Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρτύριο της σταγόνας για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά Μεγάλη μερίδα φορολογούμενων δεν έχει ακόμα εκκαθαριστικά. Πρόκειται για ακόμη ένα «λάθος», καθώς η Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων δεν μερίμνησε, παρά το γεγονός ότι αφορά περιπτώσεις υπόχρεων με ένα ακίνητο και χωρίς λάθη, ελλείψεις ή κενά στη δήλωση του Ε9 .

ouraeforia

30/09/14ONLINE ΕΚΔΟΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρτύριο της σταγόνας για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά 

Μεγάλη μερίδα φορολογούμενων δεν έχει ακόμα εκκαθαριστικά. Πρόκειται για ακόμη ένα «λάθος», καθώς η Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων δεν μερίμνησε, παρά το γεγονός ότι αφορά περιπτώσεις υπόχρεων με ένα ακίνητο και χωρίς λάθη, ελλείψεις ή κενά στη δήλωση του Ε9 .
        
 
Και κερατάς και δαρμένος αισθάνεται ο πολίτης που πρέπει να ταλαιπωρηθεί σε ατελείωτεςουρές προκειμένου να πληρώσει τον άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται, εξοργίζονται ενώ σε απόγνωση βρίσκονται οι άνεργοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.
Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι φορολογούμενοι που δεν παρέλαβαν το σωστό ραβασακι από την Εφορία ενώ «αντάρτικο» ξεκινά ακόμη και η εκκλησία η οποία δίνει οδηγίες προς του ιερωμένους να κάνουν προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ.
Εν τω μεταξύ, χάνουν τις έξι δόσεις για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για τους οποίους το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη εκδώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής του φόρου.
Τελευταία ημέρα σήμερα για την εξόφληση της πρώτη δόσης του «χαρατσιού» στα ακίνητα και για μια πολύ μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων ακόμη δεν έχουν «ανέβει» στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο TAXISnet τα «ραβασάκια» με τη λυπητερή του φόρου.
Πρόκειται για ένα ακόμη «λάθος» από τα πολλά με τον ΕΝΦΙΑ καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν μερίμνησε για την έγκαιρη εκκαθάριση της περιουσιακής κατάστασης των συγκεκριμένων ιδιοκτητών, παρά το γεγονός ότι αφορά περιπτώσεις υπόχρεων με ένα ακίνητο (κύρια κατοικία) και χωρίς λάθη, ελλείψεις ή κενά στη δήλωση του Ε9.
Επίσης, οι εν λόγω υπόχρεοι πλήρωναν κανονικά το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) και τώρα έχουν θορυβηθεί με την καθυστέρηση στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ διότι η δόση την οποία χάνουν τους βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού, δεδομένων και των υπόλοιπων φορολογικών υποχρεώσεων που επικρέμανται.

Διαβάστε ακόμα:
Κινητοποιήσεις κατά του «ΕΝΦΙΑ-λτη»
Στο «Δεν πληρώνω» και οι μονές
Οργή και νεύρα στις ουρές των ΕΛΤΑ

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα,Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: