Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι οφειλές στον ΟΓΑ θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις

Οι οφειλές στον ΟΓΑ θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις
Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ, ύψους 730 εκ. ευρώ, με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο - ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian Ciolos.

Με βάση τον σχεδιασμό η παρακράτηση των ποσών θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών συνολικό ποσό 1,1 δισ. ευρώ περίπου, που αφορά το τσεκ της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης. Από τα ποσά αυτά αναμένεται να παρακρατηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τρέχοντος έτους όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Παράλληλα ο ΟΓΑ καλεί τους οφειλέτες να προσέλθουν για διακανονισμό των χρεών, ακολουθώντας για τους οικονομικά αδύναμους το δόγμα της Εφορίας «δώστε ότ,ι μπορείτε» προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις.

Η διασταύρωση των στοιχείων των οφειλετών με το σύστημα πληρωμών του Δημοσίου θα γίνεται ηλεκτρονικά κάθε μήνα ή όποτε το ζητά ο κάθε οργανισμός μέσω του ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Φορείς αγροτικών ενώσεων επισημαίνουν πάντως ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις αποτελούν ποσά υποδεέστερα των ασφαλιστικών εισφορών και η μη είσπραξή τους από τους παραγωγούς θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: