Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κάπα Research: Οι φοροελαφρύνσεις κίνητρο για επενδυτικά σχέδια

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 14:23

Κάπα Research: Οι φοροελαφρύνσεις κίνητρο για επενδυτικά σχέδια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κάπα Research: Οι φοροελαφρύνσεις κίνητρο για επενδυτικά σχέδια
Οι φοροελαφρύνσεις θεωρούνται ως το μεγαλύτερο κίνητρο και μέσο υποστήριξης για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων «πράσινης επιχειρηματικότητας», ενώ έπεται η ευχερής και χαμηλότοκη τραπεζική χρηματοδότηση.

Γράφει: Δημήτρης Διαμαντίδης - Θεσσαλονίκη
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Κάπα Research, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 7ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη συμπρωτεύουσα, στο ξενοδοχείο Porto Palace.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερωτώμενοι εκτιμούν σε ποσοστό 66,9% πως η «πράσινη οικονομία» αποτελεί ισχυρό τομέα στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ η «πράσινη επιχειρηματικότητα» μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και στη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης.
kapa1
Αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις είναι φορολογικές ελαφρύνσεις, εύκολα και χαμηλότοκα δάνεια και συμβουλευτική υποστήριξη.
Οι επενδύσεις, κατά την έρευνα, αναμένονται ότι θα προέλθουν κυρίως από εγχώριους επενδυτές και λιγότερο από το εξωτερικό παρά τα αντιθέτως συζητούμενα περί προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Επιπλέον το γεγονός πως παρά την κρίση, οι Έλληνες προτιμούν κατά 62,8% προϊόντα ή υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον και ας είναι ακριβότερα, αποδεικνύει πως καταγράφεται ανάγλυφα μία αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες τους και στην κουλτούρα τους.
Αυτό ίσως φέρει πιο κοντά στο «δρόμο» της υλοποίησης την ανάγκη δημιουργίας «πράσινων πόλεων και επιχειρήσεων» κυρίως από τον τουριστικό κλάδο, καθώς η έρευνα έδειξε πως το 87,2% εκτιμά πως ο κλάδος αυτός δε σέβεται το περιβάλλον.
kapa2
Να σημειωθεί ότι το δείγμα της έρευνας ήταν 808 άτομα από τις 13 περιφέρειες της χώρας και η πραγματοποίηση της έγινε το χρονικό διάστημα 29-30 Σεπτεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: