Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Μετά τα μέσα Οκτωβρίου η συζήτηση για το χρέος"

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 13:27

"Μετά τα μέσα Οκτωβρίου η συζήτηση για το χρέος"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Μετά τα μέσα Οκτωβρίου η συζήτηση για το χρέος"
Απίθανο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης στο πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει πως η Ελλάδα ελπίζει να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με το ότι μένει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, στη διάρκεια των συζητήσεων με τους επιθεωρητές της τρόικας στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το γεγονός πως η συνάντηση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου με την τρόικα λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, έχει οδηγήσει σε σπέκουλα σχετικά με ότι οι συνομιλίες μπορεί να φέρουν ως αποτέλεσμα μια ευρεία συμφωνία σε μεγάλα ζητήματα, που περιλαμβάνουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες για την Ελλάδα.
Ωστόσο, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε πως το γεγονός ότι η συνάντηση λαμβάνει χώρα εκτός Αθηνών, έχει κυρίως νόημα προκειμένου να αποφευχθεί μια μακρά επιθεώρηση παρόμοια με αυτή του προηγουμένου φθινοπώρου που κράτησε για επτά μήνες, καθώς και να εστιάσουν οι συνομιλίες στις μεταρρυθμίσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.
«Θα είναι μια προκαταρκτική συζήτηση. Θέλουμε να δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι εντός στόχων, και να καθησυχάσουμε όποιον ανησυχεί ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν λαμβάνουν χώρα», τόνισε ο Έλληνας αξιωματούχος.
Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η πολυαναμενόμενη συζήτηση για το χρέος είναι απίθανο να ξεκινήσει πριν τελειώσει η τρέχουσα επιθεώρηση της τρόικας και προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests που διεξάγει η ΕΚΤ (ανακοινώνονται μέσα Οκτωβρίου).
«Η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι στην ατζέντα. Είναι κάτι που μπορεί να δούμε μετά από τα μέσα Οκτωβρίου, ίσως μετά από τα τραπεζικά stress tests», πρόσθεσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: