μία Υποδιεύθυνση, πέντε (5) έως οκτώ (θ) Τμήματα και τρία (3) έως τέσσερα (4) Γραφεία, όπως καθορίζονται στην παρούσα παράγραφο και στην παράγραφο 6 της ίδιας απόφασης, με τις εξής αρμοδιότητες:

α) Τμήμα Α' - Ελέγχων. στο οποίο συγχωνεύονται τα υφιστάμενα Τμήματα Ελέγχου και Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών Δ.Ο.Υ,, ΦΑΕ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, ΦΑΕ θεσσαλονίκης, Κατοίκων Εξωτερικού και Πλοίων και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες αυτών. Στο Τμήμα μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων του υφιστάμενου Τμήματος «Μητρώου και Κώδικα» των Δ.Ο.Υ. Α" Τάξεως.

Στις Δ.Ο.Υ. της παρούσας υποπαραγράφου λειτουργούν από ένα (1) έως τέσσερα (4) Τμήματα Ελέγχων, ανάλογα με τον αριθμό των υπηρετούντων ελεγκτών, τα οποία αριθμούνται από ΑΙ έως Α4 και έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες μεταξύ τους, τις οποίες ασκούν επί των υποθέσεων που ανατίθενται σε αυτά με πράξη του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.

Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνονται οι φορολογικοί έλεγχοι για την διαπίστωση της συμμόρφωσης των φορολογουμένων και τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

β) Τμήμα Β'-Δικαστικό και Νομικής υποστήριξης το οποίο έχει αρμοδιότητες ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου Τμήματος «Δικαστικό» των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Γραφείου ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο Τμήμα μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Δικαστικό του Τμήματος «Εσόδων και Δικαστικό» των Δ.Ο.Υ. Α" Τάξεως.
Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνεται και η νομική υποστήριξη της Δ.Ο.Υ., για αντικρούσεις προσφυγών κατά πράξεων επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή ειδικών εισφορών, καθώς και οι αντικρούσεις επί ανακοπών ή λοιπών ενδίκων μέσων, που ασκούνται από φορολογουμένους ή οφειλέτες του Δημοσίου.
Στο Τμήμα λειτουργεί Γραφείο Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, στο οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες του ομώνυμου υφιστάμενου Γραφείου των Δ.Ο.Υ. Α" Τάξεως.


γ) Τμήμα Γ'- Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους, στο οποίο συγχωνεύονται τα κατωτέρω υφιστάμενα Τμήματα των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες αυτών, ως εξής:

αα) των Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών , ΦΑΕ Πειραιά και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, τα υφιστάμενα Τμήματα Φορολογίας Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας, Φ.Π.Α., Παρακρατούμενων και Ειδικών Φόρων και Τελών και Φορολογίας Εισοδήματος, αντίστοιχα,

ββ) της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού, τα υφιστάμενα Τμήματα Φορολογίας Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας, Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών παροχών και ΦΜΑ και Εμμέσων και Ειδικών Φόρων.

ΥΥ) Της Δ.Ο.Υ. Πλοίων, τα υφιστάμενα Τμήματα Φορολογίας Εισοδήματος και Συναφών α>όρων, Πλοίων και Αμοιβών Πληρωμάτων Πλοίων και Εμμέσων και Ειδικών Φόρων.

δδ) Των μη ειδικών Δ.Ο.Υ., τα υφιστάμενα Τμήματα Φορολογίας Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας, Φορολογίας Κεφαλαίου, Εμμέσων και Ειδικών Φόρων, Φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικής Διαδικασίας, αντίστοιχα.
Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνονται, επίσης, η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και η δημιουργία και συντήρηση της φορολογικής εικόνας τους, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αυτούς.


δ) Τμήμα Δ' - Εσόδων, το οποίο έχει αρμοδιότητες ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου Τμήματος Εσόδων των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο λογιστικό και του υφιστάμενου Τμήματος Εξόδων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στο Τμήμα μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν στα Έσοδα του υφιστάμενου Τμήματος «Εσόδων και Δικαστικό» των Δ.Ο.Υ Α' Τάξεως, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο Λογιστικό.
Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνονται κοι η ταμειακή βεβαίωση των εσόδων, η λογιστική απεικόνιση αυτών, καθώς και η λογιστική απεικόνιση των εισπράξεων, επιστροφών ή διαγραφών, καθώς και των πληρωμών των δαπανών και η αποστολή των παραστατικών στοιχείων ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

i. Στο Τμήμα λειτουργεί Γραφείο Εξόδων, στο οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα έξοδο και το οποίο θα λειτουργεί μέχρι την πλήρη απομάκρυνση των πληρωμών από τις Δ.Ο.Υ..

II. Στο Τμήμα Εσόδων των Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, Χολαργού και Ε' Πειραιά (Ε' Πειραιά -Σαλαμίνας) λειτουργεί και Γραφείο Εσόδων Αυτοκινήτων, με αρμοδιότητες Ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου ομώνυμου Τμήματος των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.


ε) Τμήμα Ε' - Διοικητικά και μηχανογραφικής υποστήριξης στο οποίο συγχωνεύεται το υφιστάμενο Τμήμα Μητρώου και το υφιστάμενο Γραφείο Γραμματείας των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες τους.

Στο Τμήμα μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Μητρώο του υφιστάμενου Τμήματος «Μητρώου και Κώδικα» των Δ.Ο.Υ Α" Τάξεως.

Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνονται οι ενέργειες για την διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη της Δ.Ο.Υ., καθώς και η δημιουργία και συντήρηση της γενικής εικόνας του φορολογουμένου, για την παρακολούθηση των μεταβολών φορολογικού ενδιαφέροντος, για τον εντοπισμό φορολογητέας ύλης, σε συνεργασία με τα λοιπά Τμήματα.


στ) Γραφείο Διαχείρισης, το οποίο υπάγεται απ' ευθείας στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. και ασκεί αρμοδιότητες ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου ομώνυμου Γραφείου των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου Γραφείου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π. & Δ.) αυτών, οι οποίες περιέρχονται στο Τμήμα στις περιπτώσεις που δεν λειτουργεί κατάστημα ή υποκατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην πάλη που εδρεύει η Δ.Ο.Υ.

ΙΙ. Στην Υποδιεύθυνση των Δ.Ο.Υ. Α' τάξεως υπάγονται τα Τμήματα «Ελέγχων» και «Δικαστικά και Νομικής Υποστήριξης».

Β.- Οι Δ.Ο.Υ. Α'- Β' τάξεως, διαρθρώνονται σε τρία (3) Τμήματα και δύο (2) έως τρία (3) Γραφεία.

α) Τμήμα Α' - Συμμόρφωσης και σχέσεων με τους Φορολογουμένους στο οποίο συγχωνεύονται τα υφιστάμεθα Τμήματα Φορολογίας Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας, Φορολογίας Κεφαλαίου, Εμμέσων και Ειδικών Φάρων, Φορολογίας Εισοδήματος, Φορολογικής Διαδικασίας και Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες αυτών. Στο Τμήμα μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων του υφιστάμενου Τμήματος «Μητρώου και Κώδικα» των Δ.Ο.Υ. Α" Τάξεως.

Στις αρμοδιότητες του Τμήματος συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και η δημιουργία και συντήρηση της φορολογικής εικόνας τους, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αυτούς.

β) Τμήμα Β' - Εσόδων, το οποίο έχει αρμοδιότητες ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου Τμήματος Εσόδων των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων που αφορούν στο Λογιστικό και του υφιστάμενου Τμήματος Εξόδων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Στις αρμοδιότητες του Τμήματος περιλαμβάνονται και η τομειακή βεβαίωση των εσόδων, η λογιστική απεικόνιση αυτών, καθώς και η λογιστική απεικόνιση των εισπράξεων, επιστροφών ή διαγραφών, καθώς και των πληρωμών των δαπανών και η αποστολή των παραστατικών στοιχείων ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ί. Στο Τμήμα λειτουργεί Γραφείο Εξόδων, στο οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα έξοδα και το οποίο θο λειτουργεί μέχρι την πλήρη απομάκρυνση των πληρωμών από τις Δ.Ο.Υ..

II. Στο Τμήμα Εσόδων των Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου, Ψυχικού, Β' Περιστερίου και Ιωνίας Θεσσαλονίκης λειτουργεί και Γραφείο Εσόδων Αυτοκινήτων, με αρμοδιότητες Ίδιες με τις αρμοδιότητες του υφιστάμενου ομώνυμου Τμήματος των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.


γ) Τμήμα Γ - Διοικητικά & Μηχανογραφικής Υποστήριξης με αρμοδιότητες ίδιες με τις αρμοδιότητες του ομώνυμου Τμήματος των Δ.Ο,Υ. της υποπαραγράφου Α' της παρούσας παραγράφου.


δ) Γραφείο διαχείρισης, το οποίο υπάγεται απ' ευθείας στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. και ασκεί αρμοδιότητες ίδιες με πς αρμοδιότητες του ομώνυμου Γραφείου των Δ.Ο.Υ. της υποπαραγράφου Α' της παρούσας παραγράφου.


Γ. Οι Δ.Ο.Υ. Β' τάξεως, επιπέδου Τμήματος, διαρθρώνονται σε τέσσερα (4) Γραφεία, τα οποία είναι ομώνυμα με τα Τμήματα των Δ.Ο.Υ. Α' - Β' Τάξεως και το Γραφείο Διαχείρισης αυτών και έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με αυτά, ως εξής:

α) Γραφείο Α' - Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους φορολογουμένους

β) Γραφείο Β' - Εσόδων

Υ) Γραφείο Γ - Διοικητικής & Μηχανογραφικής Υποστήριξης

δ) Γραφείο Δ' - Διαχείρισης

2.- α) Όλες οι Δ.Ο.Υ. ασκούν, στα όρια της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους, η οποία παραμένει ως έχει, τις καθ' ύλην αρμοδιότητες που προβλέπονται οπό τις διατάξεις του π.δ. 551/1988 (Α'259), εφαρμοζομένου και του π.δ. 16/1989 (Α- 6), όπως ισχύει.
β) Ειδικά, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. Α'- Β" Τάξεως και Β" Τάξεως έχουν αρμοδιότητα να εκδίδουν εντολές προληπτικού ελέγχου και να αναθέτουν την διενέργεια αυτών σε υπαλλήλους των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

3.- Όλα το Γροφεία που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 2 του π.δ. 16/89 (Α' 6) και δεν διατηρούνται με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης παύουν να ισχύουν από την έναρξη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ., με την νέα διάρθρωση.

4.- α) Των Δ.Ο.Υ. Α' και Α'- Β" Τάξεως, που αναδιαρθρώνονται με την παρούσα απόφαση, της Υποδιεύθυνσης των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και των Τμημάτων όλων των Δ.Ο.Υ., επιπέδου Διεύθυνσης προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Εφοριακών ή των αντίστοιχων προσωρινών κλάδων, εξαιρουμένων :
αα) του Τμήματος «Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης», στο οποίο προΐσταται υπάλληλος ίδιας κατηγορίας και κλάδου, κατά προτίμηση με πτυχίο νομικών σπουδών και αντίστοιχη εμπειρία και
ββ) του Τμήματος «Διοικητικής και Μηχανογραφικής υποστήριξης», του οποίου προΐσταται υπάλληλος του ίδιου κλάδου, κατηγορίας ΠΕ και σε περίπτωση έλλειψης αυτού υπάλληλος κατηγορίας ΤΈ του ίδιου κλάδου ή των αντίστοιχων προσωρινών κλάδων.


β) Των Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, που αναδιαρθρώνονται με την παρούσα απόφαση, προΐσταται υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Εφοριακών ή των αντίστοιχων προσωρινών κλάδων και, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ του Ίδιου κλάδου ή των αντίστοιχων προσωρινών κλάδων.


5. Οι, κατά την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και των Γραφείων των Δ.Ο.Υ. της παραγράφου 1 της παρούσας απόφασης, εκκρεμείς υποθέσεις των Δ.Ο.Υ. με την υφιστάμενη διάρθρωση, ολοκληρώνονται από τα Τμήματα της παρούσας, στα οποία μεταφέρεται από τα υφιστάμενα Τμήματα ή Γραφεία η αρμοδιότητα, μαζί με το σχετικό αρχείο.
6. Οι Δ.Ο.Υ. Α' και Α' - Β' Τάξεως, επιπέδου Διεύθυνσης, καθώς και οι Δ.Ο.Υ Β' Τάξεως, επιπέδου Τμήματος και η εσωτερική διάρθρωση αυτών, ανά Περιφέρεια και ανά Νομό, διαμορφώνονται ως εξής':



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΝΟΜΟΙΤΙΤΛΟΣ ΤΑΞΗΕΠΙΠΕΔΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΕΛΕΓΧΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Δ.Ο.Υ

1.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣΔΡΑΜΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ (ΔΡΑΜΑΣ - ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ)(A')

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ15
2ΕΒΡΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ)(Α')

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ15
3.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ · ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ) (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
4.

ΚΑΒΑΛΑΣ
Α'-Β' ΚΑΒΑΛΑΣ (Α'-Β' ΚΑΒΑΛΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ- ΘΑΣΟΥ)(Α)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
s.

ΞΑΝΘΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ (Α'-Β ) (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
6.

ΡΟΔΟΠΗΣ ,
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΣΑΠΠΩΝ)
1)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
7.
ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ
Α' ΑΘΗΝΩΝ (Α")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
θ.


Δ' ΑΘΗΝΩΝ) (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
9.


ΣΤ (ΓΓ-2') ΑθΗΝΩΝ (ΣΤ1 [ΓΓ-Γ] -€' [Ρ·β ] - ΠΤ) (Α'-Β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
10.


IB'ΑΘΗΝΏΝ (Α'-Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


11.


ΙΓ ΑΘΗΝΩΝ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
12.


ΑΘΗΝΩΝ ΙΔ'(Α- Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
13.


IΤ ΑΘΗΝΩΝ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
14.


ΑΘΗΝΩΝ ΦΑΕ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


15.


ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (A'. Β*)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
16.


ΑΠΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ (Α")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
17.


ΑΙΓΑΛΕΩ (Α'-Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
1β.


ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
19.


ΑΧΑΡΝΩΝ (Α'-Β1)
ΔΐΙΥβΓΥΝΣΗ

3
20.


ΒΎΡΩΝΑ (Α'-Β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
21.


ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - Κ' ΑΘΗΝΩΝ) (Α'-Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
22.


ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2

23.


ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
24.


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΡΓΥΡΟΥ ΠΟΛΗΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
25.


Α" ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Α'-Β'ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)
(Α)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
26.


ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1ΞΩΤΕΡΙΚ0Υ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
27.


ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
2Β.


ΚΟΡΩΠΙΟΥ (ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΛΑΥΡΙΟΥ) (Α -βΤ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
29.


ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Α'-β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
30.


Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Α -β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
31-


Ν. ΙΩΝΙΑΣ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
32.


Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ (Α'-Β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
33.


ΝΙΚΑΙΑΣ (ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) (Α--Β-)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
34.

I
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (Α- - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
35.


ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
36.


Α'·Β' ΠΕΙΡΑΙΑ (A'-B" ΠΕΙΡΑΙΑ- ΚΥΘΗΡΠΝ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
37.


Γ ΠΕΙΡΑΙΑ (Α'-ΒΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
36.


Δ* ΠΕΙΡΑΙΑ (Α'- Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
39.


Ε' ΠΕΙΡΑΙΑ (Ε' ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΛΛΛΜΙΝΑΣ)
(Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
40.


ΠΕΙΡΑΙΑ ΦΑΕ (Α-)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
41.


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Α'(Α' -β·)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
42.


Β' ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Α' -Β')
ΔΙβΥΘΥΝΣΗ

3
43.


ΠΛΟΙΩΝ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
44.


ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
43.


ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
4«.


ΨΥΧΙΚΟΥ (Α1 - Β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
47.


ΑΙΓΙΝΑΣ (Β1)'
ΤΜΗΜΑ

1
4β.


ηορογ-(Β')
ΤΜΗΜΑ

1
49.


ΣΠΕΤΣΩΝ(Β)
ΤΜΗΜΑ

1
50.


ΥΔΡΑΣ (Β")
ΤΜΗΜΑ

1
51.
ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΡΤΑΣ
ΑΡΤΑΣ (Α · - Β")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
52.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ! (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ - ΦΙΛΙΑΤΩΝ) (Α" - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
53.
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(Α'-Β') ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - (Α'-Β' ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ· ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΟΥ - ΚΟΝΓΓΣΑΣ - ΜΕΤΣΟΒΟΥ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
54.
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΠΡΕΒΕ2ΛΣ-ΦΑΝΑΡΙΟΥ-
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6



ΠΑΡΓΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΙ) (Α )



55.
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΩΝ - Δ ΕΣ ΚΑΤΗΣ) (Α1 - Β)
ΔΙΕΥθΥΝΣΗ

3
56.
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΑΓΓΟΡΙΑΖ-ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΠΚΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ) (Α-)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
57,
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ (ΚΟΖΛΝΗΣ-ΣΕΡΒΙΩΝ- ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΪΟΥ-ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
56.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΧ (Α' -Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
59.
ΦΛΩΡΙΑΝΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ)
1 - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
60.
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ'
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΚΑΡΔΠΤΑΣ-ΜΟΥΖΛΚΙΟΥ- ΠΑΛΑΗ Α-ΣΟΦΑΔΩΝ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
61.
ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β· -Γ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΦΑΡΣΑΛΩΝ) (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
62.

Α' ΛΑΡΙΣΑΣ (Α1 ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΠΑΣ - ΕΛΑΣΣΟΝ ΑΙ -TYPNABOY) (Α)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
63.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΒΟΛΟΥ (Α'·Β·) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
64.

Ν.ΙΩΝΙΑΣ (Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΑΛΜΥΡΟΥ) (Α -Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
65.

ΣΚΙΑΘΟΥ (Β )
ΤΜΗΜΑ

1
66.

ΣΚΟΠΕΛΟΥ(Β)
ΤΜΗΜΑ

1
67.
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΠΥΛΗΙ-ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ) (Α")
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
6β.
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΙΟΤΙΑΣ
ΘΗΒΩΝ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
69.

ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
70.
ΕΥΒΟΙΑΣ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
71.

ΚΥΜΗΣ (Β*)
ΤΜΗΜΑ

1
72.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΠΟΥ (Α' · Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
73.
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΛΑΜΙΑΣ (ΛΑΜΙΑΣ-ΣΤΥΛΙΔΑΣ- ΛΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-ΔΟΜΟΚΟΥ- ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ) (Α°)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
74.
ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΣ (ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ)
(Α' -> Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
75.
ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ)(Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
76.

ΑΡΓΟΥΣ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
77.
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ - ΤΡΟΠΑΙΩΝ - ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ · ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΑΡ.ΑΣΤΡΟΥΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
78.
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
79.
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΠΑΡΤΗΣ (ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΥΘΕΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5



ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ ΜΟΛΑΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΒΟΙΩΝ - ΣΚΑΛΑΣ - ΚΡΟΚΕΩΝ (Α )



80.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
81.
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΧΑΪΑΣ
ΠΑΤΡΩΝ Α' (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
82.

Γ ΠΑΤΡΩΝ (Γ-Β' ΠΑΤΡΩΝ · ΚΑΤΩ
ΑΧΑΪΑΣ) (Α' · Β' )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
83.

ΑΙΓΙΟΥ (ΑΙΠΟΥ-ΑΚΡΑΤΑΣ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΒΝ - ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ) (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
84.
ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ( ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΣΤΑΚΟΥ- ΘΕΡΜΟΥ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΒΟΝΓΤΣΑΣ)
(Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
85.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΜΕΣΟΛΟΓΠΟΥ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ) (Α)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
86.
ΗΛΕΙΑΣ
ΠΥΡΓΟΥ (ΠΥΡΓΟΥ - ΖΑΧΑΡΩΣ - KPEXTENDN · ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ!) (Α)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
87.

ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΒΑΡΔΑΣ -
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ - ΛΕΧΑΙΝΩΝ) (Α - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
88.
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Α·. Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
89.
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Α' ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Α'-Β· ΚΕΡΚΥΡΑΣ·ΠΑΞΩΝ)
(Α") .
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
90.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ- ΛΗΪΟΥΡΙΟΥ-ΙΘΑΚΗΙ) (Α' -Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
91.
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Α*· Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
92.
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ-
ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΜΗΘΥΜΝΗΣ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
93.

ΛΗΜΝΟΥ (Β )
ΤΜΗΜΑ

1
94.
ΣΑΜΟΥ
ΣΑΜΟΥ (ΣΑΜΟΥ- ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ) (Α-ΒΤ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
95.

ΑΠΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ (Β )
ΤΜΗΜΑ

1
96.
ΧΙΟΥ
ΧΙΟΥ (Α' -Β )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
97.
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ
ΡΟΔΟΥ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
91

ΚΩ (ΚΩ-ΛΕΡΟΥ) (Α' -Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
99.

ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Β-)
ΤΜΗΜΑ

1
100.

ΚΑΡΠΑΘΟΥ (Β')
ΤΜΗΜΑ

1
101.
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΡΟΥ (α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
102.

ΑΝΔΡΟΥ (Β')
τμημα

1
103.

ΘΗΡΑΣ (Β')
τμημα

1
104,


ΚΕΑΣ (Β')
ΤΜΗΜΑ
-
1
103.

ΜΗΛΟΥ (Β-)
ΤΜΗΜΑ

1
106.

ΜΥΚΟΝΟΥ (Β-)
ΤΜΗΜΑ

1
107.

ΝΑΞΟΥ (Β-)
ΤΜΗΜΑ

1
108.

ΠΑΡΟΥ (β-)
ΤΜΗΜΑ

1
109.

ΤΗΝΟΥ (Β )
ΤΜΗΜΑ

1
110.
ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Α' ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Α' - Β' )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
111.

Β' ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
112
ΛΑΣΗΘΙΟΥ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΙΕΡΛΠΕΤΡΑΣ-ΣΗΤβΑΣ)
(Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
113.
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
114.
ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΩΝ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
115.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΜΑΘΙΑΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
116.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
117.

Ά' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λ'-β'[Β'-Γ] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (Α' -Β' )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
11B.

δ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δ'-θ' Γ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
119.

Ε'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
120.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ζ'(Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
3
7
121.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η' (Α ' · Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
122.

ΓΓ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ · τουμπασ) (Α'-Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
123.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΑΕ (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
124.

ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α' - β')
ΔΙΕΥΘΥΝΖΗ

3
125.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
126.

ΛΑΓΚΑΔΑ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
127.
ΚΙΛΚΙΣ
ΚΙΛΚΙΣ (ΚΙΛΚΙΣ - ΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
128.

ΠΕΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Α' - Β')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
-
3
129.


ΕΔΕΣΣΑΣ (ΕΔΕΣΣΑΣ-ΣΚΥΔΡΑΖ- ΑΡΙΔΑΙΑΣ) (Α )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
130.

ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Α'-Β') (ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α'-Β'- ΑΙΠΝΙΟΥ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5
131.


Α' ΣΕΡΡΩΝ (Α'-Β' ΣΕΡΡΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ - ΝΙΓΡΠΑΣ- ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ) (Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
2
6
132.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Σ
ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ (ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ-ΑΡΝΑΙΑΣ)Α')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1
5

133.


Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ- ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ) (Α'-·')
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

3
__




7.- α) Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Δ,Ο.Υ. Α', Α' - Β' και Β' Τάξεως με την νέα διάρθρωση, της Υποδιεύθυνσης, των Τμημάτων, εκτάς των Τμημάτων της υποπαραγράφου γ' της παρούσας παραγράφου και των Γραφείων, όπως αναδιαρθρώνονται με την παρούσα, ορίζεται η 15° Σεπτεμβρίου 2013.

β) Από την Ιδια ημερομηνία παύουν να λειτουργούν:

αα) Οι Υποδιευθύνσεις και τα Τμήματα των Δ.Ο.Υ. με την υφιστάμενη διάρθρωση
και

ββ) Ολα τα Γραφείο, που λειτουργούσαν βάσει του άρθρου 2 του π.δ. 16/19Θ9 (Α' 6), άπως ισχύουν και δεν διατηρούνται με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης.

γ) Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των επιπλέον του ενός Τμημάτων «Ελέγχων» των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως της υποπαραγράφου Α' της παραγράφου 1 της παρούσας απόφασης ορίζεται με άλλη απόφασή μας.

δ) Οι Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, των οποίων πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία, θα λειτουργούν με την νέο διάρθρωση από την ημερομηνία της υποπαραγράφου α' της παρούσας παραγράφου έως την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας τους.

Η απόφαση ουτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ