Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα για τον ΕΝΦΙΑ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 12:45

Βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα για τον ΕΝΦΙΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα για τον ΕΝΦΙΑ
Τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Νίκο Καραβίτη, ο οποίος πριν από λίγους μήνες φερόταν και στα «μεγάλα φαβορί» για γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων όταν η (συγ)κυβέρνηση έψαχνε τον διάδοχο του κ. Θεοχάρη, βρήκαν ως εξιλαστήριο θύμα οι «γαλάζιοι βουλευτές», χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως απόλυτο υπαίτιο για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ. 
Γράφει: Πάρις Κουρτζίδης
Συγκεκριμένα, 21 βουλευτές της ΝΔ, ζητούν απ’ τον υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη την άμεση αποχώρηση του εν λόγω συμβούλου του από το ΥΠΟΙΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ με μια «οργισμένη ερώτηση», που κατέθεσαν στην Βουλή, χαρακτηρίζουν τον καθηγητή Νίκο Καραβίτη ως τον «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ και των κωμικοτραγικών λαθών του, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι «ο εμπνευστής του φόρου σε στάνες και κοτέτσια»…
Στο κείμενο της ερώτησης, μεταξύ άλλων, ζητούν τις απαραίτητες εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών για το αν έχει δώσει εντολή σχετικής έρευνας, κι αν ήδη διενεργήθηκε αυτή, ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος του λανθασμένου υπολογισμού, όπως και τον ερωτούν αν επιβλήθηκαν οι επιβεβλημένες κυρώσεις… Τον ρωτούν όμως και για το αν παραμένει στη θέση του ο κ. Ν. Καραβίτης, «δείχνοντας» τον ευθέως στον υπουργό ως αποκλειστικό υπαίτιο – ή και ως το αναγκαίο εξιλαστήριο θύμα, που τους υπέδειξε το Μαξίμου, ούτως ώστε παράλληλα με τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ στην Βουλή (σήμερα – αύριο) να «απορροφηθούν» οι διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων, αφού, όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι κυλιόμενες μετρήσεις δείχνουν τη ΝΔ να έχει πέσει στο 16% (“οροφή”).
«Δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό, του ή των, υπευθύνου ή υπευθύνων; Ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ’ αυτού ή αυτών και ποια; Παραμένει ακόμη σύμβουλος σας στο Υπουργείο, ο “αρχιτέκτονας” του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται “απαραίτητος” για εσάς και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση;», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπογράφοντες:
1. Ηλίας Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Τρικάλων)
2. Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Ν. Πέλλης)
3. Θεόδωρος ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ν. Λευκάδος)
4. Παύλος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (Ν. Λέσβου)
5. Τιμολέων ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (Ν. Γρεβενών)
6. Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Ν. Βοιωτίας)
7. Δημήτριος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ (Ν. Μεσσηνίας)
8. Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
9. Ασημίνα ΣΚΟΝΔΡΑ (Ν. Καρδίτσας)
10 .Ανδρέας ΜΑΡΙΝΟΣ (Ν. Ηλείας)
11. Γεωργία ΜΠΑΤΣΑΡΑ (Ν. Ημαθίας)
12. Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ (Ν. Δράμας)
13. Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ (Ν. Αχαϊας)
14. Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Πιερίας)
15. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Ν. Καβάλας)
16. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν. Φθιώτιδος)
17. Χρίστος ΔΗΜΑΣ (Ν. Κορινθίας)
18. Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Β΄ Αθηνών)
19. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
20. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (Ν. Χαλκιδικής)
21. Ελένη ΜΑΚΡΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Ν. Φθιώτιδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: