Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ηλεκτρονικά από τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Ηλεκτρονικά από τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Στις 15 Νοεμβρίου «ανοίγει» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω ειδικής ιστοσελίδας www.energo-eke.gr για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 13 δήμους της χώρας (Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου).
Οπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου, για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων το δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου για όσους υποβάλουν αίτηση τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Από το 2015, το δικαίωμα θα αρχίζει από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης. Η εισοδηματική ενίσχυση (που θα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα) έχει καθοριστεί σε 200 ευρώ για μεμονωμένους δικαιούχους και 300 ευρώ για ζευγάρι.
Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε ενήλικο μέλος με 100 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος με 50 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος θεωρείται ενήλικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: