Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στο σφυρί τα ακίνητα ακόμη και κάτω από το μισό της αντικειμενικής αξίας τους

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 15:02

Στο σφυρί τα ακίνητα ακόμη και κάτω από το μισό της αντικειμενικής αξίας τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στο σφυρί τα ακίνητα ακόμη και κάτω από το μισό της αντικειμενικής αξίας τους
Έσκασε η «βόμβα» στην κτηματαγορά: Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα, να ακίνητα να βγαίνουν στον πλειστηριασμό όχι στο 100% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου όπως ισχύει σήμερα αλλά ακόμη και κάτω από το 50%. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν συμβιβασμός στα επίπεδα του 66%, η συμφωνία φαίνεται να είναι τελείως διαφορετική σύμφωνα με τα όσα έλεγε νωρίτερα ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Γράφει:  
Στην πράξη θα φανεί ότι το ακίνητο θα βγαίνει για πρώτη φορά στον πλειστηριασμό στο 66% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Αν δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον το ελάχιστο δυνατό τίμημα θα πέφτει αυτομάτως στο 50% και αν και πάλι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, τότε την απόφαση για το ελάχιστο τίμημα θα την λαμβάνει το δικαστήριο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για απελευθέρωση των πλειστηριασμών καθώς είναι προφανές ότι η «προναγγελία» του δεύτερου γύρου με τίμημα χαμηλότερο του 66%, θα στέλνει αυτομάτως όλους τους ενδιαφερόμενους στον 2ο γύρο όπου θα μπορούν να χτυπήσουν ακίνητο στο 50% της αντικειμενικής αξίας.
Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και το πλήθος των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στην αγορά λόγω του ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε νωρίτερα ιδιαίτερα επιφυλακτικός σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούν να μειωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1/1/2017.
Ο ίδιος παράγοντας, επικαλέστηκε έλλειψη εμπορικών αξιών για να δικαιολογήσει τη διατήρηση των αντικειμενικών αξιών σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και από τις εμπορικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: