Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μικρότερη η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ

Μικρότερη η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Μικρότερη η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες
Περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ στο τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή μόλις λήξει η προθεσμία για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου.
Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες που έχουν περιουσία σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακκά και όσους δικαιούνται έκπτωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων, αναπηρίας άνω του 80% ή είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Το υπουργείο Οικονομικών και το taxis δηλώνουν έτοιμοι για να περάσουν τις εκπτώσεις στη δεύτερη δόση, εκπτώσεις που κυμαίνονται από 50% έως 100% (η πλήρης απαλλαγή ισχύει για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% που πληρούν τα κριτήρια). Εκτιμάται ότι σε 20 ημέρες θα ανέβουν στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά ώστε οι περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες να πληρώσουν μικρότερη δόση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.
Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Το σύστημα για τις αλλαγές δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 θα πρέπει να περιμένουν για την έκπτωση ως το Δεκέμβριο, δηλαδή από την τέταρτη δόση και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: