Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Απόσυρση ΙΧ και το 2015

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 14:23

Απόσυρση ΙΧ και το 2015

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Απόσυρση ΙΧ και το 2015
Συνεχίζεται το μέτρο της απόσυρσης για τα καινούρια αυτοκίνητα αλλά ο Σύνδεσμος των Εμπόρων δεν το βάζει κάτω και επιδιώκει συνάντηση με τον ΥΠΕΚΑ...
Γράφει:  

Το «πράσινο» φως άναψε το Υπουργείο Οικονομικών για συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών ΙΧ και το 2015 ώστε να τονωθούν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων ωστόσο ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος να συμπεριληφθούν και τα εγχώρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο μέτρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να διορθωθεί μια μεγάλη αδικία.
Μάλιστα από το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη ενημέρωσαν τα μέλη του ΣΕΕΑΕ πως το θέμα επέκτασης του μέτρου της απόσυρσης και στα εγχώρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ δεν είναι δικό τους αλλά του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Τους τόνισαν μάλιστα με έμφαση πως αν εισηγηθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος την επέκταση του μέτρου και στα μεταχειρισμένα που πληρούν τις ίδιες οδηγίες ρύπων με τα καινούρια τότε είναι πολύ εύκολο να συμπεριληφθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του F&M Voice ο ΣΕΕΑΕ ήδη έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να αποστείλουν το υπόμνημά τους και βέβαια να οριστεί άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.
Ωστόσο επειδή το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ εχει υπογραφεί και σύντομα θα κατατεθεί ως τροπολογία τα μέλη του ΣΕΕΑΕ έχουν βασικό στόχο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση πριν την κατάθεση της τροπολογίας καθώς διαφορετικά θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να σταματήσει να ισχύει το άδικο μέτρο που «επιδοτεί» μόνο τα καινούρια αυτοκίνητα και ειδικότερα 10-20 εισαγωγικές εταιρείες.
Παράλληλα υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών εξέφρασε την άποψη πως τα αιτήματα του ΣΕΕΑΕ είναι απολύτως δίκαια αλλά ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τους... Εισαγωγείς!
Εμείς να υπενθυμίσουμε πως το μέτρο της απόσυρσης θα συνεχιστεί για 7 συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί χρόνο ρεκόρ εφαρμογής του μέτρου σε ολόκληρο τον κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: