Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βόμβα βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πώληση του Ελληνικού

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βόμβα βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πώληση του Ελληνικού

Βόμβα βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πώληση του Ελληνικού
«Φωτιά» στα σχέδια της κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και δη για την αξιοποίηση του Ελληνικού που θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία πάνω από 900 εκατ. ευρώ, βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες για τεχνικούς λόγους βάζει εμπόδια στη μεταβίβαση της έκταση των 6.000 στρεμμάτων στη Lamda Development.
Αν και πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεραστούν σύντομα τα εμπόδια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ( το οποίο είχε μπλοκάρει και παλιότερα συμφωνίες όπως το sale and lease back των 28 ακινήτων, την Κασσιόπη κ.λπ.) εντούτοις θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία.
Οπως αναφέρουν τα Νέα πρόκειται για ξαφνική εξέλιξη με την οποία αναστέλλεται προσωρινά τουλάχιστον η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, όπως προκύπτει από την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κοινοποιήθηκε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση μιλά για τυπικούς και τεχνικούς λόγους χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία του διαγωνισμού. Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει αμέσως σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.
Βόμβα βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πώληση του Ελληνικού
Σημειώνεται πως περισσότερο από πέντε μήνες έχουν περάσει από την ανακήρυξή της κοινοπραξίας της Lamda Development ως του επενδυτή που θα αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης έναντι τιμήματος 915 εκατ. ευρώ και για να γίνουν τα επόμενα βήματα πρέπει να εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πρόσφατα την υπόθεση του Ελληνικού και των δραματικών καθυστερήσεων άλλων σημαντικών έργων στην Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας και δικαστικών εμπλοκών είχαν αναδείξει δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης. Ειδικά για το Ελληνικό ανέφεραν ότι η επένδυση των 8 δισ. ευρώ έχει κολλήσει κι αντί να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2015 ενδεχομένως να καθυστερήσουν για ακόμη έναν χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή της συμφωνίας θα πάρει προκαταβολή 300 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: