Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι θα λάβουν έκπτωση 20% - 60% στον ΕΝΦΙΑ με τροποποίηση του Ε9

Ποιοι θα λάβουν έκπτωση 20% - 60% στον ΕΝΦΙΑ με τροποποίηση του Ε9

Αναλυτικές οδηγίες στους φορολογουμένους που από λάθη ή παραλείψεις στο Ε9 έχασαν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών και αφορά την υποβολή νέας δήλωσης για διορθώσεις ή συμπληρώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους.
 
Όπως γράφει το Έθνος πρόκειται για περισσότερους από 1.000.000 ιδιοκτήτες που μπορούν με τροποποιητική δήλωση του Ε9 να μειώσουν κατά 20%-60% τον ΕΝΦΙΑ και στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν στην κατοχή τους κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ημιτελή κτίσματα, οικόπεδα εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια, τυφλά ακίνητα, είναι επικαρπωτές, συνιδιοικτήτες, έχουν παραλείψει να αναγράψουν την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή τον όροφο της κατοικίας τους.
 
Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή του Ε9 αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να παρατείνει την προθεσμία για τις διορθωτικές δηλώσεις και πέρα της 30ης Νοεμβρίου.
 
Οι περιπτώσεις ακινήτων που οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κάνουν διορθώσεςι στο Ε9 για να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ είναι: 
 
1. Κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα το 2013
2. Ημιτελές ακίνητο
3. Όροφος ακινήτου
4. Είδος εμπράγματου δικαιώματος
5. Συνιδιοκτησία
6. Έτος γέννησης επικαρπωτή
7. Έτος κατασκευής ακινήτου
8. "Τυφλό" ακίνητο
9. "Σκελετοί"
10. Επιφάνεια ακινήτου 
 
Μετά τη διόρθωση των στοιχείων θα γινει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξανανοίξουν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δουν το νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου και τα ποσά των δόσεων που θα πληρώνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, όπως διαμορφώνονται με βάση των συμψηφισμών. Ωστόσο οι φορολογούμενοι εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τη δήλωση. Μάλιστα κατά τον έλεγχο μπορεί να προκύψει και άλλη ανάγκη για εκκαθάριση του φόρου.


Πηγή: Ποιοι θα λάβουν έκπτωση 20% - 60% στον ΕΝΦΙΑ με τροποποίηση του Ε9 | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/72301/poioi-tha-lavoyn-ekptosi-20-60-ston-enfia-me-tropopoiisi-toy-e9#ixzz3HztTdzK0

Δεν υπάρχουν σχόλια: