Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πρόστιμα για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν θα δοθεί παράταση (upd)

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 12:46

Τα πρόστιμα για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν θα δοθεί παράταση (upd)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα πρόστιμα για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν θα δοθεί παράταση (upd)
Προασυξήσεις και πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν σήμερα την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δώσει παράταση για την πληρωμή του φόρου και οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι σήμερα Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014 να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι δόσεις του φόρου.
Ειδικότερα εως σήμερα οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ που έχει αναρτηθεί εκκαθαριστικό στο Taxisnet για πληρωμή, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα την δόση του φόρου, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Συγκεκριμένα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης .
Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.
Το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι παράταση εκ νέου δεν θα δοθεί και οι υπόχρεοι, για να μην επωμιστούν τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση σήμερα. Προβλημα όμως έχει προκύψει σε όλες τις Τράπεζες της χώρας αφού απο το πρωί οι ουρές δεν έχουν τελειωμό.
Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι 70 καταστήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, τα οποία αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί, θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, με επιμήκυνση του ωραρίου συναλλαγών κατά 3,5 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό για την είσπραξη συντάξεων και πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. 
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων μέχρι τις 14:30 και στα 59 καταστήματα που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:30 το βράδυ.
Παρόλα αυτά, ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα και ταχυδρομεία. Το αποτέλεσμα είναι η αναμονή να είναι μεγάλη και οι σωματικές και ψυχικές αντοχές... να δοκιμάζονται.
Σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης στην οδό Λαμπράκη, σε υποκατάστημα της Εθνικής, ένας μεσήλικος άντρας λιποθύμησε. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς το ασθενοφόρο που ήρθε να τον παραλάβει βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Γίνονται προσπάθειες για να ανακτήσει ο άντρας τις αισθήσεις του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συνέλθει.
Αντίστοιχα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα καταστήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: